Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 934 313
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 855
  • София
Не мога да схвана вече 600 страници защо спирате да живеете заради нещо с недоказано присъствие в Бг, след като всяка зима си менкате други вируси. Животът си е същият; изборът да се страхувате е лично ваш, но оставете другите на мира.
Щом при цялата информация в нета и 600 страници в бгмама не си разбрала каква аджеба е разликата между корона вируса и някакво си грипче - няма смисъл някой за н-ти път да синтезира разликите и последствията. Само се замисли обаче - при колко досегашни грипа, циркулищи по света,  са налагали такива драконови мерки, карантини, обеззаразяване на цели улици и са ходили с "ония костюми" и т.н.? Не казвам, че няма други опасни вируси, но не разбирам защо при знанието за точно този, си карате както преди, при всички мекрки за безопасност, които се тръбят навсякъде?

# 12 856
Досега не съм писала, но ако знам, че някой е заплаха за живота на децата, родителите, приятелите ми, ще напиша.

# 12 857
Какво ще бъде наказанието за неспазващите карантина? Знае ли се вече Simple Smile Явно България е станала като роман на Оруел и вече съседите пишат доноси???

Не знам доколко са истина, но снощи попаднах на клипче в Ютюб как в Китай насилствено извличат от дома им семейство, неспазващо карантината. Къде щяха да ги отведат не става ясно, ама  предвид отчаяната им съпротива, няма да са в някой Хилтън настанени под наблюдение.

# 12 858
  • София
Ме са 600, а близо 900, страниците с психясали мнения Wink

Кой кого излага на риск Wink нали всеки си носи глава на раменете!
Афродита, понеже ти си от супер свръх напрегнатите, пиши дали ходиш с маска до магазина? В работата си? По улицата??

Или тук във форума всички сме силни 😃😃
"Кой кого излага на риск" - гениален въпрос! Тези дето си носят глава на раменете какво да направят, като други не си използват тяхната и си хойкат без да мислят, после разнсят зарази?

# 12 859
Много хубаво, засега в Китай,скоро и на други места... у нас не, разбира се, защото случаи няма Simple Smile

# 12 860
"Засега в Китай" при тях вече отминава.

# 12 861
Но да си правите резервация при положение, че знаете за този коронавирус за мен си е пълна глупост.

Е, да де, ама я си представете какви яки промоцийки може да има по тамошните молове, особено сега когато има пълен отлив на туристи. Това потничета, джапанки, слънчеви очилца с кристали (Сваровски естествено)... За мъжлето нови бермудки и диагоналка. Кажете ми сега, изпуска ли се такъв келепир заради някакъв си грип?!

Ох, TAEDJoy Недей, че ще ме умориш от смях днес. Само се моля повече потребители да го усетят. Наистина отрезвяващо и приземяващо в някои моменти. Та дори и да съм права, не бих се обидила от теб.

А сега по темата. Не се и съмнявам, че всяка държава може и ще го направи при необходимост да мобилизира целия си медицински персонал: лекари, мед.сестри, лаборанти, санитари.....всички. Кой в пенсия, кой волнонаемен, може и до тези, които в момента са в университетите/дано не се стигне до тяхната помощ/. Колкото и да е издръжлив човек, има предел. Нашите лекари и сестри колко мислите , че могат да издържат?

# 12 862
Това, че Китай сервира на света новината на 30.12, не значи че не са знаели от по-рано. Още в интервюто на доктора ми направи впечатление, което казваше, че хората, които са карали вируса леко, са изпращани вкъщи за лечение. В Южна Корея не знам, къде ги изолират, но за да има спад на случаите, със сигурност не ги пращат при роднините им, за да ги заразят и тях.
Китай има и опит с подобен вирус и забавените им действия, са много странни. Човек се учи от грешките си, повтарянето на грешката, вече не е грешка, а глупост.

Не знам колко по-рано и какво точно е знаел Китай, преди да уведоми СЗО, но някак ми е трудно да си представя, че месец-месец и половина по-рано са били наясно, че става дума за нов вирус с определени характеристики, който се предава между хора. В Южна Корея имат предимството да знаят за какво става дума още преди да им се появят първите случаи в края на януари.

Много им се доверяваш нещо, погледни им историята, предният път са крили няколко месеца и чак, когато са хванати на калъп са изплюли камъчето. Говорим за Китай все пак, дори СЗО не мисля, че вярва, че веднага са казали. Иначе Южна Корея наистина е имала повече време, но Китай има опит вече в тази насока, те попринцип действат като Южна Корея, а сега са изтървали положението. Не вярвам това да е случайно.

# 12 863
Верно, че едно административно наказание  под формата на глоба при неспазване на карантина е добра идея.Нали 14 дневната карантина ще се заплаща от държавата.Е за какво ти я плащат да седиш дОма.Като не седиш у дома и мотаеш насам-натам глоба.То си има и логика.

# 12 864
  • тук и там
Във Белгия  169 потвърдени случая(вчера бяха 109). Това означава че заразените са най-малко двойно  на тази цифра.
Днес ходихме  да пазаруваме,както всяка седмица-в един огромен супермаркет.Имаше само две китайки с маски,други  хора с маски не видях,така и и из града.
Плашещо е темпото с което изникват нови случаи. По спомен-миналата събота бяха 9 случая,тази-169..

# 12 865
  • София
Много хубаво, засега в Китай,скоро и на други места... у нас не, разбира се, защото случаи няма Simple Smile
Нещо май си попропуснала, че в Китай вече затихва /що ли?/, а е пламнало на няколко други места, вкл. сериозно и е Европа. Ти продължавай да се присмиваш на ситуацията.

# 12 866
Ме са 600, а близо 900, страниците с психясали мнения Wink

Кой кого излага на риск Wink нали всеки си носи глава на раменете!
Афродита, понеже ти си от супер свръх напрегнатите, пиши дали ходиш с маска до магазина? В работата си? По улицата??

Или тук във форума всички сме силни 😃😃
"Кой кого излага на риск" - гениален въпрос! Тези дето си носят глава на раменете какво да направят, като други не си използват тяхната и си хойкат без да мислят, после разнсят зарази?
маски носиш ли последно, или само си лаеш тук?

Защото ако си носиш маската и противогаза, и си миеш ръцете и се жабуриш с белина, за теб опасност няма
 Какво си седнала да се косиш Wink

# 12 867
Какво ще бъде наказанието за неспазващите карантина? Знае ли се вече Simple Smile Явно България е станала като роман на Оруел и вече съседите пишат доноси???

Китайските власти  в разгара на епидимията в Китай дори раздаваха по 1000 юана на всеки, който изпорти дали в неговия блок не са дошли бегълци от провинция Хубей. Но явно всички тези драконовски мерки дадоха резултат, в Европа да му мислим как ще овладеем огнищата.

# 12 868
Вижте Ница и този "запустял" град и "спрял живот"...... Апокалипсис ! 😀
Увеличете малко, за да се види добре.
https://en.nicetourisme.com/webcam-promenade-des-anglais

# 12 869
В Бг няма начин да се съберат тези глоби 🙂
ainmo, намери някоя снимка от Дубай мол 🙂

Общи условия

Активация на акаунт