Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 899
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 885
Аз ли изпускам нещо за Испания? Колко са случаите там?
401. Чакаме обаче днешния ъдпдейт.
В Германия сутринта бяха 670, чакаме днешна актуализация.

+99,  ама Вие вярвате ли на тези числа? Погребали са един дядо още на 13.02, който онзи ден установиха, че е имал вирус, от там днес са потвърдени доста заразени. А те на колко са го предали?

# 12 886
Не искам да звуча песимистично-но на този етап е невъзможно  овладяването във Европа.
Тук(във Белгия),вече ще правят тестове само на тези,които са за хоспитализация и по-тежките случаи,на тези само със грипоподобни симптоми-не. При положение че последните дни новите случаи се увеличават с 50 на ден..
Лабораторните изследвания за COVID-19 трябва да се извършват при съмнения за случаи съгласно следните критерии въз основа на актуализираното определение на случая на СЗО
https://www.ecdc.europa.eu/en/case-definition-and-european-surve … navirus-2019-ncov

# 12 887
Много им се доверяваш нещо, погледни им историята, предният път са крили няколко месеца и чак, когато са хванати на калъп са изплюли камъчето. Говорим за Китай все пак, дори СЗО не мисля, че вярва, че веднага са казали. Иначе Южна Корея наистина е имала повече време, но Китай има опит вече в тази насока, те попринцип действат като Южна Корея, а сега са изтървали положението. Не вярвам това да е случайно.
Това си го мислех и аз отначало, но колкото повече гледам как се крие вирусът зад грип, какъв е процентът на леките случаи и колко страни се усещат, че вече имат огнища чак при смъртни случаи - и то при положение, че се знае за вируса, толкова повече съм склонна да вярвам, че в Китай доста късно са се усетили, че става дума за нов тип коронавирус, който се разнася между хората.

# 12 888
Аз ли изпускам нещо за Испания? Колко са случаите там?
401. Чакаме обаче днешния ъдпдейт.
В Германия сутринта бяха 670, чакаме днешна актуализация.
В Испания към момента: общо 500, днес регистрирани 99
В Германия към момента: общо 717, днес регистрирани 47

# 12 889
  • София
Абе, хора, вие на коя планета живеете? На софийското летище ежедневно пристигат ХИЛЯДИ хора от цял СВЯТ. И не, не са само български туристи, които си развяват гъза по света и сеят зараза. Има пътуващи по работа, студенти завръщащи се при семействата, българи работещи в чужбина - майки, бащи, съпрузи... Имам приятели, които летят всяка седмица, за да бъдат със семействата си уикенда. Тях какво да ги правим? Да ги глобяваме още на летището, че идват? Или направо да ги гоним да се връщат обратно, преди да затворим границите? Спрете се вече да насаждате вина и да определяте кое е егоистично. На вас може да ви е важно да не се заразите и да мислите за вашите деца и близки, но пък на други хора може да са им важни близките, които са в чужбина. Светът е глобален и няма как да живеем в капсула. Иначе една идея - започвайте да ковете Ноевия ковчег (нали, за са сме подготвени от рано), слагайте вътре запасите, за да сте спокойни като дойде апокалипсиса.
И това го смяташ за много похвално ли? За много задравословно или ограничаващо вируса или? Той затова си вилнее с такава сила и толкова много места, защото на всеки му е по-важно собствения комфорт и кеф, отколкото да положи общи услия за ограничаване на вируса. Покрай ей такива мислещи, някои ще са принудени ;да оцелеят ако им е писано'.

# 12 890
Какво ще бъде наказанието за неспазващите карантина? Знае ли се вече Simple Smile Явно България е станала като роман на Оруел и вече съседите пишат доноси???

Не знам доколко са истина, но снощи попаднах на клипче в Ютюб как в Китай насилствено извличат от дома им семейство, неспазващо карантината. Къде щяха да ги отведат не става ясно, ама  предвид отчаяната им съпротива, няма да са в някой Хилтън настанени под наблюдение.

А след като са си били вкъщи, как не са спазвали карантина?

# 12 891
Те и хората в хотела на Тенерифе хубаво попиха от испанската култура, затворени в хотелската стая. И по разни круизи напоителна култура течеше. Ма нищо де, тва си е част от вълнението да пътуваш.

# 12 892
  • София
Значи, тези, които искат френско парфюмче, да поръчат на някой, който има важна работа в чужбина да, им донесе, защото тези хора са извинени ако случайно вкарат вируса Grinning
Ех, как ли живеят хората без френско парфюмче... тежък е живота на някои хора без такива жизнено важни неща, пък в БГ къде ти френски парфюм, друго си е да си го купиш лично от Франция Satisfied

# 12 893
  • София
+45 грубо за Великобритания и те вече са с над 200 заразени

Във Франция обаче нещата започват да излизат извън контрол. Испания плътно ги следват. Аз недоумявам след като и те самите си го казват, че предстои епидемия, защо по дяволите не забранят публиката по стадионите?! Какво чакат още?

# 12 894
И после пак ще ревем че управниците ни не стават....че нищо не правят за хората...
Възрастните хора са казали
ЧОВЕК КАКВОТО САМ СИ НАПРАВИ И ЦЯЛО СЕЛО НЕ МОЖЕ

# 12 895
Скрит текст:
Какво ще бъде наказанието за неспазващите карантина? Знае ли се вече Simple Smile Явно България е станала като роман на Оруел и вече съседите пишат доноси???

Не знам доколко са истина, но снощи попаднах на клипче в Ютюб как в Китай насилствено извличат от дома им семейство, неспазващо карантината. Къде щяха да ги отведат не става ясно, ама  предвид отчаяната им съпротива, няма да са в някой Хилтън настанени под наблюдение.

А след като са си били вкъщи, как не са спазвали карантина?
Доколкото разбрах, тези са били дошли от заразен и карантиниран район, който са нямали право да напускат.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 23:51 от Не се сърди, човече

# 12 896
Скрит текст:
Абе, хора, вие на коя планета живеете? На софийското летище ежедневно пристигат ХИЛЯДИ хора от цял СВЯТ. И не, не са само български туристи, които си развяват гъза по света и сеят зараза. Има пътуващи по работа, студенти завръщащи се при семействата, българи работещи в чужбина - майки, бащи, съпрузи... Имам приятели, които летят всяка седмица, за да бъдат със семействата си уикенда. Тях какво да ги правим? Да ги глобяваме още на летището, че идват? Или направо да ги гоним да се връщат обратно, преди да затворим границите? Спрете се вече да насаждате вина и да определяте кое е егоистично. На вас може да ви е важно да не се заразите и да мислите за вашите деца и близки, но пък на други хора може да са им важни близките, които са в чужбина. Светът е глобален и няма как да живеем в капсула. Иначе една идея - започвайте да ковете Ноевия ковчег (нали, за са сме подготвени от рано), слагайте вътре запасите, за да сте спокойни като дойде апокалипсиса.
И това го смяташ за много похвално ли? За много задравословно или ограничаващо вируса или? Той затова си вилнее с такава сила и толкова много места, защото на всеки му е по-важно собствения комфорт и кеф, отколкото да положи общи услия за ограничаване на вируса. Покрай ей такива мислещи, някои ще са принудени ;да оцелеят ако им е писано'.

Ако някой от близките ти - дете, майка, баща, съпруг е в чужбина, съвсем друга песен щеше да пееш...

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 23:52 от Не се сърди, човече

# 12 897
Скрит текст:
Много им се доверяваш нещо, погледни им историята, предният път са крили няколко месеца и чак, когато са хванати на калъп са изплюли камъчето. Говорим за Китай все пак, дори СЗО не мисля, че вярва, че веднага са казали. Иначе Южна Корея наистина е имала повече време, но Китай има опит вече в тази насока, те попринцип действат като Южна Корея, а сега са изтървали положението. Не вярвам това да е случайно.
Това си го мислех и аз отначало, но колкото повече гледам как се крие вирусът зад грип, какъв е процентът на леките случаи и колко страни се усещат, че вече имат огнища чак при смъртни случаи - и то при положение, че се знае за вируса, толкова повече съм склонна да вярвам, че в Китай доста късно са се усетили, че става дума за нов тип коронавирус, който се разнася между хората.

Ама ние май говорим на различни езици с теб, Китай когато са си изпращали хората вкъщи за да се "изолират", вече са знаели, че има проблем и въпреки това реакцията не е била, каквато е била при предни такива случаи там, в това число и SARS. Спри да ги оправдаваш, всеизвестен факт е, че са сгафили, а защо са го направили, това само те си го знаят. Аз не казвам,че е нарочно, но това лежерно поведение при тях е странно, значи когато са имали други заразни болести, успяха да изолират хората, а сега не успяха. Да не говорим, че Южна Корея нямат тия възможности, които има Китай и въпреки това го направиха. Това е наистина похвално.

# 12 898
  • на пъпа на Златията
Паниката е положително  състояние на нормален човек , който има  главата  на раменете си   и според информацията може да вземе  адекватни мерки да спаси себе си и  близките си .
Темата е точно за това .За короната .

10 страници за глисти , 10 за   катедралите и моловете в Ница.
Значи има  изолатор  и във  форума .
 Айде бан за  такива  подръжници ,  на глисти и  , катедрали и молове.
Оставете паникьосаните да си  обменят инфо , да мислят как да се предпазят ,    а препоръката за другите е че има и психоизолатори . Там да потърсят помощ  непаникьосаните .

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 20:13 от rorik

# 12 899
+45 грубо за Великобритания и те вече са с над 200 заразени

Във Франция обаче нещата започват да излизат извън контрол. Испания плътно ги следват. Аз недоумявам след като и те самите си го казват, че предстои епидемия, защо по дяволите не забранят публиката по стадионите?! Какво чакат още?

Борис Джонсън каза на британците да се готвят през април за епидемия. Нямало да се размине. Очакват до 70% от хората в ЮК да се заразят.

Общи условия

Активация на акаунт