Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 727
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 900
Снежана, в Южна Корея случаите растат, за разлика от Китай, така че е видно чии мерки са по-ефективни. Къде четеш, че болни са били изпращани за лечение вкъщи, и то след като се разбра за какъв вирус става въпрос?

# 12 901
Да не говорим, че Южна Корея нямат тия възможности, които има Китай и въпреки това го направиха. Това е наистина похвално.

Какво нямат? Със сигурност нямат числеността на китайската популация, нямат дори тази на италианската. Това, което със сигурност имат е повече от двойно БВП на калпак в сравнение с Китай.

# 12 902
Къде дават брифингите на живо?В новинарските емисии дават кратко

И аз искам да видя целите брифинги, но не намирам никъде. Нямат канал, не намирам и на запис, поне това от новините.
Вчера, на брифинга в 5ч. , ми направи впечатление, че Кантарджиев беше доста уморен, притеснен, не мога да преценя. Нещо и в бройките, които съобщи, ми се стори, че има някакво разминаване.

# 12 903
Скандалите в темата са напълно излишни. Набиването на канчето нищо няма да промени. Явно в България все още няма масово внесен корона вирус. Не вярвам да няма нито един. Просто са заразени все още малко активни хора. Това са млади, пътуващи. Те все още не са успели да го предадат на възрастните си роднини.

Много голямо впечатление ми направи един мъж над 50, който е болен, без да е ходил никъде. Разбрало се после, че синът му е бил на карнавала във Венеция и макар да няма симптоми го е предал на баща си.

Тези, на които всички размахват пръст и ги винят, че няма да пострадат, но ще застрашат други, няма да се измъкнат. Не и този път. Всички имат родители, близки, които са хронично болни, а някои дори самите са хронични или имат такива деца, но не се пазят. Еми, ще пострадат най-напред те и близките им. Защото Пенка от Сусурлево може да донесе вирус и да не стигне до мен, 50/50 е, но ще стигне до майка й, баща й, или баба й в Сусурлево като иде на гости, там е 100/100. Някои Пенки няма да се трогнат от това, но повечето ще заронят сълзи и сополи за тате и баба.
Всички сме в кюпа, няма такива, дето ще го отнесат и такива, дето няма. Просто по различен начин ще пострадаме.

Пп Мен ме плаши най-много лятната офанзива от туристи, ако не стихне. Но заради приходите от туризма, няма да се вземат никакви мерки. Никъде в Европа.

# 12 904
  • Варна

Борис Джонсън каза на британците да се готвят през април за епидемия. Нямало да се размине. Очакват до 70% от хората в ЮК да се заразят.
И как точно да се готвят? Психически ли? Или даде някоя полезна препоръка?

# 12 905
Брифингите на живо предава Канал 3.

# 12 906
  • София
Борис Джонсън каза на британците да се готвят през април за епидемия. Нямало да се размине. Очакват до 70% от хората в ЮК да се заразят.

Това е абсурдно и да го видя няма да го повярвам, какви 70%, предполагам 7% е правилното. Wink
то по тая логика в Италия и Франция ще ги тръшне всите - 100%

# 12 907
А защо не вземат мерки отсега?
Дават го между 40-70% заразяване на населението по света.

# 12 908
  • на пъпа на Златията
Китайците са се усетили чак когато хората са започнали да падат по улиците и да умират поголовно .
Никакъв пик  не са овладяли .  Този вирус вилнее  поне 2 месеца преди оповестяването му . Просто януари са  започнали да го регистрират . Да не мислите че са само 80 хиляди заразените  и регистрираните. ?
За да обхване  елия свят  едва ли само това е . Ако някой знае немски , да каже  какво съобщават немците . Само на тях вярвам .

# 12 909
  • град-държава
70%? Какъв процент от общото население на Китай се зарази?
Какви 70%!?

# 12 910
Кантарджиев си е с постоянен бърнаут, дори и когато го канят по сутрешните блокове за 'стандартния' грип...нищо ниво

# 12 911
Снежана, в Южна Корея случаите растат, за разлика от Китай, така че е видно чии мерки са по-ефективни. Къде четеш, че болни са били изпращани за лечение вкъщи, и то след като се разбра за какъв вирус става въпрос?

В последно време не се забелязва много да растат, растяха в началото, но поради взетите мерки, както виждате спряха да растат с това темпо. При Китай спряха, чак когато удариха 70к човека, не на 7к човека и то при положение, че беше затворен почти целия. А Корея не е карантирала цели градове и пак има спад, което говори, че техните мерки са правилни, а не тези на Китайците. Същото се забелязва и в Сингапур и в Япония, Япония макар че бяха на прага на епидемията, успяха да овладеят положението. Още от началото имаше милион статии за това, как Китай изпраща хора вкъщи под карантина, да не говорим за зазиданите домове. Еми вътре в тоя блок няма само болни хора, има и здрави и ти затваряйки ги на едно място ги обричаш и те да се разболеят. Гледайте Италия, че и тя с тези мерки на Китай, нищо не направи. Докато си мислите,че трябва да се затварят градовете, пропускате един важен фактор, трябва не градовете да се карантират, а болните хора от здравите такива.
Така действа и Корея, така действа и Сингапур, както и Япония.

# 12 912
Много голямо впечатление ми направи един мъж над 50, който е болен, без да е ходил никъде. Разбрало се после, че синът му е бил на карнавала във Венеция и макар да няма симптоми го е предал на баща си.

Случая от Словакия ли имаш предвид? Синът е бил във Венеция 14- 15 февруари, седмица преди Италия да пламне. Вече и той, и майка му са с потвърдени диаогнози за Ковид 19, 21 дена по- късно. С тях случаите в Словакия вече са 3.
https://spectator.sme.sk/c/22352401/three-coronavirus-cases-in-slovakia.html

# 12 913
Абе, хора, вие на коя планета живеете? На софийското летище ежедневно пристигат ХИЛЯДИ хора от цял СВЯТ. И не, не са само български туристи, които си развяват гъза по света и сеят зараза. Има пътуващи по работа, студенти завръщащи се при семействата, българи работещи в чужбина - майки, бащи, съпрузи... Имам приятели, които летят всяка седмица, за да бъдат със семействата си уикенда. Тях какво да ги правим? Да ги глобяваме още на летището, че идват? Или направо да ги гоним да се връщат обратно, преди да затворим границите? Спрете се вече да насаждате вина и да определяте кое е егоистично. На вас може да ви е важно да не се заразите и да мислите за вашите деца и близки, но пък на други хора може да са им важни близките, които са в чужбина. Светът е глобален и няма как да живеем в капсула. Иначе една идея - започвайте да ковете Ноевия ковчег (нали, за са сме подготвени от рано), слагайте вътре запасите, за да сте спокойни като дойде апокалипсиса.

Много противоречия в този пост - тези "други хора след като са им важни близките", не се ли притесняват че има вероятност да заразят възрастните си родители, които може и да не могат да се справят с вируса?

Аз например имам билети за България следващия месец, но реших да не пътувам, точно защото тук в Стокхолм има най-много заразени, още вчера минаха 100 за последните пет дни.  А аз се притеснявам да не заразя родителите си в България, баща ми е на 70 години и един такъв вирус е много вероятно да го убие.

# 12 914
Къде ги четете тези прогнози за края на света, едва ли не..?!
Гледах снимки на празните улици на Верона, напомня ми на Чернобил.
Притеснително си е, масово едно такова, но не очаквам апокалипсис. Всичко ще се оправи, хора!

Общи условия

Активация на акаунт