Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 883
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 020
Вече се обърках. Явно е бил в контакт за да го тестват.. Иначе се чувства добре.
Вече искам вирусолозите поне да изяснят начина на предаване по-сигурно и обстойно. В крайна сметка видимо здрав пръска зараза.

Ох, за N път ще го кажа, следете темата, не пишете толкова много незначителни неща.

Беше пуснат линк с въпроси и отговори на специалисти - лекари. Може да се чете с гугъл преводач:

Цитат
https://www.reddit.com/r/Coronavirus/comments/fdf5fq/we_are_a_te … xperts_following/
Ние сме екип от медицински експерти, които следят внимателно развитието на COVID-19. Попитайте ни всичко.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 19:11 от Diorela

# 13 021
И добре, че короната не е грип наистина, иначе щеше да ни се разкаже играта. Вирусът засега е стабилен и не мутира като грипа.
Ъ? Това пък сега какво е?

Къде ни е универсалната ваксина срещу грип, хм?

# 13 022
И добре, че короната не е грип наистина, иначе щеше да ни се разкаже играта. Вирусът засега е стабилен и не мутира като грипа.

И аз нищо не разбрах.

# 13 023
Смятате ли, че може да се намери лекарство или ваксината остава единственият шанс? Короната не е грип, ама е респираторно, досега измислено ли е лекарство за грип или респираторен вирус/инфекция?
Малък е шанса за лекарство, когато говорим за вируси. В смисъл лекарство, което да го унищожи. Препаратите, които използват при грип, действат на рецептори в човешкото тяло, към които се прикрепва вируса, а не върху самия него. Във ваксина ни е надеждата по-скоро.

silence, нулева е смъртността, но заболели има.

# 13 024
  • Bulgaria
Какви са тези фалшиви положителни тестове за коронавирус, за които споменава шефът на ВМА, които трябвало да се повторят, защото давали фалшиви положителни резултати?

# 13 025
Какви са тези фалшиви положителни тестове за коронавирус, за които споменава шефът на ВМА, които трябвало да се повторят, защото давали фалшиви положителни резултати?

Еми, фалшиви са! Как ще има истински положителен в Бг 🤪🤷♀

# 13 026
Италия: 1247 нови, 36 нови смъртни случая, общо 5883 случая и 233 смъртни случая

BREAKING: Italy reports 1,247 new cases of coronavirus and 36 new deaths, raising total to 5,883 cases and 233 dead https://t.co/eUoE2b20hL

# 13 027
  • София

Разработват се няколко, има голяма вероятност скоро да има.

# 13 028
маски носиш ли последно, или само си лаеш тук?

Защото ако си носиш маската и противогаза, и си миеш ръцете и се жабуриш с белина, за теб опасност няма
 Какво си седнала да се косиш Wink
Ми аз по принцип не лая, щот не съм куче, не знам ти в какво обкръжение си, та лаят да е ви е диалог Satisfied
Иначе ти може да продължиш да се излагаш колкото си искаш SatisfiedSatisfied Вече разбрахме, че короната не може да ти се опре и си над нещата! Hands Clap
Значи, 2 или 3 пъти вече увърташ, и не отговаряш. Ясно е, че нито маска носиш, нито ръцете си миеш, нито вземаш някакви конкретни предпазни мерки.
Ясна си ми на 100 процента Wink
И доколкото те познавам от другите теми,  съм на поне 90 процента убедена, че пишеш тук срещу хонорар.
Последните седмици мисля, че заработваш добре 😃
Аз си нося маската, когато мога се мия, когато не мога, но се налага- ползвам дезинфектанти. Няма как да избягам от метрото, живея в единия край на града, работя в другия с метрото пътувам 40 мин. И определено не искам някоя, дето не иска да си загуби паричките от "бонуса" и е ходила да разглежда "културностите" на Франция да ме зарази. Един грип преди месец ме смаза, още не мога да се оправя, а съм сравнително здрава. Не си представям какво им е на майките, имали нещастието да имат болни деца, или тези "паникьори" дето са със автоимунни и БУКВАЛНО може да умрат от настинка. И за какво? Защото някой не може да си отмени почивчицата, ама не иска и карантина. Спирам, защото ако изразя каквото мисля ще е 2 страници със *****.

Между другото, всичките непаникьосани ми звучите като анти-ваксъри. "Ама какво като детето ми не е ваксинирано, нали твоето е. Ама какво да направя аз, че има деца, които не може да им се сложи ваксина? Аз виновна ли съм, че са болни? Важно е моето да не му слагат "отрови"." И после като се разболее тяхното "злато" или дават на заден, или обвиняват лекарите. И вие звучите така.

# 13 029
[quote author=Soft Click link

Вчера писах, че шефът на Робърт Кох каза, че до няколко седмици (имаше предвид нещо като две), ще има одобрено лекарство в Германия, но за ваксина е рано. Явно тестват или вече върви процедура по одобряване на лекарство. Май в немската тема го писах, не тук. Няма да давам линк, че се дразнят.

Разбира се, че няма да стане работата без медикамент. То не е грип да се измори, нито бежанец да го сложиш зад ограда.
[/quote]

Това звучи много добре, дано наистина намерят лекарство.

# 13 030
  • Far away from here...
Ако има медицинско лице в темата, би ли пояснило дали текстът “Отрича контакт с ОЗЗ” е стандартен в епикриза след прекарана в болница пневмония?

В какъв смисъл стандартен? Не е новоизмислен, ползва се, но зависи от конкретния пациент дали ще го пише в епикризата.

Не се изразих ясно. Нямам предвид, че е новоизмислен, по-скоро се питах дали присъства винаги, когато се касае за пневмония?

# 13 031
  • София
Е, сега да развалят на хората празника утре ли? Ще фалират ресторантьорите. В понеделник сутринта ще кажат.

# 13 032
  • Bulgaria

Еми, фалшиви са! Как ще има истински положителен в Бг 🤪🤷♀

В стремежа си да ни правят на луди, вече и положителните тестове ще ги обявяват за фалшиви. Smile

# 13 033
Е тая приказка от години я слушаме и всеки път нищо, така че докато не видя вече - не вярвам. Имах предвид, добре че е стабилен вирус и по-лесно ще се направи ваксина.

# 13 034
  • на пъпа на Златията
==
Въобще не мога да разбера с какво е различна от обикновенна кашлица или грип. Ако някой ми обясни ще съм много благодарна. По новините или в нета освен паника друго не виждам.
==

Значи поне аз така разбрах . Обикновенният грип засяга горните дихателни пътища. Почти всички възрасни хора са със засегнати такива . Като добавите и  тлаката по аортата на  белия дроб от остаряване на кръвоносните съдове . 
А пневмонията която предизвиква този вирус  засяга и долната част на белия дроб .  Така се стига до  недостиг на кислород в кръвта . А тази пневмония е и скоротечна и  не подлежи на овладяване. Помните ли детето дето го разкарваха от болница в болница и почина??Лекарите тогава казаха че  тези дни изобщо не са  от значение дали ще го приемат един или два дни след това и са били прави .
Това дете е карало точно  това заболяване . Знам и за още един такъв случай  за починал лекар преди година .
Значи този вирус  си го е имало , но е било в по малки размери . А сега са се създали условия  за бума му и се е разпасал по целия свят . .
Не е изключено в България да сме го прекарали по леко преди и да сме получили някакъв имунитет?
Аз поне така си мисля.

Общи условия

Активация на акаунт