Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 455
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 140
Дали ще спазват 14 дневната карантина нашите българи, които ще се върнат от Малдивите тези дни?
Едва ли.
Колкото пристигащите от Италия спазват карантина.

# 13 141
  • София
Знам, Хепи. Гърция ме тревожи, нещо много бързо растат случаите.
Новите случаи са от огнището с екскурзиантите до Израел и Египет, има заразени стюардеса, директор на болница и съпругата му. Оказва се, че от 50 пътували до там, 47 са с положителен тест.

# 13 142
Египет май стана Иран 2, май май теорията ми за топлото се разпадна. Все ги чувам, че си посрещат гости с отрицателни тестове, а ги изпращат с положителни. Скъп спомен да ти остане.

# 13 143
  • София
Имам колежка, която от 3 дни качва снимки от Египет.

# 13 144
Франция отива на зле, а дори не искат да си затворят училищата (броят се на пръсти затворените)
Макрон от няколко дена тръби, че имало опасност от епидемия, но в същото време нищо съществено не се прави, освен доста тестове. Хората негодуват от липсата на отношение и че Франция изпратила резевите си от маски на Китай миналия месец, и сега изпитва дефицит. Имам чувството, че западните страни много ги е страх да не си нарушат спокойствието с някакви извънредни мерки.
Само Италия засега се опитва (безуспешно) да потуши огнището с карантина.

# 13 145
  • София
Знам, Хепи. Гърция ме тревожи, нещо много бързо растат случаите.
Новите случаи са от огнището с екскурзиантите до Израел и Египет, има заразени стюардеса, директор на болница и съпругата му. Оказва се, че от 50 пътували до там, 47 са с положителен тест.
Знае ли се къде в Египет са били?

# 13 146
И какъв ще е ефекта от това затваряне на още провинции, като вече се знае? Не трябваше да я публикуват тази инфо. Сега всички ще се изнесат на някъде.
Възможно е ние в България да разберем, че имаме вирус, когато някоя друга държава, каже че сме изнесли.

# 13 147
  • Germany
Е, Италия е напред с две седмици. Ще видим как ще са нещата във Франция и Германия след 14 дни. Някъде там където е и Италия. Само не знам, защо има толкова висока смъртност там...

# 13 148
Това сигурно е реалната, не бих се учудила и по-висока да стане. А в България ще е още по-висока.

# 13 149
Никой пристигащ не спазва карантина. Днес и утре например, има много голямо състезание по таекуондо. Италия и Гърция отказаха в последният момент, но ще има страшно много Южно Корейци, Израелци и всякакви други чужденци. Пристигнаха миналата седмица и никаква карантина не са спазвали. На състезанието ще присъстват повече от 1000 човека.

# 13 150
Много висока. И в Америка много висока.

# 13 151
Скрит текст:
Дали трябва пак да го напиша. Групата коронавирус, съдържа над 300 различни типа корона вируси.
И за дървените философи, съм копирала
Common human coronaviruses
229E (alpha coronavirus)
NL63 (alpha coronavirus)
OC43 (beta coronavirus)
HKU1 (beta coronavirus)
Other human coronaviruses
MERS-CoV (the beta coronavirus that causes Middle East Respiratory Syndrome, or MERS)
SARS-CoV (the beta coronavirus that causes severe acute respiratory syndrome, or SARS)
SARS-CoV-2 (the novel coronavirus that causes coronavirus disease 2019, or COVID-19)

И да Ковид-19 не е първи човешки вирус от тази група.

А аз къде съм казвала че е?
След два семестъра вирусология, все нещо съм научила, вие колко имате?
Ето” този вирус НЕ Е НОВ. Нов е за човека, защото досега се е разпространявал само в животни.”
И кое тук е невярното твърдение?

Не се вкарвайте в обяснителен режим. Не може да и разкажете материала набързо, а и тя няма да разбере. 
от по-известните зоонози са също сифилитичната спирохета и вируса на ХИВ.

# 13 152
  • София
Е, Италия е напред с две седмици. Ще видим как ще са нещата във Франция и Германия след 14 дни. Някъде там където е и Италия. Само не знам, защо има толкова висока смъртност там...
Това е най-големия въпрос - в корея са двойно повече заразените, по отдавна, смъртността 3 пъти по-ниска сигурно, ако не и повече....

# 13 153
Тъпомера официално разби ето тази влогърка, която без ни най-малки смущения разпространява пълни глупости. Според нея Коронавирус е ''средство на информационна атака'' и познайте... не съществува, понеже тя не познавала хора, болни от него Joy Според нея хората умирали от 5G, а не от коронавирус Rolling Eyes
Скрит текст:

# 13 154
https://www.bnr.bg/en/post/101223654/fear-of-coronavirus-has-led … stics-in-bulgaria от така написата статия на "инглиш" излиза, че страхът у българина от корана вирус е претоварил здравната система, защото хората за незначителни симптоми са търсели лекарска помощ и здравните власти обявили грипна епидемия т.е. затворени са училищата. Но правителството бди над народа и короната още на границата  се елиминира. Тука корона не може да има а само хипохонрични пациенти. Пфу.

Общи условия

Активация на акаунт