Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 213
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 335
  • София
Хммммм ....
 Първо два положителни и отрицателен може и да значи фалшиво положителен- знам ли??? Спецовете да кажат.
 Този вирус има меко казано странно поведение- започва не от столици, а от някакви значително по-малки населени места. Странна история. Няма логика нещо ... освен ако вируса не си е циркулирал от януари в страната (не може да се изключи да е вкаран от някой още тогава) и да не е забелязан поради циркулация между млади хора, между които никой не е развил много тежки симптоми, и в момента в който са почнали да тестват пневмониите хоп и установяват случаи със странен профил и то бързо. Според мен е критично важно ако всичко се потвърди, спешно да секвенират геномите на вирусите и на двамата пациенти и да установят от къде пристига вируса.

# 13 336
Доволна съм от мерките, даже да я удължат ваканцията. Даже ми се намести защо така шантаво я обявиха
Обаче...кофти за пациентите. Не знаем къде е огнището.
И сега върнах пресконференцията. Не ми хареса.

# 13 337
За Ирландия се знае къде са случаите. Имам роднини там, семейство на 15 км. от тяхното село е сред заразените.

Цялата информация се събира по социалните мрежи и вестниците. Официалното им изявление е случай на мъж в източната част на страната - така горе долу обявяват и кой е спечелил лотарията.
Възможно е но моите роднини знаят къде точно е семейството. Бяха доста шокирани, че е баш до тях. Знаеха и подробности, които в момента ми убягват.

# 13 338
Всички така правят. Виенчани така си откриха първия случай, след като човекът е бил две седмици в болница. И досега не знаят как се е заразил.

Не, не правят всички така. Ако правеха така вече 70% поне щяхме да сме заразени.
Както гледам има голямо съревнование коя държава най-тъпо отигра ситуацията. Испанците имат починал от вируса в средата на януари май, а първият им официален случай уж беше в края на януари....Смятай. Италианците ли са за пример? Или немците с карнавала?

# 13 339
Не можем да отречем, че бързо реагираха. Първият положителен тест сигурно е бил в четвъртък, затова обявиха грипната епидемия за цялата държава още тогава следобяд. Все пак за предприели някакви мерки. Друг е въпроса, че са малко неадекватни в приказките си.

# 13 340
Тя е била гледана от гледачка, значи тази жена или съседка, то няма кой друг да я зарази.
Мисля си, че не е изключено и в болницата да се е заразила. Инкубационният период е различен при всички. Възрастна жена е, може бързо да се е развило при нея. Може и някоя от изписаните пациентки да е. Да, влязла е болна в болницата, но не се знае дали не е боледувала от друго, а короната допълнително да е прихванала.

# 13 341
Смятай. Италианците ли са за пример? Или немците с карнавала?

Не, българите които до последно удържаха фронта и накрая се отчетоха с двама заразени, които не са пътували и са от градове без наплив на туристи. Единият е заразил другият сигурно, но не знаем той откъде го е взел.

# 13 342
Възможно е , но шансовете са изключително малки. 99.9% си е била точно от короната болна.

# 13 343
При условие, че се е подобрила, няма логика да се е заразила в болницата. Освен, ако не се влоши пак, защото е току що заразена.

# 13 344
При условие, че се е подобрила, няма логика да се е заразила в болницата. Освен, ако не се влоши пак, защото е току що заразена.

Именно.

# 13 345
Отиде му на Тесла питието, няма вече да празнуваме.
Двама без пътуване... Това значи, че има поне още 200, които са безсимптомни или с леки симптоми. Щом се оправят вече, но са стигнали до болница, значи са тежки, но не критични случай. Значи там някъде има(може би, поне според мен) поне един критичен.

# 13 346
Чак пък хиляди случаи в България...едва ли. Във Франция са близо 67 милиона, а има 700  заразени. В другите държави е подобно положението.
ММ казва, че черните не се разболявали...

# 13 347
Да, съгласна съм.

# 13 348
Хммммм ....
 Първо два положителни и отрицателен може и да значи фалшиво положителен- знам ли??? Спецовете да кажат.

Не съм спец, но за мен шансът такъв тест да излезе грешно позитивен е в пъти по-малък, отколкото грешно негативен.. а при положение, че имаме два позитивни едновременно, за мен 99% може да си броим двама заразени..

# 13 349
Раптор и като му разберат генома и от къде идва, с какво ще помогне това?  Това би било валидно, ако има големи разлики в мутациите, които оказват съществено значения, вкл. и за лечението, протичането и т.н. В слъчая няма такива.

bobby_me Спецовете вчера още го казаха на брифинга - 4 фалшивоположителни теста. така ги определиха. Днес казаха, че 2 от тези 4 са положителни. Ще правят още тестове на тези хора, защото не са с типичния профил - идващи от страни с КВ, или с контакти.
Мене ме притеснява, че и за двамата казаха, че са били зле. Значи и младият мъж е бил зле.

Хеликаза, може ли малко да поограничиш тези изказвания? Ще ни облекчиш много.

Общи условия

Активация на акаунт