Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 095
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 350
  • София
А защо смятате, че са се заразили един от друг, нали са в два града различни или лежат в една болница?

# 13 351
Е имаме си, иначе ще ги обявяват ли в 12 часа посред нощите.

# 13 352
При условие, че се е подобрила, няма логика да се е заразила в болницата. Освен, ако не се влоши пак, защото е току що заразена.
Да, съгласна съм.
Добре де, нали има инкубационен период?

# 13 353
Според мен:
-Правилно излезнаха сега и съобщиха, въпреки риска от отрицателен тест в последствие. Те си казаха, че по добре сега да излъжат, отколкото после да ги обвинят, че не са предприели веднага мерки.
-Ще действат все едно, че окончателно имат положителни резултати.
От два дни както писах по рано, са предприели по обширно тестване на всички които са с усложнения белодробни в болница
- В момента действат и с полиция./явно искаха да подготвят нещата и тогава да съобщят/.
- и двамата са в инфекциозни отделения още от начало. Никой няма да бъде изписване и приеман в тези отделения до окончателни резултати
- за медицинските служители казаха, че след като работят в инфекциозни отделения, би следвало да спазват процедурите за предпазване

Друго не запомних
Сетих се
Взети са вече от всички 21 контакта с тях проби и пътуват към софия. Там ги очакват и ще правят тестове. Брифинг утре в 10.

# 13 354
А защо смятате, че са се заразили един от друг, нали са в два града различни или лежат в една болница?

Ирония беше.

# 13 355
Щом са били в една болница е възможно да са влезли с друга зараза, и в болницата да са им лепнали коронавируса... И тепърва да предстои борбата за тях. А пациент 0 може да е лежал в тази болница по същото време, но вече да не е сред живите, и затова да не е тестван.

# 13 356
Хммммм ....
 Първо два положителни и отрицателен може и да значи фалшиво положителен- знам ли??? Спецовете да кажат.

Не съм спец, но за мен шансът такъв тест да излезе грешно позитивен е в пъти по-малък, отколкото грешно негативен.. а при положение, че имаме два позитивни едновременно, за мен 99% може да си броим двама заразени..
Нека са сто процентите Simple Smile Фалшиво положителни няма...само замърсени проби, за.което в теста се залага отрицателна контрола.

# 13 357
Време вече е да спим,
Утре рано с леща да се запасим.

# 13 358
Щом са били в една болница е възможно да са влезли с друга зараза, и в болницата да са им лепнали коронавируса... И тепърва да предстои борбата за тях. А пациент 0 може да е лежал в тази болница по същото време, но вече да не е сред живите, и затова да не е тестван.

Никой не е казал, че са били в една болница.

# 13 359
Пак стана развален телефон. Накрая ще ги изкарате  любовници мъжа и бабата.
Двата случая са в 2 различни града. Плевен и Габрово.

# 13 360
Мисля си, че не е изключено и в болницата да се е заразила. Инкубационният период е различен при всички.
Приета е на 03.03.
При две положителни проби от три се приема за положително. Поне при другите заболявания, не знам тук СЗО какво са казали.

# 13 361
Време вече е да спим,
Утре рано с леща да се запасим.
В България няма да се бият за тоалетна хартия, а за ракия.

# 13 362
  • на пистата
На самотната жена бързо ще открият контактите.Обаче на 27г мъж малко трудно да хванат всички.Аз си мисля,че действат много адекватно.Пък и сме малко..къде са 6 милиона къде 60.

# 13 363
  • София
Раптор и като му разберат генома и от къде идва, с какво ще помогне това?  Това би било валидно, ако има големи разлики в мутациите, които оказват съществено значения, вкл. и за лечението, протичането и т.н. В слъчая няма такива.
Не разбрахте ли, че могат несъмнено да установят дали иде от Италия, от Китай, от Иран или от някъде другаде???
 По този начин разбраха и в САЩ кой случай от кой следва и в Бразилия. Освен това вируса търпял една малка мутация на две седмици- така може и да се разбере дори колко време евентуално циркулира у нас.

Цитат
Хеликаза, може ли малко да поограничиш тези изказвания? Ще ни облекчиш много.
Не се опитвайте да ограничавате изказванията на човек много по-компетентен от всички нас по темата вирусология.

Дано хората се оправят, доколкото чух значително са се подобрили.

# 13 364
Ех, заминаха на кино версиите за ракията, аурата на Бойко и гените на хан Аспарух.
3 теста - различни резултати. Да пробват и от турските, и от американските. Знае ли човек..

И извън всякакъв хумор. Реално ако тези 2-ма пациенти са болни, то това означава, че из България вече има доста заразени, които не знаят, че са такива, а просто мислят, че имат грип и са на самолечение.. което е лошо.  
Мисля, че държавата предприема добри мерки за момента - ваканция за училища и някои университети (не забравяйте, че доста чужденци учат в университетите, които са във ваканция), незабавно съобщаване на резултатите и търсене на контактували с болните.

Мога само да ви пожелая да сте живи и здрави, вие и вашите семейства и близки!

Общи условия

Активация на акаунт