Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 648
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 440
Зависи, това е в случай, че не взимаме мерки. Социалната дистанция и засилена хигиена могат да забавят разпространението. Сега е въпросът колко са големи тези огнища. Честно казано, не очаквах чак да се включим веднага не с едно, а с две огнища.
Нещо не съм убеден, че става дума за огнища ...
 Продължава да ме гложди мисълта защо при поне 300 тествани пътуващи нищо ... и бам- някъде там в не особено големи градове два случая при първо разширение на критерия за тестване.
Не се учудвам, че се започна от малките градове. Там няма работа и хората масово имигрират.  Явно са се превърнали от Италия и други страни.

# 13 441
  • При семейството си
Ето тук има накратко от предаването по Нова за заразените у нас , има и  видео от пресконференцията
https://nova.bg/news/view/2020/03/08/280502/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D … 0%B4%D0%B5%D0%BE/

Благодаря. Доста адекватно поведение от страна на Щаба.

# 13 442

Пенсионерка, живее сама, ограничени контакти, не е пътувала, какво мислиш, че е?

Точно затова беше много важно да разширят критериите, един куп държави по този начин хванаха огнища.
  Разпространение от януари насам ... да огнище ама горяло горяло .... не знам ще видим. Затова казах, че е много много важно да секвенират генома- в медицинския университет в Плевен сигурно могат.

Да и аз се надявам да е нещо сравнително малко, което да можем да потушим лесно. Бързината в момента е най-важното нещо.

# 13 443
...

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 02:25 от Кура булгара

# 13 444
Скрит текст:

Пенсионерка, живее сама, ограничени контакти, не е пътувала, какво мислиш, че е?

Точно затова беше много важно да разширят критериите, един куп държави по този начин хванаха огнища.
 Разпространение от януари насам ... да огнище ама горяло горяло .... не знам ще видим. Затова казах, че е много много важно да секвенират генома- в медицинския университет в Плевен сигурно могат.
Да и аз се надявам да е нещо сравнително малко, което да можем да потушим лесно. Бързината в момента е най-важното нещо.

Мисля, че точно затова обявиха грипната ваканция.
Особено ако са имали и други такива тестове - ту+, ту -, за които не са съобщили официално. Нали казаха на брифинга, че и те са притеснени, че хората не са типичния случай на пътували или с контакти.
Вероятно не само за нас тази грипна вълна е била съмнителна.

# 13 445
Значи или в двете населени места Плевен и Габрово има стари огнища или тестовете(отделни партиди) не са 100% качествени. Интересно ще почакаме.

# 13 446
  • на пистата
МЗ на 03.03 е обявило,че започва разширеното тестване.На 05.03 пуснаха децата ваканция.Интересно...

# 13 447
Магазин "Метро", София, на Цариградско шосе, работи нон-стоп. В момента, 2:00 ч. посред нощ, паркинга е пълен с коли и продължават да прииждат още. До сутринта, по мои изчисления, в магазина няма да има нищо от хранителните продукти.
Шегуваш се, нали?
Може ли снимка, защото аз не мога да го повярвам.
Наистина не разбирам как може да има такива хора.

# 13 448
Беше ясно, че има, но все очаквах да са хора пристигнали от чужбина.Аз лично се изненадах от профолите на двамата заболели.Сега стана интересно и тук.Да видим.

# 13 449
  • При семейството си
Магазин "Метро", София, на Цариградско шосе, работи нон-стоп. В момента, 2:00 ч. посред нощ, паркинга е пълен с коли и продължават да прииждат още. До сутринта, по мои изчисления, в магазина няма да има нищо от хранителните продукти.

Това сериозно ли? Народът тотално полудя. Толкова да не сме подготвени и адекватни!
Едит: Интересно ти самият какво правиш там в този час.

# 13 450
  • Немция
Според мен ще се наложи да се свикне да се живее с вируса.
Има мнение на немски виролози, които прогнозират, че вирусът ще се активира няколко години наред, докато всеки двама от трима придобие имунитет и така се спре разпространението му. Да се надяваме по-скоро да се намери ваксина или лекарство.
Дотогава вирусът може и 3 пъти да обиколи света, каквито и граници да му се поставят. Няма да е възможно да се живее под постоянна карантина.

Ето оттук. Дълъг текст и различни мнения.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 02:11 от Бибит

# 13 451
  • Germany
Е има и нещо хубаво в новината. Явно лечението в България действа, щом преди са били зле, а сега по-добре. Ето пак са уникални. До сега нямаше страна в която да открият заразен, когато вече се е поизлекувал.

# 13 452
С две думи без да знаят какво лекуват, са го излекували.Брей!

# 13 453
Тази карантина - друго няма, което да спре разпространението на силно заразна болест с висока смъртност. Казват, че за два месеца се достига пика и после почва да спада. Да, но с взети кански мерки взе да спада, не става иначе.

Още не са излекувани нашите болни. За 3-4 дена няма как да е станало, ако беше, щяха да са с отрицателни резултати. Нали пише, че затихва и после идват усложненията. Но дано да са наистина вече добре и изобщо всички да го карат в леката му форма.

# 13 454
Е има и нещо хубаво в новината. Явно лечението в България действа, щом преди са били зле, а сега по-добре. Ето пак са уникални. До сега нямаше страна в която да открият заразен, когато вече се е поизлекувал.

Поправете ме ако греша, но на мен ми се счу, че са лекували жената в Габрово с антибиотици. Имаше разговор с лекаря, който каза че няма да променят лечението, щом дава резултат, независимо че тепърва жената е диагностицирана с коронавирус.

Общи условия

Активация на акаунт