Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 352
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 425
Мисля, че държавата предприема добри мерки за момента - ваканция за училища и някои университети (не забравяйте, че доста чужденци учат в университетите, които са във ваканция)...
При положение, че не се знае какво е разпространението на вируса, ми се струва рано да се дава извънредна ваканция. Отрано ще се изгърмят "патроните"...ами ако по-нататък се наложи наистина разпускане на учениците, месеци наред ли няма да има училище?
Отделно родителите ходят на работа, останалият живот си върви нормално без ограничения.

В Германия съм, тук разпускат училищата във ваканция на този етап само, ако в училището има доказан случай на корона вирус. Ако случаите са увеличат много, чак тогава ще се затворят масово училища.
Твърде късно ще е, ако чакаме потвърден случай на ученик.
Предполагам, че ваканцията тук ще бъде удължена. В крайна сметка живота и здравето са по-важни от уроците, които могат да бъдат наваксани след време или дистанционно.

# 13 426
  • София
Зависи, това е в случай, че не взимаме мерки. Социалната дистанция и засилена хигиена могат да забавят разпространението. Сега е въпросът колко са големи тези огнища. Честно казано, не очаквах чак да се включим веднага не с едно, а с две огнища.
Нещо не съм убеден, че става дума за огнища ...
 Продължава да ме гложди мисълта защо при поне 300 тествани пътуващи нищо ... и бам- някъде там в не особено големи градове два случая при първо разширение на критерия за тестване.

# 13 427
Китай днес изкърти със статистика:

- диагностицирани случаи - 1
- смъртни случаи - 0

https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 13 428
  • София

- смъртни случаи - 0

Tова може би е най-хубавата новина от началото на темата!

# 13 429
  • София

- смъртни случаи - 0

Tова може би е най-хубавата новина от началото на темата!
Toва е добре, дали е реално?

# 13 430
Меmento , ако имаш предвид Германия,  потвърден случай на заразен ученик в Германия вече има. Че и на учители има.

# 13 431
  • Немция
Супер звучи китайската статистика.

Добре де, корона вирусът не се разпространява само по училищата.

И второ, откриха се два случая на корона вирус в България и вече край, всичко престава да функционира.

# 13 432
Скрит текст:
Зависи, това е в случай, че не взимаме мерки. Социалната дистанция и засилена хигиена могат да забавят разпространението. Сега е въпросът колко са големи тези огнища. Честно казано, не очаквах чак да се включим веднага не с едно, а с две огнища.
 Продължава да ме гложди мисълта защо при поне 300 тествани пътуващи нищо ... и бам- някъде там в не особено големи градове два случая при първо разширение на критерия за тестване.

Пенсионерка, живее сама, ограничени контакти, не е пътувала, какво мислиш, че е?

Точно затова беше много важно да разширят критериите, един куп държави по този начин хванаха огнища.

# 13 433
Ще има да им завиждаме на статистиката на китайците. Ето, сега беше момента отново да пуснат полети и туристи оттам. Ама изобщо не ги спряхме и вече ние тук имаме два пъти повече диагностирани за деня от тях.

За учениците - важно е да ги спрат, защото са масово разпространяващи - там се събират хиляди семейства все едно.

# 13 434
  • на пистата

- смъртни случаи - 0

Сега те ще се пазят от останалият свят.

# 13 435
  • София
Китай добавя няколко пъти през деня- не бързайте толкова.

# 13 436

Как , според теб са се заразили тези двама души, като не са пътували и нямат контакти?
Както виждаш и при тези пациенти има 2 + и 1 - тестове. Още като коментирахме Китай, четохме, че ако няма симптоми и не са с изявени такива, тестовете са отрицателни. Иначе, защо се получават отрицателни тестове, изписват човека, а след 5 дни той умира? Защо китайците направиха карантинни места за изписани?

Явно тестовете за този вирус са много колебливи.

# 13 437
  • София

Пенсионерка, живее сама, ограничени контакти, не е пътувала, какво мислиш, че е?

Точно затова беше много важно да разширят критериите, един куп държави по този начин хванаха огнища.
  Разпространение от януари насам ... да огнище ама горяло горяло .... не знам ще видим. Затова казах, че е много много важно да секвенират генома- в медицинския университет в Плевен сигурно могат.

# 13 438
Китай добавя няколко пъти през деня- не бързайте толкова.

Данните са към:

Последна актуализация: 07 март 2020 г., 23:46 GMT

# 13 439
Те вече се пазят от останалия свят, обмислят мерки, писах преди няколко дни в темата.

Общи условия

Активация на акаунт