Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 062
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 410
С тия 2-мата и другите двама, от които са пипнали вируса имаме минимум 4-ма.. ако математиката е вярна, след 3 седмици може да очакваме към 400 заразени..

# 13 411
  • София
Относно глобите за пътуващите, ок, нека има, но да са придружени с отмяна на полетите и, забрани до определени места, както направиха в много държави. Така ще върнат парите самолетните компании, не виждам защо само пътуващите да се глобяват.

Аз имам пътуване през май в Америка, ако положението не се влоши, заминавам или ако има опция да си върнем поне 80% от изхарчените до момента, но това зависи от държавата. Ако ще пътуваме, ще сме под пълна карантина после 3 седмици, говорвно е и с работодател за работа от вкъщи. Нямаме желание евентуално да заразяваме друг, но и не искаме да се откажем от медения си месец, ако не задължат компаниите да предложат опции за промяна на дати.

# 13 412
С тия 2-мата и другите двама, от които са пипнали вируса имаме минимум 4-ма.. ако математиката е вярна, след 3 седмици може да очакваме към 400 заразени..

Роднини, медицински лица, съседи, приятели, случайни хора....

# 13 413
В Ломбардия хората са много притеснени. От днес цялата област е затворена зона плюс още 11 общини. Някой назад беше писал, че е починал 51 годишен мъж, който не е имал други заболявания. Става дума да доктор анестезиолог. Вероятно се е заразил на работа. Всичко освен магазините е затворено. Съпругът ми каза, че ако затворят временно фирмата, в която работи ще получава около 1/3 От заплатата си. Не че това го е притеснило толкова много.
И Милано ли?
Да. Цялата област. За сега до 3 април.
Спират и всички полети.
Сетиха се.

# 13 414
Ето тук има накратко от предаването по Нова за заразените у нас , има и кратко клипче
https://nova.bg/news/view/2020/03/08/280502/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D … 0%B4%D0%B5%D0%BE/

Цитат
"Мийте ръцете си редовно - поне по 20 пъти на ден на редовни интервали, ползвайте дезинфектант за ръце и не се возете в претъпкани средства на обществения транспорт", препоръча шефът на ВМА.

Чудесни препоръки, но как да стане, ако си навън, да се миеш по този начин и как да стане да не се возиш в претъпкан градски транспорт, като в пиковите часове - отиване и връщане от работа, е адска тъпканица?!

# 13 415
Зависи, това е в случай, че не взимаме мерки. Социалната дистанция и засилена хигиена могат да забавят разпространението. Сега е въпросът колко са големи тези огнища. Честно казано, не очаквах чак да се включим веднага не с едно, а с две огнища.

# 13 416
  • Немция
Мисля, че държавата предприема добри мерки за момента - ваканция за училища и някои университети (не забравяйте, че доста чужденци учат в университетите, които са във ваканция)...
При положение, че не се знае какво е разпространението на вируса, ми се струва рано да се дава извънредна ваканция. Отрано ще се изгърмят "патроните"...ами ако по-нататък се наложи наистина разпускане на учениците, месеци наред ли няма да има училище?
Отделно родителите ходят на работа, останалият живот си върви нормално без ограничения.

В Германия съм, тук разпускат училищата във ваканция на този етап само, ако в училището има доказан случай на корона вирус. Ако случаите са увеличат много, чак тогава ще се затворят масово училища.

# 13 417
И тогава е късно вече.

# 13 418
А защо не измислят учителите да преподават уроците си онлайн, на фейстайм, вайбър или каквото и да е. Така децата няма да губят материал, който после трябва трудно да наваксват. Ако примерно се наложи 1 месец отсъствие , де. Или поне началните учители, защото там учителката е само 1 за всички деца и предмети.

# 13 419
# 13 420
Ако примерно се наложи 1 месец отсъствие , де. Или поне началните учители, защото там учителката е само 1 за всички деца и предмети.
Как го мислиш само 1 месец? В Ухан вече са така 3 месеца, не е нещо сезонно и от днес до утре.

# 13 421
Добре е като идея онлайн обучението. В Китай не са прекъсвали учебния процес, даже физическо играят пред компютрите, някой беше пускал тук.
Наистина ще е трудно като няма кой да гледа децата, но по-лошо е, ако родителите се разболеят. После пак няма кой да ги гледа.

# 13 422
Мисля, че държавата предприема добри мерки за момента - ваканция за училища и някои университети (не забравяйте, че доста чужденци учат в университетите, които са във ваканция)...
При положение, че не се знае какво е разпространението на вируса, ми се струва рано да се дава извънредна ваканция. Отрано ще се изгърмят "патроните"...ами ако по-нататък се наложи наистина разпускане на учениците, месеци наред ли няма да има училище?
Отделно родителите ходят на работа, останалият живот си върви нормално без ограничения.

В Германия съм, тук разпускат училищата във ваканция на този етап само, ако в училището има доказан случай на корона вирус. Ако случаите са увеличат много, чак тогава ще се затворят масово училища.
Моето мнение е, че в Германия следва незабавно да се затворят училищата. Да се вземе поука и пример от Италия.
Там се помотваха две седмици, после видяха колко е сериозна заразата и се събудиха да вземат някакви по- крути мерки.
Жалко, че в Европа се действа тоооолкова бавно.

# 13 423
  • Немция
Сигурно ще се измисли и онлайн обучение, но това не става от днес за утре.
Като чета, 2-3 месеца ще са нужни, докато се достигне пика с този вирус. Нищо чудно стигне ли се до ваканция, тя да продължи по-дълго от очакваното.

# 13 424
Ако примерно се наложи 1 месец отсъствие , де. Или поне началните учители, защото там учителката е само 1 за всички деца и предмети.
Как го мислиш само 1 месец? В Ухан вече са така 3 месеца, не е нещо сезонно и от днес до утре.
Ами именно, де. Ако е за дълъг период.

Общи условия

Активация на акаунт