Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 006
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 485
Народът масово си бърка санирайзери
Разбрах че нашите лаборатории , във фирмата,в която работя, са зап9чнали да бъркат за персонала.

# 13 486
Щото по здравните заведения са бъкани от маски. ММ е лекар и при тях са кът, а на тях им трябват не само за корона вирус. За протокола не е донесъл нито една, имаме купени от първата грипна вълна,  намерихме и строителни в Хоуммакс преди около 2 седмици на чист късмет,  но са малко на брой.

# 13 487
Лоша работа. Ето , дори от щаба казват това което си мислих. Тези пациенти не са с рисков профил. Някой го е донесъл. После БГ мама всява паника.
Масови събития
Градски транспорт
Пътувания
Смляха се да го повтарят, но маса народ не чува.

# 13 488
  • В офиса
българска мама, Вода и сапун нямате ли? Че питаш за санитайзъри. Вместо маски, шал и кратък престой на мястото на скупчването. Не е драма голяма, че маски няма, да кофти е, но навсякъде е така.
Stella Gemella, да, сега е важно лекарите да са защитени. Дано да им пратят маски от някъде (и да не се окрадат)
Притеснено ми е за лекарите в Габрово. Не знам защо, но си мисля, че Плевен, като по-голяма болница, може да са били с предпазни средства. но в Габрово, кой се плаши от 75-годишна обездвижена дама.
Хм... навремето СПИН пак от Габрово тръгна, но тогава май беше и Бургас, а не Плевен.
Напомням:

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 07:27 от Тинкърбел

# 13 489
Вчера в голяма столична Билла имаше точно пет дезинфекциращи гелчета..взех  три...Полезни са, ако нямаш достъп до вода и сапун. Водата и сапуна за мен си остават най-сигурното средство, разбира се. Но това се отнася само за ръцете.

# 13 490
  • София
България не може да си позволи да затвори границите и да спре полетите. България не е Китай, където могат да живеят и година, изолирани от света. Ние внасяме 90% от стоките си. Икономически сме много слаби. А това може да причини много по-големи поражения от вируса. Да, вирусът е тежък, но животът не може да спре. Нито тук, нито в Европа. Ако границите се затворят, както усилено предлагат някои потребители, след седмица ще свършат детските пюрета, хуманата и т. н.тогава няма да има хора, чудещи се защо тоалетната хартия се изкупува, а сами ще тичат да купуват

Малко оф топик. В темата се навъдиха куп тролове, регистрирани наскоро и трупат ли, трупат мнения

# 13 491
Вече нищо не може да се направи, за да се ограничи вируса. Трябва да изчакаме просто да затихне в един момент, няма как да не ползваме градски транспорт, да пазаруваме , да ходим на работа.

# 13 492
Колко пъти трябва да се напише, че става въпрос а туризъм Всеки  си решавал сам. Тоест всеки си мисли само за собствения ....

# 13 493
Не затваряне на границите, а ограничаване на пътуванията от и до Китай, още преди започването на всичко.
Проверки, дезинфекции и тн. Контрол на пътуванята. Това трябваше да препоръча СЗО.
Сега вече е късно.

# 13 494
В Китай за месец-два затихнаха нещата. Да се надяваме, че и в Европа ще стане така. Че при нас и с тоя Великден и масовото преселение тогава съвсем ще втасаме.

# 13 495
българска мама, Вода и сапун нямате ли? Че питаш за санитайзъри. Вместо маски, шал и кратък престой на мястото на скупчването. Не е драма голяма, че маски няма, да кофти е, но навсякъде е така.
Stella Gemella, да, сега е важно лекарите да са защитени. Дано да им пратят маски от някъде (и да не се окрадат)
Притеснено ми е за лекарите в Габрово. Не знам защо, но си мисля, че Плевен, като по-голяма болница, може да са били с предпазни средства. но в Габрово, кой се плаши от 75-годишна обездвижена дама.
Хм... навремето СПИН пак от Габрово тръгна, но тогава май беше и Бургас, а не Плевен.
Напомням:

Сапуна и водата не мога да ги нося в джоба, когато съм в градския транспорт и после няма място да се измия. Ще измисля нещо със спирт и там пони за почистване на лице в кутийка.

# 13 496
Адски се дразня на препоръките да не се набавя храна и да не се залита в презапасяване. Хората, които стоят в карантина как се очаква да я спазят ако са останали с празни шкафове и нямат какво да ядат. Просто трябва да има пазаруване в по-големи количества за да се ограничи шматкането по 3 пъти до супермаркета и така вероятността да се разпространи заразата е 3 пъти по-голям.

# 13 497
В момента съм бясна на Тедрос и изказването му, което е част от причината да избухне пандемията в целия свят.
Били са предупредени още в края на декември!!
Още тогава на 30-ти януари, и по-рано трябваше да дадат ясни инструкции да се спре достъпа на китайци до Европа. И реципрочното.
А той какво - не препоръчвали ограничения на пътуванията...
Знаели са с какво си имат работа..или поне са предполагали!!!
Носят огромна вина за разпространението!
Български мами, баби и тийнеджърки, спрете да обезкостявате, да шашкате и драматизирате . Дълбаеме вече 1000 страници празни приказки и съчинения от 1001 нощ. Тоя бил виновен, оня бил виновен.Нагнетява се напрежение !! Има си официални оторизирани лица които ако трябва ще оповестят каквото трябва.Никой не е тръгнал да лиже копчетата в асансьора и да си трие очите след като е отворил вратата на кварталната бакалия, казаха го вече над 10 пъти може би.

# 13 498
Става дума за СЗО, не зная дали разбрахте.
Това е форум, изразява се лично мнение.
Следя ситуацията от почти самото й начало, когато излезе в медиите и когато всички все още си мислеха, че проблемът е само на Китай.

# 13 499
Да спрем да казваме (пишем) какво мислим, а... Щом не се лижат копчета няма проблем. Никой няма да говори за това и всичко ще е ок.

Общи условия

Активация на акаунт