Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 731
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 650
  • В офиса
raptor, Less, карате се за глупости. Less, единственото, което раптор казва е че са толкова малко случаите на проявени симптоми след 14-ия ден, че можем да ги пренебрегнем. Всички знаем, че има хора, които умират ударени от паднала тухла на главата. Никой не излиза на улицата с мисълта, че ще умре от паднала тухла. Раптор, що нападаш нормални хора, а си мълчиш когато се говорят брутални небивалици.

# 13 651
Очаквам  да започнат усилено дезинфектиране на градски транспорт, учреждения, училища, университети, магазини и т.н
В болниците предполагам, че по подразбиране се прави редовно, сега трябва да го правят по-често.

# 13 652
Смъртността е ниска, да, но я има. Гаранция няма за нищо. Нормално е хората са се страхуват. Не всеки разсъждава на принципа- на мен не може да ми се случи.
И с теб съм съгласна. Съгласна съм и с това, че масово на народа не му се иска да вярва. Теории за конспирации, паника и истерия било. Не може ли средно положение ?

# 13 653
Очаквам  да започнат усилено дезинфектиране на градски транспорт, учреждения, училища, университети, магазини и т.н
В болниците предполагам, че по подразбиране се прави редовно, сега трябва да го правят по-често.

Дали? 😔

# 13 654
  • Terra incognita
Какво значи не броя педантично? официалните случаи са 4. Времето ще покаже колко са още.
3-4-5, няколко си там, това е несериозно.

# 13 655
За мен , ако е вярно това, че инкубационният период става 24 дни, че и повече е добра новина. Вирусът мутира. Тъй или иначе ще го минем всички, кой по-рано, кой по-късно. Но....важното е, че колкото по-дълго стои скрито и не се проявява, за мен означава, че силата му намалява. Това значи, че ще се кара по-дълго, но и по-лесно и смъртността ще намалее. Това нещо имитира автоимунните като начин на протичане, не като поява на болестта. При нас има такива, които са с положителни антитела, но никога не развиват болестта. Повечето обаче развиват.
Разликата е, че този вирус се държи като скоротечните случаи при автоимунните. Всичко е като в забързан каданс, свършва за около месец. И е заразно. Виждам, че ги "лекуват" като нас. Защото лекарство няма и се разчита на тялото да се справя, има само някакви поддържащи.Еми, ще се справим. Повечето се справят. Не болният, изтощеният организъм ще поддаде. Обикновено е едно и също, но не винаги. Почивайте си повече. Най-вече спете повече. Това много ми помогна лично на мен. Работата не е толкова важна.
ПП- надявам се, че има достатъчно кортизонови инжекции по болниците, както и имуномодулатори за тежките случаи. Мисля, че у нас ще е това "лечението"+ препаратите за ХИВ и СПИН, които ще поддържат органите. Дано има и апарати за обдишване достатъчно, че.....
Мисля, че го знаеха отдавна това, че имаме заразени, но си мислех, че ще го кажат чак, когато се вижда как някои хора не оздравяват по болниците. Решили са обаче да изпреварят събитията.Confused

# 13 656
Скрит текст:
Първо, защото вирусът е непознат. Второ, защото, данните за статистиката ти не са достатъчни и се изчисляват on
С функционално неграмотни хора с нулеви познания по вероятности и статистика (учат се в средното училище) няма да споря повече.
raptor, спори с докладите на WHO, не с мен. Проблем с четенето на английски текст ли имаш? Помощ?
Жалко, че няма опция "Блокирай" в този форум. Мога да им го имплементирам за 20 минути. Мисля, че ще е полезен на всички.

# 13 657
Ще я удължат ваканцията естествено.

Чудно ми е какви мерки очаквате, медицински персонал със скафандри по всички болници ли?
Ели  в Китай и Италия са със ''скафандри''.  Да не би тук да ги забранят за да не всяваме паника...

# 13 658
Достатъчно стискаха кълките в болниците по градове. Ще си признаят вече. Сигурно сега им казват - аааайдеее, казвайте!

# 13 659
  • Варна
Смъртността е ниска, да, но я има. Гаранция няма за нищо. Нормално е хората са се страхуват. Не всеки разсъждава на принципа- на мен не може да ми се случи.
И с теб съм съгласна. Съгласна съм и с това, че масово на народа не му се иска да вярва. Теории за конспирации, паника и истерия било. Не може ли средно положение ?
Не е липса на вяра, а проява на здрав разум. Изрядна хигиена, силен имунитет- основни, лични мерки. Не съм боледувала от 15 г. Вие с какво помагате, броейки жертвите?

# 13 660
Браво на Olx!

# 13 661
Честит 8ми Март Дами!

Аз отдавна Ви казах, че това нещо е в България. Щом е стигнало до бабата на село, много хора са го изкарали. При повечето инкубационния период е под 10 дни, само в някой случаи е повече, има данни и за 24, че дори за 42. Имаше тук една жена, обесняваше тези аномалии. Излишно е да има спорове по темата, на този хубав празник за нас. Пийнете по едно тази вечер и не го мислете толкова, аз лично мисля да си празнувам вкъщи.

# 13 662
Съжалявам за положителните тестове; пазете възрастните!
Те сигурно не са се запасили с храна и други, а на тях най-много трябва. Ако наистина има някакъв недостиг на дезинфектанти, ще се опитам да съдействам за поръчка от Амазон, тук доставят все още в границите на десетина дни. Бавно е, но все пак има. До България също доставят.

Не зная дали вече са съобщили, че има четирими починали в хотел в Китай, но не от вируса, а, защото хотелът, в който са били под карантина, се е срутил. BBC тук.

Междувременно тук сме на над сто, но тъй като в неделя официалният брояч не мърда, не мога със сигурност да кажа колко над сто. Вестникът твърди, че са 104.

# 13 663
Според вас ще затворят ли моловете, по-големите вериги и т.н ?

# 13 664
Което не е чак толкова лоша новина, защото очевидно се лекува традиционно и върши работа. Далеч съм от мисълта, че прилагат иновативни методи.
Представяте ли си цялата драма да е, защото традиционно цяла Европа не пие антибиотици и чакат да им мине...

След статията, в която една жена е била изолирана строго в болница, но лекувана само с Tylenol, нищо чудно да е така. И изобщо смъртността да не идва от самия вирус, а от лоша организация.

Общи условия

Активация на акаунт