Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 701
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 695
По БТВ има добро информативно предаване - разговор с професор - вирусолог и доцент - имунолог, с непрекъснати включвания от различни места.

ПС Току що ББ каза, че в Израел са въвели 7 год. затвор, а в Гърция - 2 год. за неспазване на карантината. У нас - били сме дисциплинирана нация...

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 11:24 от Diorela

# 13 696
Хайде сега всички, които не спазиха предписанията и се събраха на големи групи - по мотосъбори, на Шипка преди 4 дни, по всевъзможни културни "ивенти" - под строй за тестване.
А на опашката в супермаркети по-различно ли е, дръжка на количка, опашка за плащане на сметки... (оставям настрани факта, какво правят и млади хора там, а не плащат с Интернет банкиране)

# 13 697
Няма да затворят нищо. Много хора смятат, че ще пият ракия и ще им мине. Престанете вече с пътуванията, много хора пьтуват по работа. Да откажат и да ги уволнят.

Аз абсолютно си отложих командировката в Гърция. Да, прецаках фирмата с парите за билетите и нощувките и им заявих, че щом се стигне до избор здравето или работата ми, е ясно кое избирам. Не съм уволнена Simple Smile

# 13 698
https://www.24chasa.bg/novini/article/8273300

Британски топвирусолог, работил с Ебола, но смята този вирус за най-страшното нещо, с което се е срещал.

Не казва нищо, което вече да не сме коментирали в тази тема. Висока заразност в съчетание с висока смъртност. Ебола никога не може да предизвика пандемия и няма поненциал да достигне до милиарди хора.

# 13 699
  • SF
И сега, когато вече е тук, какво?
Днес трябваше да отида в мола. 8 март е. Време за дамите.
Ще отида, надявам се, че болните ще си останат вкъщи.

# 13 700
Надявай се Simple Smile

# 13 701
  • Варна
Скрит текст:
Очаквам  да започнат усилено дезинфектиране на градски транспорт, учреждения, училища, университети, магазини и т.н
В болниците предполагам, че по подразбиране се прави редовно, сега трябва да го правят по-често.

Сигурно се шегуваш Simple Smile ? Кой, някога, някъде, поне е мил улиците в големите градове ? Хигиената в болниците няма да коментирам.
Вие във Варна сте откъснати от цивилизацията Simple Smile  Винаги са се миели улиците.

https://www.gramofona.com/priroda/burgas-bie-sofiya-po-miene-na-ulici

https://news.bg/regions/dvoyno-poveche-miene-no-sashtata-taksa-smet.html

А може би Бургас и София не са показател за "цивилизацията"?

Да, във Варна не се мият улиците. Случва се... лятото. Когато в града варненците сме малцинство...
Ама хайде да видим колко други градове могат да се похвалят с регулярно почистване от този вид...

И какво точно ще промени миенето на улиците? С вода!
А тротоарите, а сградите, магазините, транспортните средства?

# 13 702
Не казва нищо, което вече да не сме коментирали в тази тема. Висока заразност в съчетание с висока смъртност. Ебола никога не може да предизвика пандемия и няма поненциал да достигне до милиарди хора.
Да, но като коментираме ние като неспециалисти само търпим критики.
Вече си го казват в прав текст специалистите.

# 13 703
Хайде сега всички, които не спазиха предписанията и се събраха на големи групи - по мотосъбори, на Шипка преди 4 дни, по всевъзможни културни "ивенти" - под строй за тестване.
А на опашката в супермаркети по-различно ли е, дръжка на количка, опашка за плащане на сметки... (оставям настрани факта, какво правят и млади хора там, а не плащат с Интернет банкиране)

Ами на опашката ще има 10 души, а на Шипка имаше 10 000 - аз виждам разлика, за вас не знам.

# 13 704
  • Варна
В Б- я по - опасна пандемия е невежеството и егоизма.
Измиването с вода на улиците не е никаква дезинфекция. Собственик на верига аптеки твърди, че не сме подготвени адекватно на държавно ниво.

# 13 705
Тук ми се вижда синтезирано от сутрешната информация, за който не е гледал.
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/potvardeni-sa-4-sluchaya-na-koron … -pleven-i-gabrovo

# 13 706
Интересно, че възрастната жена е с два пъти повече контактни лица, отколкото младият мъж в Плевен.

# 13 707
  • София
Бойко сега обяви, че тепърва започваме да произвеждаме защитни облекла и маски. Досега къде спаха. Можеше да се почне още януари и ние да изнасяме, а не сега да чакаме

# 13 708
И сега, когато вече е тук, какво?
Днес трябваше да отида в мола. 8 март е. Време за дамите.
Ще отида, надявам се, че болните ще си останат вкъщи.
Сега не е момента за мола.
аз лично и в парка не искам да ходя

# 13 709
Яд ме е, че разни астролози и предсказания не се сбъднаха. Уж бяхме Рая на Земята, обетовена земя...
Моля ви дами не се хапете за глупости.
Все пак било 8 март. Аз вече не празнувам, но ви желая да сте по-спокойни. Аз тук не се изнервям, споделям какво мисля. Около мен масово хората или се подиграват или изобщо не им дреме. Аз сама си размишлява и тревожа 😋

Общи условия

Активация на акаунт