Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 323
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 860
Канал 3 даваха цялата пресконференция.

# 13 861
Абе, Мангърв сподели, че имало тестове - аламинути, като тези за бременност. И всеки можел да се "самотества" без да се претрупват лабораториите. Дори в Бг имало, знаел фирмата която внася. Но не разбрах какво се тества - дали че по принцип имаш някакъв вирус или конкретно за короната.
Има ли такива наистна?

Прочетох, че е казал , че има бързи скринингови имунохроматографски тестове, с които може предварително да се установи наличието на КВ и тогава да се правят скъпите и бавни тестове.
https://www.mediapool.bg/dots-mangarov-pri-epidemiyata-ot-covid- … i-news304321.html

Но като порових в нета, попаднах на конкретни тестове в лабораториите - за грип А+Б , за скарлатина и т.н. Не намирам за коронавирус.
Вероятно има разработени такива тестове и той е имал предвид да се внесат и да се ползват като предварителни, защото са евтини и бързи.

# 13 862
Mоже ли линк, където се твърди, че са тествали за антитела, а не PCR? Мангъров пък обясняваше за някакви тестове, дето резултатът ставал ясен за минути и питаше що не ги ползват? А PCR не става за минути?

Тази сутрин рано по една от телевизиите обясняваха, че чакат резултатите от пробите на PCR изследването за окончателните резултати. PCR изследването било сложно, изисквало специално обучени специалисти и реагенти, които няма навсякъде - от думите му се подразбираше, че го правят само във ВМА. Също казаха, че и предните дни е имало фалшиво положителни тестове, които в последствие били отхвърлени.

А аз от личен опит мога да споделя, че много лекари даже не са чували за PCR за доказване наличие на вирус. Аз съм с активен херпесен вирус и ми коства огромни усилия да обяснявам на лекарите що е PCR и каква е разликата с антитела.
А антителата е другия вариант - там може бързо да изкарат резултат, въпроса е че антитела може да се образуват 1-2-3 седмици по-късно, а през това време си заразен.

# 13 863
И аз същото си мислех, че нашите лекари, особено в провинцията, голяма част от тях са недобре обучени.
Вие ако знаете предишната ми ЛЛ как ми изписваше прахчета АЦЦ А двустранната ми пневмония....

Смених я, сега съм с друг, който също говори глупости. Но поне дава направления за децата ми.

Та, с такива елитни познавачи....

# 13 864
Чак сега ли забраняват износа на защитни облекла и маски? Спомням си Индия кога го направи, малко след като започнаха първите случаи в Ухан.

Значи през цялото това време, цели два месеца, как точно са се подготвяли? Пандемия се бори с проактивни мерки, а не с реактивни.

# 13 865
# 13 866
Всички страни от Европа трябва да гледат какво се случва в Италия и Иран и да знаят, че тях ги чака същото само след седмици, ако не се вземат наистина строги мерки: карантиниране на градове, ограничаване на пътувания, които не са по работа и са наложителни, спиране на самолетни полети и придвижвания в ЕС. Или придвижване само с предварително доказан отрицателен тест, както е в Дубай. Защо чакаме да стане критично? Видяхме, че Италия се опита да овладее нещата, но очевидно не е по силите на държавите това нещо да бъде спряно с галене по главичката и сладки приказки!
Европа в момента е в много по-лошо положение отколко Китай беше януари месец, защото докато в Китай болните бяха съсредоточени главно в една провинция, то тук цяла Европа е ''пламнала'' и огнища има много с тенденция да се увеличават все повече. Статистиките за Европа ще са по-трагични от китайските, това отсега е ясно..

# 13 867

По това време и италианските и немските доктори говореха същото.. няма смисъл да се нагнетява напрежение в момента..

# 13 868
И от къде е ясно, че последиците в Европа ще са по-страшни?

А какво да говорят лекарите - всички сме обречени ли? Като чета тук колко изтрещели хора има, нормално е да се опитват да предотвратят паниката.

# 13 869
  • Буркина Фасо
Здравейте!
Щабът къде публикува актуална информация относно предприетите/ препоръчителните мерки? Има ли свой сайт?
Конкретно ме интересуват извънучилищните мероприятие и тяхната (евентуална) забрана.
подобни мероприятия, а и други подобни се забраняват на местно ниво. поне при нас така се случи. не чакат
щаба да им го каже.  днес гледах по тв как някои кметове издават забрана да не се провеждат някакви мероприятия в общините им.

# 13 870
  • Варна
Имам чувството ,че в щаба и в министерския съвет ,едва тази сутрин осъзнаха с какво ще се сблъскаме. Доста от мерките , които днес обсъждаха, се писаха в тази тема още преди месец и то от хора, които не разбират .

# 13 871
  • град-държава
Хора, това не е от сега, че тепърва да се сблъскваме с нещо.
София, Варна, Бургас, Пловдив? Нищо ли няма там?

# 13 872
  • Варна
А какво да говорят лекарите - всички сме обречени ли? Като чета тук колко изтрещели хора има, нормално е да се опитват да предотвратят паниката.
Да, кажат че има някакъв риск, а не че е нулев.

# 13 873
  • Буркина Фасо
Хора, това не е от сега, че тепърва да се сблъскваме с нещо.
София, Варна, Бургас, Пловдив? Нищо ли няма там?
има, но не е доказано. Smiley

# 13 874
По това време и италианските и немските доктори говореха същото.. няма смисъл да се нагнетява напрежение в момента..
Така е, правилно.

Общи условия

Активация на акаунт