Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 158
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 875
Свършило вече, казали са, каквото им е наредено. Сега пак се опитват, да не всяват паника, нормално.

# 13 876
Скрит текст:
И от къде е ясно, че последиците в Европа ще са по-страшни?

А какво да говорят лекарите - всички сме обречени ли? Като чета тук колко изтрещели има, нормално е да се опитват да предотвратят паниката.
Обикновена математика. Не е нужно да си Ностадамус, за да сметнеш колко ще са заразените в Европа и смъртните случаи. А те определено ще са повече от китайските.
Никой не е обречен, видяхме, че ситуацияте МОЖЕ да бъде овладяна (Китай, Южна Корея са пример). Не знам какво лежите тук на една кълка, при положение, че е ясно, че ситуацията в България не е розова и е въпрос на време да лъснат реалните цифри.

# 13 877
Всички случаи ли ще ги обявяват на драматични брифинги след извънредни заседания?

Абе, Мангърв сподели, че имало тестове - аламинути, като тези за бременност. И всеки можел да се "самотества" без да се претрупват лабораториите. Дори в Бг имало, знаел фирмата която внася. Но не разбрах какво се тества - дали че по принцип имаш някакъв вирус или конкретно за короната.
Има ли такива наистна?

Тестовете за коронавирус, които се използват в Европа са точно такива. Никой не праща никъде проби и не чака резултати. Веднага става ясен резултатът.
Не е вярно, в Австрия поне до преди два дни ползваха PCR, абсолютно ме съмнява да чака някой антитела...

# 13 878
Обикновената математика няма нищо общо с кристалното кълбо на Нострадамус. Аз лично не лежа на никаква кълка, ако нещо стане, ще се лекувам, ама да лудна без време, не ми е опция.

Седя си вкъщи, пазя си децата. След сряда, ще го мисля.

# 13 879
  • Русе
Аз лично не лежа на никаква кълка, ако нещо стане, ще се лекувам, ама да лудна без време, не ми е опция.0
Как.

# 13 880
Както другите, как. Симптоматично. Детето ми е болно вкъщи и да ви кажа, това ме притеснява повече в момента, защото не се подобрява и вероятно трябва да се ходи в болница, което вече е кофти.

# 13 881
В България дали я има техниката да се изолира тоя вирус, или ще пращаме на Запад да го правят.

# 13 882
  • София
Първото е, че това НЕ Е ГРИП. Колкото и да се опитват да ни замажат очите с това, че е нищо повече от разновидност на грипа, просто не бил още познат и изучен да си ги пробутват на някой друг.

Айде още един "интернет доктор"! Ама край нямате. Сега обяснете какво е, защото очевидно знаете повече от един инфекционист. След това е редно да се включат "специалистите", дето знаят кое точно  с какво се лекува и накрая да дойдат броячите на трупове.

# 13 883
Давайте да се паникьосаме, да изкупим целия лидл, да се заключим в панелките.
Пълна простотия.
Ще има още много случаи, такъв тип вирус не може да се ограничи. Просто запазете рсзума си и си мийте ръцете.

# 13 884
И от къде е ясно, че последиците в Европа ще са по-страшни?

А какво да говорят лекарите - всички сме обречени ли? Като чета тук колко изтрещели хора има, нормално е да се опитват да предотвратят паниката.
Лекарите не им е работа да предотвратяват паника, ако не ги натискаха политиците нямаше и да го правят. Трябва да се дава адекватна оценка и какви действия са нужни от хората, ако изобщо има такива.
Нещо подобно на това. HHS, CDC officials provide update on U.S. response to COVID-19
Ако не бъркам датите, 2 дни след това видео политиците им забраняват да си правят самостоятелни изявления.

# 13 885
  • Варна
В България дали я има техниката да се изолира тоя вирус, или ще пращаме на Запад да го правят.
Не разбрах и дума от въпроса.

# 13 886
  • на пъпа на Златията
От 2 дни времето е мъгливо , вали дъжд и започнаха да ме болят ставите . Дадох поръчка да ми купят течен аналгин че с него се оправям  а ми донесоха хаксалгин . Така казала аптекарката че това било заместител .  .
След като изпих няколко капки рекох да прочета . Пише  че  било натрий некакъв си . За чий ми е този натрий като исках аналгин . Шантава работа , после що некой ги бил .
Дадох им 10 лева , не ме яд за парите ,  ама сега трябва да разтварям аспирин . А и трябва да изчакам действието на тая боза.
На сичкото отгоре пише че не се прима ако имаш астма .
Ууууф.
Майка ми  почина преди 2 години   на 92  години , пак след прекаран грип   и никога не пиеше лекарства без да прочете какво пише в листовките .

Здравеопазването  става все по лично . Не може  личния лекар да помни 2 000 пациента кой какви особености има на организма .

# 13 887
  • Варна
Първото е, че това НЕ Е ГРИП. Колкото и да се опитват да ни замажат очите с това, че е нищо повече от разновидност на грипа, просто не бил още познат и изучен да си ги пробутват на някой друг.

Айде още един "интернет доктор"! Ама край нямате. Сега обяснете какво е, защото очевидно знаете повече от един инфекционист. След това е редно да се включат "специалистите", дето знаят кое точно  с какво се лекува и накрая да дойдат броячите на трупове.
Инфекционистите ги чухме - шанса да дойде вируса в бг е нулев.

# 13 888
Не разбрах и дума от въпроса.
В другите страни, нали го изследват - кога е пристигнал, колко мутации е претърпял.

# 13 889
[0]подобни мероприятия, а и други подобни се забраняват на местно ниво. поне при нас така се случи. не чакат
щаба да им го каже.  днес гледах по тв как някои кметове издават забрана да не се провеждат някакви мероприятия в общините им. [/color]
[/quote]
Благодаря за информацията! Аз май изначално не зададох добре въпроса - искам да проверя дали има забрана/ препоръка от щаба или МС за провеждането на екскурзии и зелени училища.

Общи условия

Активация на акаунт