Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 098
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 950
Тедрос, който не направи нищо, когато все още можеше да се вземат адекватни мерки за забавяне на инфекцията, сега подкрепял италианците. Ти да видиш, колко лицемерно Close

Less беше пуснала един интересен линк, в който при разговор от края на януари някакъв човек с претенции да е вътре в ситуацията, твърдеше, че СЗО са се разбрали с Италия при откриване на огнище да тестват именно там китайския модел със затваряне на градове и области, който е труден/проблематичен за осъществяване в западните страни. Ако му вярваме - няма лицемерие, а съвсем планомерни действия за тестване на подобни мерки /вероятно и откъм приложимост в Европа, и откъм ефективност/.

Да припомня линка
https://archive.4plebs.org/pol/thread/241674007
А това е цитатът
Скрит текст:
WHO is already talking about how "problematic" modeling the Chinese response in Western countries is going to be, and the first country they want to try it out in is Italy. If it begins a large outbreak in a major Italian city they want to work through the Italian authorities and world health organizations to begin locking down Italian cities in a vain attempt to slow down the spread at least until they can develop and distribute vaccines, which btw is where you need to start investing.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 15:06 от Vapor

# 13 951
Не знам вече дали хората са толкова виновни, колкото масовото облъчване от последните седмици. Внушиха им, че тях не ги засяга това, че не е страшно, че тези, които са разтревожени са някакви откачалки и паникьори, тогава защо да взимат мерки и да се ограничават по какъвто и да е начин, замислете се?

# 13 952
Е не спряхте да пишете всяка страница, че някой злорадствал, радвал се на новите случаи или пък излишно изпадал в паника. Осъзнайте се, това са вашите собствени интерпретации на прочетеното или може би и на самата ситуация. Аз лично никаква паника не виждам в темата. Времето за паника отмина за информираните хора. Претръпнахме. Има от време на време някое изказване в духа на "казах ли ви, че така ще стане", но човешко е. За мен не е паника или злорадство, а болка. Болка заради човешката глупост, срещу която няма какво да направиш. Както каза Лили, вирусът ще отмине, с глупаците ще трябва да продължим да живеем. Дайте да си говорим по същество и да не влизаме в излишни спорове. Не е задължително на всяка глупост или провокация да се отвръща. Всеки може да си каже мнението, както и да прецени кое мнение е полезно за него. Останалите просто да ги подминава. Много тегава става иначе темата.

# 13 953
  • Bulgaria
Аз ще си ушия една-две маски, не съм толкова кьопава. Шал, кърпа, пак е по-добре от нищо.

Добре е човек да си подбира източниците. Все ден се пускат линкове на експерти тук. Ако свярва на всичко, човек може да се побърка.

Аз също мисля да си ушия такива, които мога да ги пера и гладя и да ги използвам многократно. Четох и в нета, но нямам идея от какви платове и колко слоя биха били най-ефективни? Четох и за някакви от кухненска хартия, но ми се струват много калпави и не мисля да си губя времето с направата на такива.

# 13 954
Първото е, че това НЕ Е ГРИП. Колкото и да се опитват да ни замажат очите с това, че е нищо повече от разновидност на грипа, просто не бил още познат и изучен да си ги пробутват на някой друг.

Айде още един "интернет доктор"! Ама край нямате. Сега обяснете какво е, защото очевидно знаете повече от един инфекционист. След това е редно да се включат "специалистите", дето знаят кое точно  с какво се лекува и накрая да дойдат броячите на трупове.

"“This virus is not SARS, it’s not MERS, and it’s not influenza,” WHO Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus said at a briefing Tuesday, referencing other coronaviruses that have caused smaller outbreaks. “It is a unique virus with unique characteristics.”"

"Този вирус не е САРС, не е МЕРС, и не е грип" каза Генералния директор на Световна здравна организация...."Това е уникален вирус с уникални характеристики"

Айде инфекционистчетата да седнат да си научат урока, защото ни писна да ги гледаме сричащи по телевизията, не могат да обяснят елементарни неща! Срам и позор!

# 13 955
Тук на никой не му дреме, таман от кауфланд се прибирам. Не е проблем липсата на маски, човек ако има желание и гащи ще си сложи на лицето, но хората в бг масово са безсмъртни явно.
Има дезинфектант за ръце на входа /за Кауфланд/.

Те шал на устата не слагат, Вие за дезинфекция ми говорите. Нямаше нито един човек с маска или поне подобие на такава. Време е вече от щаба и новините да вземат да сложат нещо на тази физиономия, че хората да почнат да взимат някакъв пример. Хората където си го мислят за грип, като видят кашлящия Бойко, какво ли си казват. Щом той не се пази, няма страшно!

# 13 956
  • София
Тук на никой не му дреме, таман от кауфланд се прибирам. Не е проблем липсата на маски, човек ако има желание и гащи ще си сложи на лицето, но хората в бг масово са безсмъртни явно.

Те шал на устата не слагат, Вие за дезинфекция ми говорите. Нямаше нито един човек с маска или поне подобие на такава. Време е вече от щаба и новините да вземат да сложат нещо на тази физиономия, че хората да почнат да взимат някакъв пример. Хората където си го мислят за грип, като видят кашлящия Бойко, какво ли си казват. Щом той не се пази, няма страшно!

Спокойно Бойко каза ,че утре ще облече генерала в скафандър .

# 13 957
Откъде да вземат маски хората че да ходят с тях? Няма...Ако си сложа шал дали въобще ще е ефективно, или ще е все едно се правя на интересна?

# 13 958
  • на пъпа на Златията
Никога не съм чела листовки . До сега  съм пила само  аспирин ,понякога  оспамокс  ако  нещо не помага  аспирина и това е.  но в последно време почна да ми дразни стомаха и за това  рекох да си купя течен аналгин Много съм боса по химия . Ама в мазето имам  доматен сок  със салицил . Него го понасям добре .
Ами как има нещо с темата .
 Ако изпия  2 литра домати и пийна  някое филджанче ракийка с прополис  и  не ми мине както обикновено значи съм коронясдана.

Много ми е интересно , ако някой  в темата се короняса дали ще каже?
Паниката мина , следват действията , макар че не очаквах че първите коронясани ще са в провинцията . 

# 13 959
Обадиха ми се няколко познати от Бг за празника. Повечето не бяха и чули, че има случаи в България, защото "не гледат новини да не се натоварват". Но пък са абсолютно убедени, че проблемът е "паниката".
Около мен повечето хора са по същия начин.
Колегите го удрят на шеги и неглижиране.
Около теб гори, а ти се правиш на шут. Не го разбирам това

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 17:41 от Катерица

# 13 960
Ами все е нещо шала. Маската е логично да се ушие от стегнат нееластичен плат, предполагам, че ако е тънък е по-добре, защото нишките ще са по-малки. За катовете не знам, поне два може би.

# 13 961
  • София

Ааааааааа,моля !Аз бях  с маска днес в Кауфланд и всички се отдръпваха на разстояние от мен:mask: Два,три човека видях аз с маски,но аз не съм болна.Вчера трябваше да отида спешно за 5 минути до Парадайс и бях с маска,но вътре беше гмеж от хора с деца,даже и бебета-ето това вече е тъпотия!

# 13 962
Днес си мислех за речните кораби, които спират в Русе - минават цяла Европа, спират къде ли не, хората слизат, разхождат се и пак се качват и накрая - в Русе. Да не говорим колко са малки, а са с по100-200 пасажера. Там няма никакъв контрол - директно излизаш от кораба и се разхождаш. Може и те да са донесли нещо в Северна България.

# 13 963
  • София
Е, настъпи моментът.
Мъчно ми е за нас, за българските граждани. Имаме читави лекари, но колко ли ще останат, при положение, че са на първа линия ...Повечето ни GP-та са възрастни, как ще ги опазим?...
Нямаме никакъв протокол за справяне с подобни случаи, само един вече поуморен Щаб за справяне с кризата от коронавируса. Няма места в болниците, няма маски и предпазно облекло, мерки и медикаменти не се коментират...
Мъчно ми е....

# 13 964
Холандия: 77 нови случая, 2 нови смъртни случая. Общо 265 случая и 3 смъртни случая.

NEW: Netherlands reports 77 new cases of coronavirus and 2 new deaths, raising total to 265 cases and 3 dead https://t.co/eUoE2b20hL

Общи условия

Активация на акаунт