Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 158
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 010
Маските предпазват и то до голяма степен. Много ясно, че щом ги няма никъде всеки ще тръби, че те са неефективни и не ни трябват. Наистина медицинските маски, които се продават в аптеката не са най-ефективните и подходящи и ако не се сменят често може да имат отрицателен ефект. Но има десетки други маски с филтъри и много по-висока степен на защита. Извинявайте, но не може да ме убедите, че носенето на маска не е ефективно. Та дори и домашно направена маска, която разбира се, се сменя често, пере се и дезинфекцира ще е по-добре от нищо.

Ами, добре. Използвайте ги Вие да се предпазвате. А тези, където са болни няма смисъл да ги ползват.
Около мен вече има 10 болни и нямат маски, но пък виждам сумати здрави с маски!
Маската може да е еефективна, но не е ефективна за онези където в автобуса са с маска и като слезнат от автобуса си бъркат в устата! Нали все пак...

# 14 011
  • София
Раптор - от грижовен до кадърен лекар има разлика да ти кажа. Второто е по за предпочитане според мен.
Това, че не е направила успешна прогноза за това дали вируса ще излезе от Китай не означава че е некадърен лекуващ лекар.

# 14 012
Не, означава че е направила некадърна прогноза. А това, че е била грижовна към съпругата ти какво точно за нейната квалификация означава? Като излекува успешно заразен или даде кадърни мерки по превенция тогава ще я призная. Засега по поръчка или не е изпляскала една глупава и опасна невярна прогноза.

# 14 013
Вярно ли е, че в Плевен и Габрово затварят и детските градини и яслите?

# 14 014
  • Bulgaria
Маските предпазват и то до голяма степен. Много ясно, че щом ги няма никъде всеки ще тръби, че те са неефективни и не ни трябват. Наистина медицинските маски, които се продават в аптеката не са най-ефективните и подходящи и ако не се сменят често може да имат отрицателен ефект. Но има десетки други маски с филтъри и много по-висока степен на защита. Извинявайте, но не може да ме убедите, че носенето на маска не е ефективно. Та дори и домашно направена маска, която разбира се, се сменя често, пере се и дезинфекцира ще е по-добре от нищо.

Ами, добре. Използвайте ги Вие да се предпазвате. А тези, където са болни няма смисъл да ги ползват.
Маската може да е еефективна, но не е ефективна за онези където в автобуса са с маска и като слезнат от автобуса си бъркат в устата! Нали все пак...

Коментирано е многократно това за болните. Съвсем скоро и аз го коментирах. Болните след като вече са болни не виждат смисъл да се пазят, кашлят и плюят навсякъде. Те ако носеха маски, може би здравите нямаше толкова да се опитват да се опазят.

# 14 015
  • тук и там
Не сте ли сте замисляли,че на първо място държавата трябва да осигури маски за мед.персонал ,както и противовирустни препарати за болниците.Всички те са внос,а при създалата се ситуация-е нормално да не достигат,защото търсенето е от целия свят.Логично е да няма маски по аптеките.Тук например са само срещу рецепта вече.Агенцията по лекарствата има право да изтегли от търговската мрежа ,или да забрани да се продават дадени лекарства,или поне да следи дали се продават само срещу рецепта.Да можеш да си купиш Аб или противовирусен препарат без рецепта е абсурд в Европа по принцип.(това е така още от преди появата на корона вируса).

# 14 016
Не мога да повярвам, че все още има хора, които да приказват, че маските не помагали. То бива да си тъп, ма пак пък толкова, наистина не вярвах. Излиза, че и хора изчели темата, са пропуснали постовете, как по точно маските помагат.
По скоро ти не си чела, че Ковид 19 може да проникне и през очите.
Та маската помага, около 15 минути, да се предпазиш от обикновен грип.
Другото са полемики.

Аз и очила съм си купила не се притеснявайте, а и най-малко не съм толкова проста, да позволя на някой да ми се изкиха в лицето. Може да не ме спаси на 100%, но без маската шанса да се заразиш е доста по-висок. Имаше назад в темата обяснение точно как маските предпазват. Вземете четете и се образовайте, не само да се правите тук на всезнаещи. И от лекарите повече знаете. Лекарствата и маските ги няма по аптеките, още отпреди темата. Вие вчера научихте за вирусът и въобще не сте били наясно, откога е проблемът всъщност.

# 14 017
  • София
Информация от МОН
ОТЛАГАТ СЕ ОРГАНИЗИРАНИ СЪБИТИЯ И УЧИЛИЩНИ ПЪТУВАНИЯ

Цитат

От днес, включително, и след края на грипната ваканция, като превантивна мярка срещу разпространението на грип, остри респираторни заболявания и възможни случаи на COVID-19, се преустановяват училищните събития, пътувания, екскурзии и посещения на обекти, извън учебните заведения на територията на цялата страна. Отлагат се и планираните състезания и олимпиади, няма да се осъществяват квалификации и обучения на преподавателите до разрешение за провеждане на масови мероприятия от Националния оперативен щаб.
Със заповед на министъра на здравеопазването училищата в областите Габрово и Плевен, където са регистрирани случаи на заразени с COVID-19, ще преустановят учебния процес до получаване на разрешение от здравните власти. В двете области ще бъдат затворени яслите, детските градини, както и висшите училища.
До 11 март 2020 г. продължава ваканцията за учениците от цялата страна. В случай на допълнително обявяване на неучебни дни, училищата трябва да разработят свои планове за преструктуриране на учебния материал и да осигурят възможност за дистанционно обучение при необходимост.
За неприсъствалите по преценка на родителите деца в детските градини няма да е необходимо представяне на бележка за извинение на отсъствията в период на грипна ваканция. В детските градини остава задължително изискване за медицински преглед на входа и съблюдаване за недопускане на болни или неизлекувани деца.

# 14 018
Да, до второ нареждане

# 14 019

Коментирано е многократно това за болните. Съвсем скоро и аз го коментирах. Болните след като вече са болни не виждат смисъл да се пазят, кашлят и плюят навсякъде. Те ако носеха маски, може би здравите нямаше толкова да се опитват да се опазят.

Ами те и да искат, няма как да разберем, понеже нямат тази възможност. И малко да са искали, сигурно повече щеше да помогне, отколкото вие да ги носите и да се пазите от тях! Но добре.
Бъдете здрави и щастливи! Хубав ден!

# 14 020
  • Другата България
Засега се обмисля само. Не е официално. Поне така беше нощес, вече може да има нов протокол.
Но тук имаше потребителка, която твърдеше, че болницата в Плевен е и за Ловеч, да каже тя, предполагам е най-малко медицинско лице, може да е по-запозната от мен.

# 14 021

Аз и очила съм си купила не се притеснявайте, а и най-малко не съм толкова проста, да позволя на някой да ми се изкиха в лицето. Може да не ме спаси на 100%, но без маската шанса да се заразиш е доста по-висок. Имаше назад в темата обяснение точно как маските предпазват. Вземете четете и се образовайте, не само да се правите тук на всезнаещи. И от лекарите повече знаете. Лекарствата и маските ги няма по аптеките, още отпреди темата. Вие вчера научихте за вирусът и въобще не сте били наясно, откога е проблемът всъщност.
Маски има в нашата аптека, спокойно.
Може ли да снимате очилата, да видя какви сте взели. Благодаря.

# 14 022
Засега се обмисля само. Не е официално.
Но тук имаше потребителка, която твърдеше, че болницата в Плевен е и за Ловеч, да каже тя, предполагам е най-малко медицинско лице, може да е по-запозната от мен.
Не се обмисля, факт е. Аз съм от Габрово и още преди два часа обявиха че детските градини затварят до второ нареждане.

# 14 023
  • София
Да си тъп да вярваш, че е по добре без маска е същото като да си тъп да вярваш, че някой е скрил маските. Сигурно и в другите държави са ги скрили.
Януари се купуваха с кутии, разпродаде се всичко. Доставки нямаше дълго време.

Надявам се тези, които смятат лекарите за некадърници и "инфекционистчета", които са по-глупави от списващите в темата, ако опрат до тях ще подпишат отказ от лечение и ще се лекуват от тукашните експерти.

# 14 024
Nova: Затварят училищата и детските градини в Плевен и Габрово.
https://nova.bg/news/view/2020/03/08/280549/

Общи условия

Активация на акаунт