Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 838
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 130
  • град-държава
Надявам се, че тестовете от днес не са испански. Пак нищо от останалата част на България.
П.п.
Ами спортувайте си. Аз йога и гимнастика мога да си правя и вкъщи. Не ми трябва осмърдян фитнес. За мен лично разходките по плажа са най-полезни, а и зимно-прфлетно време е празен

# 14 131
И аз за спортуването се чудя..

# 14 132
Университетите затворени ли са всички?

# 14 133
За мен затварянето на кина и театри е престараване, да, в градския транспорт ще е много по-опасно ....

# 14 134
В момента по 120 минути - академик Гълъбов - вирусолог.

# 14 135
Всеки си има глава и си презенява къде да ходи.
Лично аз избягвам мол, заведения. Ходя само на работа и в магазина, там за бързо и с маска/шал.

# 14 136
Ами били се изкашляли, това не означава че са болни или заразни - хората говорят и то по-високо за да ги чуват, дават интервю, гърлото им пресъхва, притеснени са малко или повече.

# 14 137
Броят на заразените в UK днес скача от 209 на 273.

# 14 138
  • София
Броят на заразените в UK днес скача от 209 на 273.
От Италия новини още няма, нали?

# 14 139
Тук в Стокхолм дезинфектанти и маски няма  в нито една аптека. Аз се сдобих с една кутия маски от близка, работеща в стокхолмска болница

Съжалявам, но това не можах да го подмина. Знам за много случаи в чуждестранние болници, където масово се изпокрадоха маските, защитното облекло и консумативите за хигиена - нещо, което на практика е направила и вашата близка за вас. Би било добре в цялата суматоха да се опитате да помислите трезво и да не допускате подобно нещо в България.

Тези материали са необходими на медицинските екипи, които работят в болниците. За масовото население в момента само covid19 е в съзнанието като опасна болест, но това не означава, че другите високозаразни инфекциозни болести са изчезнали. По болниците лежат хора с отворена туберкулоза, с други зарази, които се предават по въздушно-капков път и изискват изолация. Как се очаква медиците да могат да изпълняват задълженията си без да имат условия на безопасна работа, само защото голяма част от консумативите са се окрали от хора, които дори не знаят как правилно да позлват тези материали.

А за операциите помислихте ли? Без маска в операционна не звучи добре. Аптеките в чужбина нямат маски. Прозиводителите отказват поръчки. Болниците са на лимитите си за спазване на елементарни хигиенични условия, още преди да са започнали да приемат инфекциозни пациенти...
По повод краденето на маски. Миналата седмица при нас (работя в операционна в България) изчезнаха три кутии с маски. А преди това едва едва се сдобихме с тези три кутии, защото бяха изчерпани в цялата болница....

# 14 140
  • София
Ген. Мутафчийски: Последните 14 проби са отрицателни за коронавирус. Специфично лечение на коронавивус няма, лекува се като вирусна пневмония, нищо непознато за лекарите в страната, обясни той.

# 14 141
Аз съм потресена. ББ днес кашляше, сега дават и брифинга и шефа на ВМА също кашля доста сериозно, извинявайки се на журналистите.
Извинете, от кое сте потресена?!?!?! Ей, заради такива като вас хората стават идиоти и от някой кашлящ, я заради алергия, я заради настинка, почват да ги "свалят".
Мислите ли, че точно генерал или премиера не се тестват всеки ден сигурно??
В никакъв случай не съм фен на премиера, държа да отбележа.

Не съм сигурна, че на генерала и премиера всеки ден им правят по няколко теста, докато докарат до твърд отрицателен резултат, но пък не съм забелязвала премиерът досега да е кашлял от алергия. Всъщност май и генералът, откакто го гледам по брифинги, не е проявявал такава алергия. Очевидно кашлицата си има някаква причина и независимо от това дали е грип или друго, носенето на маска е свидетелство на елементарно съобразяване с околните журналисти - от които една беше свалена и то с право от правителствения самолет заради кашлица, без да я питат алергия ли е, настинка ли е или грип.
До този момомент четях темата с информативна цел....темата удари дъното. Очаквам в някой от следващите постове, ББ да бъде набеден и за 0 пациент.

# 14 142
Смятате ли, че вирусът може да се разпространява и чрез банкнотите?
Разбира се.Най вече ! Вирусът също е по дръжките на вратите  на обществените места които неминуемо посещаваме, от тях попада на телефоните ни, които пипаме по май малко 50 пъти на ден, попада по дрехите от където също може да попадне в човека. Внасяме го в къщи.Ако някои си мисли че може да избяга от вируса - той  се лъже.Колкото и да взема предпазни мерки това е невъзможно.Не можете всеки път да дезинфекцирате телефоните си в микровълновата печка или да съсипвате олеофобното им покритие обтривайки ги със спирт. Както и не можете да дезинфекцирате постоянно гънките на дрехите си които приютяват милиони Коронавируси.Трябва да имате пароструйка пред вратата на апартамента .

# 14 143
Вирусната пневмония е много гадна. Аз предпочитам бактериална, че хакваш АБ и я мориш. А вирусната е трудно поддаваща се на лечение. Племеникът мин.година кара вирусна,  едвам го оправиха в болницата-не се поврияваше хич от лечението. Та мен от вирусна много ме е страх...

# 14 144

Ами нищо, те сигурно също са с просто грип. Само за препоръки се говори и спазване на хигиена, а те какво демонстрират? Или и за тях маски няма.
Вместо да дават пример и да стоят по на два метра един от друг.

Общи условия

Активация на акаунт