Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 750
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 145
Университетите затворени ли са всички?
За СУ има ректорска заповед: https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/novini/novini_i_s_bitiya/ … id_19_koronavirus

# 14 146
  • Germany
При нас в метрото пускат клипчета как да се пазим от коронавируса. Преди малко зяпахме с детето. Да кашляш в сгъвката на ръкава, да си миеш хубаво ръцете 30 сек.  и да не си пипаш лицето. И влаковете днес бяха пълни със семейства с малки деца отиващи на мача на Байерн. След седмица-две ще е още по-прекрасно.
Пък тази карантина, дето се казва всички така да я изкараме болестта:
https://twitter.com/doktordemirhan/status/1236654346298970113?s=21

# 14 147
Броят на заразените в UK днес скача от 209 на 273.
От Италия новини още няма, нали?

7000 са станали днес, новите от днес били 4000 някъде. Ужасно много ми звучи. По ТВ го чух, кое предаване вече не знам.

# 14 148
Всъщност, доколкото четох, все още не е напълно ясно дали такъв път на заразяване - чрез повърхности - е възможен или поне достатъчно вероятен, за да се счита за заплаха. Все пак не е достатъчно само да има вируси по дадената повърхност, трябва да са в достатъчна концентрация. Изглежда този вирус не е от най-държеливите извън биологична среда. Най-сигурно е заразяването от директно изкашляне и попадане на биологични материали в лигавиците.
Но нищо не пречи да носи човек ръкавици навън, нали?

# 14 149
Вирусната пневмония е много гадна. Аз предпочитам бактериална, че хакваш АБ и я мориш. А вирусната е трудно поддаваща се на лечение. Племеникът мин.година кара вирусна,  едвам го оправиха в болницата-не се поврияваше хич от лечението. Та мен от вирусна много ме е страх...
Писала съм назад в темата.Мен ме мачка 5 месеца преди десетина години някъде.Неописуем кошмар, неподвластен на никакви лекарства, разчиташ само на времето и се молиш организмът ти да се пребори и изгради антитела.

# 14 150
  • София

До този момомент четях темата с информативна цел....темата удари дъното. Очаквам в някой от следващите постове, ББ да бъде набеден и за 0 пациент.
Едва ли ще посмеят да обвинят Бат Бойко и така да ти паднат в очите..

Легенче с разтвор на хлорна вар пред вратата за дезинфекция.

# 14 151
До този момомент четях темата с информативна цел....темата удари дъното. Очаквам в някой от следващите постове, ББ да бъде набеден и за 0 пациент.

При положение, че в страната има обявена национална грипна епидемия /дори да изключим изобщо коронавируса/,  не виждам нищо ненормално в това кашлящите хора /при които не сме наблюдавали хронична кашлица/ да взимат елементарни предпазни мерки да не заразят околните.
Пак се връщам към кашлящата журналистка, свалена от правителствения самолет и то преди да бъде обявена грипна епидемия  - какъв е бил проблемът да пътува, щом е просто настинка?

# 14 152
И много ги изтърват...имам далечни познати - дечицата са ги изпуснали. Вирусна пневмония пак. А онази скорострелната, която а си мигнал и се умрял-случая с 3-годишното...

# 14 153
Най-адекватните изказвания и коментари по отношение на коронавируса бяха на доц. Чорбанов (умунолог, работил и в Тайван по време на САРС) и проф. Александрова (вирусолог), по Бтв предиобед. И двамата от БАН. Много точно и правилно обясняваха неща, без излишни самосъчинения. Жалко, че много ги прекъсваха, заради извънредните заседания.
Ако някой е попадал на други техни  тв или онлайн интервюта , нека да сподели.

https://www.bnt.bg/bg/a/kak-se-vodi-bitkata-s-koronavirusa-dots- … -andrey-chorbanov

от 26.06. е интервюто
Благодаря!
Дезинфектант с 60 градуса спирт става ли?

# 14 154
Кой алкохол е с 80% спирт?
По аптеките има ли чист спирт и кой е подходящ?

# 14 155
Опасността колко време се очаква да продължи, не разбирам как например са решили занятията в Су да се преустановят за точно една седмица?

# 14 156
Кой алкохол е с 80% спирт?

Това ще да е някой убийствен първак.

# 14 157
  • София
Има различни проценти по аптеките, но май са ги разграбили вече. Най-високият е 95%. За случая работа върши 70%, попринцип той се ползва за дезинфекция.

# 14 158
Не съм пияч...😆
А в аптеката какъв вид - ламандулов..как се води точно?
Одеколон не става ли 😆 щом го пиеха едно време...ма то и одеколоните не са като едно време..тц..тц..😜

# 14 159
Не съм пияч...😆
А в аптеката какъв вид - ламандулов..как се води точно?
Одеколон не става ли 😆 щом го пиеха едно време...ма то и одеколоните не са като едно време..тц..тц..😜

Най-обикновен етилов алкохол. 95 или 70 %. И одеколон става, само не го пийте.

Общи условия

Активация на акаунт