Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 896
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 310
Израел обмисля дали да задължи пристигащите от всички останали държави да стоят под 14 дневна карантина, което на практика ще прекрати туризма. В понеделник ще има среща.

Israel is considering to require travelers from all countries to go into home quarantine for 14 days, a move that would effectively cut off tourism. A meeting will take place on Monday - Reuters

Саудитска Арабия затваря всички училища и университети за неопределено време. Те имат 11 случая и вече поставиха под карантина област Катиф

# 14 311
Да бяха казали по-рано колко е сериозна заплахата, за да се спрат хората. Това е грешката, нищо друго. Аз как спрях сина си да излиза, обикаля, да се събира с приятели? Точно като му разясних риска. Не можело било да се спрат. Хайде де? Опитаха ли, че да знаем? Или трябваше да крепят пак прословутата "стабилност" и нищо негативно да не се говори. Ама моля ви се! Не бъркайте лекарите и лаборантите, които сега работят, и през идните седмици ще се скъсат от работа, с другите, които са за критика. Никой не обвинява лекарите! За мен вина имат тези, които трябваше да направят сериозна превантивна кампания. Две седмици умуваха ще има ли болнични за карантина или няма да има. При положение, че по нормативна уредба се полага. Ей с такива бюрокращини се занимаваха, а от екрана на телевизорите някакви Райнички обясняваха, че този вирус нямало да дойде у нас. Не следяха ставащото в Китай ли, или пропуснаха момента, в който се родиха и разпространиха градските легенди, че това е просто грип и ракията ще го оправи? Как да се спрат да пътуват тези хора? Как? Кой излезе да им каже колко е сериозно положението?

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 21:07 от Бледолилава

# 14 312
В Плевен ШЗО отдавна няма. Това е център за обучение. Вероятно са кадрови войници, които така или иначе в петък се прибират по домовете си и утре пак ще са там на обучение.

У нас виртуално обучение не виждам как ще стане. Децата ползват телефони и таблетки основно за игри. Особено малките. А и колко майки ще пуснат, че им тормозят дечицата по време на ваканция, нищо че е грипна. То и в Европа не виждам как ще стане.

Ами не знам коя нормална майка би се оплакала, че й тормозят детето. До тук заради двете грипни ваканции изпуснаха много материал. Ако и заради коронавируса се обяви ваканция ще стане истинско мазало. Как ще наваксват материала, за да могат следващата година да продължат с новия материал в по-горния клас? А учиниците в 7-ми, 10-и и 12-ти клас, които имат НВО и матури тази година - как ще се подготвят, как ще се проведат тези матури, как ще се кандидатства след това? Направо лошо ми става на тази тема.

# 14 313
Израел вече задържа под карантина  пътниците от повечето държави, в които има коронавирус. Например, Франция. Познавам израелтянка-французойка, която е под двуседмична карантина и не може да вижда децата си. Но Израел и България са доста различни държави Simple Smile.

# 14 314
  • на пистата
Ако трябва ще учат лятото.

# 14 315
  • Варна
По принцип, да, но ако не утихнат нещата, може да се наложи пак да е дистанционно.

# 14 316
Да бяха казали по-рано колко е сериозна заплахата, за да се спрат хората. Това е грешката, нищо друго. Аз как спрях сина си да излиза, обикаля, да се събира с приятели? Точно като му разясних риска. Не можело било да се спрат. Хайде де? Опитаха ли, че да знаем? Или трябваше да крепят пак прословутата "стабилност" и нищо негативно да не се говори на фона на успехите с газа, ключовото участие в преговорите с Ердоган и пр. Ама моля ви се! Не бъркайте лекарите и лаборантите, които сега работят, и през идните седмици ще се скъсат от работа, с другите, които са за критика. Никой не обвинява лекарите! За мен вина имат тези, които трябваше да направят сериозна превантивна кампания. Две седмици умуваха ще има ли болнични за карантина или няма да има. При положение, че по нормативна уредба се полага. Ей с такива бюрокращини се занимаваха, а от екрана на телевизорите някакви Райнички обясняваха, че този вирус нямало да дойде у нас. Не следяха ставащото в Китай ли, или пропуснаха момента, в който се родиха и разпространиха градските легенди, че това е просто грип и ракията ще го оправи? Как да се спрат да пътуват тези хора? Как? Кой излезе да им каже колко е сериозно положението?

# 14 317
И да бяха били камбаната за тревога, никой нямаше да им повярва. Самп вижте назад по страниците как ни плюеха като луди и всяващи паника като напишем, че и тук идва и то сериозно.

Като ги гледам колко са велики в селфитата от Мола, от Шипка, от Италия. Мноу гоУеми са.

Кой ще им каже да спазват хигиенни навици? Кой? Вие знаете ли те кои са? (сарказъм)

# 14 318
От години има много удобни и лесни за употреба софтуери за електронно обучение, които могат да се прилагат както в училищата, така и в университетите. В някои университети всъщност се прилагат при дистанционно обучение.
Трябваше отдавна да се приложи това и в училищата в България, в сегашната ситуация нямаше да има нужда от грипни ваканции, а обучение от вкъщи.

# 14 319

Намейка, ами то не се знае лятото как ще бъде. Вече отминаха обещанията за прекратяване със затоплянето. За мен, децата трябва да си учат електронно, за да не се спира напълно учебния процес. В Италия поне месец отсъствие ги чака децата. Трябва някаква гъвкавост да има системата и да позволява някакви задочни форми на обучение с участие на родителите, домашни, електронни уроци, ако трябва. Не съм учител, а и децата ми са прекалено малки, но в такава ситуация бих ги хванала да учат вкъщи, а не да се размотават.

# 14 320
Приятели, направо ще се побъркам, отвсякъде с този корона-вирус. Аз лично съм много стресирана и притеснена. Дано не се стигне до ситуацията, подобна на тази в Италия-да сме под карантина почти цялата страна, социалните служби да ни снабдяват с неща от първа необходимост и т.н. Дано не се сбъдне най-лошият сценарий. Нека се молим БОГ да пази България!

# 14 321
Ох, само да не те чуе някой немец, който си е платил отпуската още предната година.
Ще измислят нещо дотогава, няма да се дават на Короната.

# 14 322
Уча се е една такава отлична платформа. В много училища се ползва и може да помогне в създалата се ситуация.

# 14 323
Приятели, направо ще се побъркам, отвсякъде с този корона-вирус. Аз лично съм много стресирана и притеснена. Дано не се стигне до ситуацията, подобна на тази в Италия-да сме под карантина почти цялата страна, социалните служби да ни снабдяват с неща от първа необходимост и т.н. Дано не се сбъдне най-лошият сценарий. Нека се молим БОГ да пази България!

Да пази България от вЕрващите, че е just a flu bro ли?

# 14 324
Европа отпусна 50 милиарда за борба с коронавируса и ние веднага обявихме ,че имаме болни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт