Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 420
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 415
Снежана, как да не се споменават? Това са 80-те процента щастливци. За тях какво да кажем радваме се, особено за децата това е най-светлия лъч на фона на цялата трагедия. Обаче е нормално да се притесняваме повече за 20-те процента изтеглили късата клечка. Това е всеки пети, който няма да прекара леко.

# 14 416
Мангали били..да мрът ,а?
Какви сте хора вие?🤢🤢🤢

# 14 417
  • Буркина Фасо
Те италианците и по официални данни имат 10% в интензивните отделения.
Активни: 6387
Хоспитализирани: 3557
Интензивно: 650
Аз също не мога да си обясня откъде идва тази разлика между Италия и другите държави, освен очевидното (повече и по-болни възрастни). Също притеснително е, че над 50% от диагностицираните са хоспитализирани. Това също е доста повече от официалните 20%.
при нас колко % са ? има ли данни?

# 14 418
Аз си мисля, че на тях тепърва им предстои борбата. Дано греша - за жената в Габрово и мъжа в Плевен, става въпрос.

# 14 419
  • на пъпа на Златията
==
Само едно не разбрах, какво общо има написаното от Вас с написаното от мен?
==

Разбирате ли че не става въпрос за ОЗДРАВЕЛИ. ?
Няма такова понятие . Както ти казва и лекарят поразяват се белите дробове. Безвъзвратно и то от бактериите които чакат в горните части на белия дроб .
Как смяташ  след 5 години детето ти като започва да се задъхва и  и му се замайва главата от недостиг на кислород , дали ще може да ходи даже?

Решението е трансплантация на бял дроб . А донор? От ония дни българите събраха пари   за трансплантация на бял дроб  и една майка плака от радост . А такива деца колко ли ще са? Това са двама инвалиди в едно семейство ако  сте съвместими .И колко пари? Кой да ти ги даде . Значи от Китай до тук вируса дойде за месец , някой тук ми приказва за след 3 месеца и сичко ще е добре . Не лично към цитата а към всички  "оптимисти"
Акъл имате ли в главите си ?

Разбирате или не?  .
Разбирате ли че това обдишване с кислород допълнително "гори" белия дроб ?

Какъв туитър ми говорите к 'ви два лева. Казах го и преди . Стигнеш ли до апарат си мъртъв . 

# 14 420
Апокалипсисът вече настъпи тук:)))) Цял ден не съм влизала, повече от 800 мнения, ужас. От черни по-черни мнения. Удоволствие ли ви доставя? Има групи във Фейсбук, от засегнатите райони, имам позната там Всички казват, че медиите изопачават! Мъжът ми се прибра снощи от Италия. От медиите нещата изглеждат различно. Това затваряне на провинции, училища и т. н. е за да не се разпространява заразата. Трябваше да го направят още преди седмица.
Испания - над 600 заразени, само 200 са в Мадрид.... 17 починали, последните трима са на възраст 85,87,92 години....

Мислете позитивно!!

# 14 421
Те италианците и по официални данни имат 10% в интензивните отделения.
Активни: 6387
Хоспитализирани: 3557
Интензивно: 650
Аз също не мога да си обясня откъде идва тази разлика между Италия и другите държави, освен очевидното (повече и по-болни възрастни). Също притеснително е, че над 50% от диагностицираните са хоспитализирани. Това също е доста повече от официалните 20%.
при нас колко % са ? има ли данни?

Ми от 4 души не знам каква статистика очакваш. Очевидно единият е изписан 61-годишен пациент, при това с хронично белодробно сабояляане, другият - нищо неподозираща сестра, другите двама явно почти здрави.

# 14 422
  • София
Мангали били..да мрът ,а?
Какви сте хора вие?🤢🤢🤢
Прости и злобни, не й за сефте на госпожата. Явно се чувства по-добре като "нахрани" доволно италианците.

# 14 423
Две корекции, че гледам че се цитират грешни данни. 1) от днес са вече 7375 в Италия и 2) Италия вече е на второ място след Китай, изпреварвайки Южна Корея.

# 14 424
Спомням си , че при много случаи в Китай настъпваше подобрение в някакъв момент и после рязко се влошаваха. Дано тук случаите да не са такива.

Къде изчезна NIKOLA TESLA??

# 14 425
Две корекции, че гледам че се цитират грешни данни. 1) от днес са вече 7375 в Италия и 2) Италия вече е на второ място след Китай, изпреварвайки Южна Корея.
Аз лично пиша за активни случаи, както и съм отбелязала. 7375 включват оздравелите.

# 14 426
  • София
==
Само едно не разбрах, какво общо има написаното от Вас с написаното от мен?
==

Разбирате ли че не става въпрос за ОЗДРАВЕЛИ. ?
Няма такова понятие . Както ти казва и лекарят поразяват се белите дробове. Безвъзвратно и то от бактериите които чакат в горните части на белия дроб .
Как смяташ  след 5 години детето ти като започва да се задъхва и  и му се замайва главата от недостиг на кислород , дали ще може да ходи даже?

Решението е трансплантация на бял дроб . А донор? От ония дни българите събраха пари   за трансплантация на бял дроб  и една майка плака от радост . А такива деца колко ли ще са? Това са двама инвалиди в едно семейство ако  сте съвместими .И колко пари? Кой да ти ги даде . Значи от Китай до тук вируса дойде за месец , някой тук ми приказва за след 3 месеца и сичко ще е добре . Не лично към цитата а към всички  "оптимисти"
Акъл имате ли в главите си ?

Разбирате или не?  .
Разбирате ли че това обдишване с кислород допълнително "гори" белия дроб ?

Какъв туитър ми говорите к 'ви два лева. Казах го и преди . Стигнеш ли до апарат си мъртъв . 

Подозирам, че нарочно се пишат тези неадекватни мнения. Отказвам да повярвам, че някой реално може да ги ръси тия неща.
Никъде не е доказано, че видиш ли си инвалид след коронавируса. Как пък стигнахте и до трансплантации?! После нямало паника...
След всяка пневмония, понеже протича възпалителен процес в белия дроб, е възможно да останат белези. Това най-често са сраствания с плеврата, които създават дискомфорт, но не те инвалидизират.
Обдишването горяло белия дроб??!!?! Предлагате да спрем да обдишваме изобщо, пък който оцелее...
Като не разбирате нещо не е необходимо да си давате безценното мнение.

# 14 427
Малка корекция ще направя. Белодробната фиброза няма потенциала да убива за 5 години. Живее се повече. Вижте Мете Марит, норвежката бъдеща кралица, още си е жива с белодробна фиброза. Обаче ужаса да живееш с тази болест не може да се опише с думи. Инвалид си, в пълен смисъл.Лечение няма.
Имунната система не знам как я атакува. Може би я разбърква при цитокинната буря. Тя обаче може да се регулира. Има имуностимутанти, имуносупресори и имуномодулатори. Ужаса да живееш с такива лекарства обаче не може да се опише с думи. Това, което влачат със себе си също е по-добре да не се разказва. Инвалид си, в пълен смисъл.Лечение няма.
Трябва да се вземат китайските мерки още сега. Дори без да има сигурни доказателства дали ще има такива случаи. Ще го направят. Ще карантинират половин Европа, ако не и повече. Но чак когато е много късно.

# 14 428
  • София

И какво, ако сме под карантина като в Италия? Какво ще се случи?

Ми какво да се случи пък толкова? Банките дали карантинират и обслужването на кредитите, примерно? Щото огромна част от народонаселението изплаща кредити, а неплатените отпуски не плащат кредити и не купуват храна. Иначе, какво толкова? Mask

# 14 429
  • София
все повтарят да се спазва лична хигиена. като гледам в кои европейски държави не е стъпил вируса (Албания, Косово, Турция ...) се съмнявам короната да бяга от чистотата.
няма да се мия, няма да отмивам естествената си защита. rotfImbo 

Изключително тъпо изказване! Имам добри  познати и от трите страни... доста от вас, с арийското мислене, можете само да им дишате праха по отношение на хигиената... между другото и на доста български роми... Wink

Изказването пък за италианците съвсем няма да коментирам...
Темата стана ужасяваща.

Общи условия

Активация на акаунт