Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 843
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 445
Фанфанито, това толкова сектантско звучи, че едва ли някой му се връзва! Много мазохисти:))

# 14 446
  • Другата България
Скрит текст:
==
Само едно не разбрах, какво общо има написаното от Вас с написаното от мен?
==

Разбирате ли че не става въпрос за ОЗДРАВЕЛИ. ?
Няма такова понятие . Както ти казва и лекарят поразяват се белите дробове. Безвъзвратно и то от бактериите които чакат в горните части на белия дроб .
Как смяташ  след 5 години детето ти като започва да се задъхва и  и му се замайва главата от недостиг на кислород , дали ще може да ходи даже?

Решението е трансплантация на бял дроб . А донор? От ония дни българите събраха пари   за трансплантация на бял дроб  и една майка плака от радост . А такива деца колко ли ще са? Това са двама инвалиди в едно семейство ако  сте съвместими .И колко пари? Кой да ти ги даде . Значи от Китай до тук вируса дойде за месец , някой тук ми приказва за след 3 месеца и сичко ще е добре . Не лично към цитата а към всички  "оптимисти"
Акъл имате ли в главите си ?

Разбирате или не?  .
Разбирате ли че това обдишване с кислород допълнително "гори" белия дроб ?

Какъв туитър ми говорите к 'ви два лева. Казах го и преди . Стигнеш ли до апарат си мъртъв .  
Подозирам, че нарочно се пишат тези неадекватни мнения. Отказвам да повярвам, че някой реално може да ги ръси тия неща.
Никъде не е доказано, че видиш ли си инвалид след коронавируса. Как пък стигнахте и до трансплантации?! После нямало паника...
След всяка пневмония, понеже протича възпалителен процес в белия дроб, е възможно да останат белези. Това най-често са сраствания с плеврата, които създават дискомфорт, но не те инвалидизират.
Обдишването горяло белия дроб??!!?! Предлагате да спрем да обдишваме изобщо, пък който оцелее...
Като не разбирате нещо не е необходимо да си давате безценното мнение.
Не е нарочно.
Което просто е трагично.

# 14 447
След първите регистрирани 4 случая на коронавирус в Плевен и в Габрово, излязоха и съмнения за възможна италианска връзка за заразата. Оказа се, че в Плевен, в хотел “Балкан” са настанени около 60 специалисти за строителството на “Балкански поток”, съобщава "Труд". “Част от строителите са и в частни квартири, имаме и много студенти от Италия в Медицинския университет, шивашки фирми”, заяви кметът на града Георг Спасов

# 14 448
Фанфанито, това толкова сектантско звучи, че едва ли някой му се връзва! Много мазохисти:))
Би ли споделила на кое точно не се върза?
Много е лесно да се провери достоверността. Човекът е застанал с името си. Данните идващи от Италия подкрепят казаното. Просто някои хора не могат да си представят какво означава такъв брой критични случаи по едно и също време. И това, че по улиците е спокойно и на хората не им дреме не означава абсолютно нищо.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 22:42 от Superficial

# 14 449
Франция забранява събиранията на повече от 1000 човека.

NEW: France bans gatherings of more than 1,000 people due to coronavirus - AFP

По принцип не всеки може да се справи психологически с шока от случващото се, което е още една причина някои хора да отричат и да омаловажават нещата.

# 14 450
Къде има 50% заразени, че и при нас да стане така?

Ако не се взимат мерки и толкова могат да станат, че дори и повече, този вирус е с точно такъв потенциал. И не вирусът няма да се спре от само себе си, ако ние не положим сериозни усилия да го спрем. Аз разбирам оптимизъм, но това вече няма общо с реалното и възможното.
Е нали в световен мащаб се прави нещо. На фона на това, че е нов вирус и има още хиляди неизвестни около него, не се стои със скръстени ръце, пробват се различни начини - лекарства, ваксини, механични начини за ограничаване.

# 14 451
Стига с тези италиански и чуждестранни връзки. Досега спаха и си чесаха езиците, както винаги, сега чужбина е виновна, че е заразила неприкосновната територия.

# 14 452
Би ли споделила на кое точно не се върза?

В заразен район ли си? В Италия? В Испания? Франция? Или черпиш инфо от бг мама?

# 14 453

Ти няма ли да си ходиш накрая от темата?

# 14 454

По принцип не всеки може да се справи психологически с шока от случващото се, което е още една причина някои хора да отричат и да омаловажават нещата.
Много добре си се справяме с шока, направили сме и правим всичко по силите си. Но истерии и черногледство няма да приемем. Сега е време да се мобилизираме и да гледаме напред с идеята, че ще го преодолеем.
Ако цялата страна си седи един месец вкъщи, след това ще има повече хора, умрели от глад, отколкото от коронавирус.

# 14 455
  • София
Как ви се струват цифрите: от 64 000 приключили случая, оздравелите са 61 000, починалите - малко над 3 000.

Ужасяващо. При такава смъртност от 4.7% ако се разболее само половината от населението на България, жертвите биха били над 150 хиляди души. И това е в най-добрия случай при ненатоварена здравна система, иначе жертвите скачат още нагоре. Просто грип. Ето така ми се струва. И явно не само на мен, защото в целия свят взимат сериозни мерки.
Частично успокоение може да е, че знаем тия 3000, но тия 61000 са примерно 300 000- 600 000 само дето 240 000- 540 000 никой никога не ги е тествал. Няма как да са установени всичките прекарали леко.
 https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.01.20029397v1  я виж например това- тези хора в реалният живот просто няма да потърсят лекар.

# 14 456
И естествено, че работят. Който може, от вкъщи. Изненадващо много хора могат. За останалите се препоръчва да ги пуснат в отпуск, но не е задължително. При всички положения трябва да спазват дистанция от метър. Наистина явно много хора си представят някакъв апокалипсис.
Ясно защо случаите продължават да се увеличават.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 22:55 от Не се сърди, човече

# 14 457

Аз съм започнала училище на 8,5 г  и 40 дни в първи клас  бях със скарлатина в къщи . Имам едно полувисше образование и  едно висше.
Искате децата ви да са инвалиди  ли ?
А кой ше ви дава пари да ги гледате като  половината от хората ще са инвалиди?
Разбирате ли  че здраве с пари не се купува . В мойто детство имаше един инвалид  на 1000 човека и той бе шиваш . Пак работеше .

Положението е крайно тежко, но вирусът няма нищо общо с това.

# 14 458
  • на пъпа на Златията
==
Rorik Вие сте навлезли в страшен сериал? Вирусът още се изучава, а Вие разбрахте след 5г, какво ще стане?
==
Не ви го казвам аз . Аз само го предполагах . Казва ви го лекаря италианец .
Върнете се и прочетете статията  която хората  преведоха за вас . Той говори за тия 5 г .
Недостатъчния кислород  в организма поврежда всички органи .
Раковите заболявания  са  следствие също от недостатъчно кислород в кръвта и органите .

Аз преживях следствието на Чернобил .
Само ме поръси чернобилския  първомайски дъжд . След  8 месеца  нервното отделение  беше пълно  даже със млади хора на по 26 със радикулити . 3 години не можах да вървя .Едва се възстанових .  Колегите ми  ми носеха нещата  на крак за да работя . Сега съм на 70 и от ония дни   така ме хвана  пак радикулита че не можех да стана от леглото .  .

# 14 459
  • Mediterraneo
Ник Корона залязваща, жива да не бях!!!
Тази тема верно е цялата за смешките вече. А някои потребители откровено имат нужда от помощ, лоботомия, примерно.

Общи условия

Активация на акаунт