Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 413
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 610
Според мен затварянето на кина и театри във всичките градове, само допринася за увеличаването на паниката...

Ето това е резултата от липсата на всякакъв контрол по отношение на доброволната карантина.
За съжаление вече е късно да се вземат мерки...

Какъв да е контролът реално, бройката на пристигащите е огромен, сега вече ще намалее, но вече писах по колко души пристигат средно от Италия на ден...?

# 14 611
Това с антителата май не е още много сигурно. Казват, че хора се заразяват пак, възможно е и да не са напълно излекувани,.

# 14 612
Снощи гледах късните новини на канал 1. Интервюираха инталианци от карантинираната зона. Ами една жена си го каза- познавам хора, с установен корона вирус, които отидоха на ски. Дотук с доброволната карантина... И после - оле защо така в Италия, Германия, България и навсякъде.
Жалкото е че го отнасят невинните. Тези с егото дори и не осъзнават, че с действията си са допринесли за нечия смърт или инвалидност.

# 14 613
  • Пловдив
Това, за съжаление, е утопия и няма как да се случи. Няма как някой да помага, друг да седи заключен, нито лекари да освобождават маски. Единствено ще се разбере колко е реален процента на инфектирани /умрели, което не е малко, де.

# 14 614
Така ли няма къде да ги настаняват, тези прибиращи се от чужбина. Все си мисля, че за начало има къде, дори и да с малък капацитет местата

# 14 615
Така ли няма къде да ги настаняват, тези прибиращи се от чужбина. Все си мисля, че за начало има къде, дори и да с малък капацитет местата

700 души на ден идват от Италия...да речем 250 от тях са от заразена зона...къде да ги пратят...?

# 14 616
Тук разправиите си продължават............
Ами, ще сложат карантина и тук. Няма да се размине. На цели градове и области. Китайците и те се ослушваха, но го направиха накрая като видяха, че няма накъде. Колкото по-рано, толкова по-добре, защото няма да се наложи да продължи цели месеци като в провинция Хубей. Обаче и тук същите грешки като в Китай, трябва да ни дойде яйцето до г@ за, че тогава чак....

Това, което ме тревожи в момента най-много и в същото време ме изумява у хората. ....Всеки трепери за детето си, да не се разболее. Разбираемо, ама защо така половинчато? Ами, ако се разболеете вие и ви приберат в болница, кой ще ви гледа децата? В болница се седи по 2-3 седмици, какво ще ядат вкъщи тези деца? По-големите все някак ще се оправят, ами тези на 3-4 годинки? Ами съвсем малките? Не всеки има някъде родител или близък, който да дотича и да ги прибере веднага. Аз съм уплашена(знам, че ще има смях и плюнки) за котето ми. Няма кой да го гледа, ако всички се разболеем. Ще изолирам сина ми в неговата стая превантивно, когато дойде и до нас. Ще се храни, ще гледа телевизия и ще стои само там. Така има надежда да не се разболеем всички наведнъж. В семействата с малки деца няма как.

Затварянето на училищата и университетите само също не е нещото, което ще спаси положението. Детето вкъщи здраво, но мама и татко ходят на работа и ще донесат вируса отвън.

Тъй като видях горното мнение, пак ще кажа: няма его тук. Всички ще пострадаме. Някои по-малко, други повече, но всеки ще отнесе своя дял от общото страдание. И ще има много изненадани, когато всичко приключи и се види дела на тежко прекарали и починали на фона на общото мнение, че това ще са все много стари и болни хора. Тук ще бъде по-различно, но хората не се сещат още.

# 14 617
Според мен затварянето на кина и театри във всичките градове, само допринася за увеличаването на паниката...

А според мен паниката се увеличава от липсата на каквито и да било действия досега. Карантината беше доброволна и тук някои се подиграваха на хората, които се възмущаваха, че не се спазва.
Чакаме да станем като Италия, за да се предприемат по-строги мерки.

# 14 618
  • Пловдив
Ън, аз не треперя за децата в случая, но в нашето семейство те са тези, които са сред многото хора. Мъжа ми е хоум офис, аз работя сама в един офис и имам само 1 началник, който виждам от 2 метра най-близо. Свекър ми, свекърва ми и майка ми не се срещат с хора, но с децата - да. И те са тези, които ни пренасят зарази. Тази година сина ми донесе 2 вируса вкъщи. Например. Не аз, не мъж ми, не някой друг. Те се срещат всеки ден в затворено пространство по 25 човека, моите са 3,х25=75 контакти х2родители, 150 човека. Та тъй

# 14 619
Аз също се изумих от злобата и невежеството на доста "приятели" във фейса и реала. Явно това, че си работя изолирано в офисче, млад съм и съм с кола, значи, че не живея в общество, в което има възрастни, болни, всякакви хора. Чак се присмиват и влачат насам натам...нарочно.
Само да поясня, че постовете ми с възмущение дотук са главно заради такива индивиди! И заради такива ми се ще да има по-затегнати мерки, защото тези са...агресивно невежи!
Съжалявам ужасно за целия медициснки персонал, който тепърва ще го отнесе. Дано има сили да ни помогне

# 14 620
Нали в София е разпоредена дезинфекция на ГТ по 4 пъти на ден от вчера, мисля. Трябва и в други градове да го направят, задължително.

П. П. Знае ли някой коя аптека в Пловдив приготвя антибактериални гелове?

# 14 621
Напрежение пред болницата в Плевен. Пациенти се оплакват, че не могат да влязат в лечебното заведение за преглед и важни процедури. Някои от тях са принудени да прекъснат дори химиотерапиите си. „Аз съм на химиотерапия и нямам друга алтернатива освен тази болница”, каза пред Нова телевизия върната пациентка. В болницата се допускат само пациенти, на които трябва да бъде оказана спешна помощ.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/regioni/zapochna-se-naprezhenie-pred … n_news731582.html

# 14 622

А според мен паниката се увеличава от липсата на каквито и да било действия досега. Карантината беше доброволна и тук някои се подиграваха на хората, които се възмущаваха, че не се спазва.
Чакаме да станем като Италия, за да се предприемат по-строги мерки.

явно няма как да карантинират 5000 души седмично, факт
Карантината е изолация под ключ, без опция да влизаш и излизаш, не доброволното решение да си седиш вкъщи

# 14 623
Засега нямало други потвърдени случаи в България. Но не са изследвани всички проби.
Обаче български учени измислили лечение, което ще влезе до няколко месеца да се тества в болниците. И било по-ефективно от конкуренцията в САЩ. Информацията е на ЕЖК - по БНТ.
Тук някаква актуална сбирка.
https://www.actualno.com/healthy/na-jivo-posledna-informacija-i- … news_1440465.html

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 09:13 от Анонимен

# 14 624
Пробите от вчера готови ли са? Всичките отрицателни?

Общи условия

Активация на акаунт