Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 233
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 685
Аз мисля, че неизплащане на болничните ще е достатъчно да останат под карантина тези, които трябва.

Абсолютно недостатъчно е.

# 14 686
  • Пловдив
А какво ще стане ако пламне някоя циганска махала? Дали ще им наложат карантина и насилствена изолация? И как изобщо ще ги контролират? С полиция? Армия нямаме?!

Какво значение има дали ще е циганска махала или Младост 3 в София, примерно?
Аз разлика не намирам. В много от домовета на циганите в Столипиново е по-чисто от домовете на доста българи.
Вие защо си мислите, че те не се грижат за себе си и децата си?
Да, и сред тях има мърлячи, но и сред българите има.

# 14 687
  • София
Да, затова е рано да се мери смъртността. Никой не казва, че е грип да си кажа отсега преди пак да скочите.
Но зависи какво към какво се мери. Ако мерим всички несимптомни при грипа и т.н. процентът е много нисък. Но за коронавируса се мерят само симптоматичните.
Ако се случи това, което писа raptor и тестваме всички за IgM на коронавирус ще разберем реалният процент за вируса.
Ако се сравнява брой хоспитализирани с летален изход грипът засега води класацията.

# 14 688
Към момента има около 250 издадени болнични за карантина, другите 5-6000 души пристигнали от Италия, как ще ги санкционират????...дори и да измислят начин да контролират домашната карантина (а, те няма да го направят)

# 14 689
Нормално е днес пенсионерите да са наредени за пенсии.
1. Една част не вярват във вируса (не знам колко голяма).
2. Една много голяма част сигурно от поне седмица чака заветния ден за пенсии...

Видях ги тази сутрин. Това са някакви неунищожими хора. ОК, трябват им пари, но наоколо цял тротоар празен - трябва ли да се нагъчкат на тумба с минимална дистанция? Някои си водеха с тях и внучетата, щото нали са в грипна ваканция.

# 14 690
  • MI
Сериозно ли специално за боклука се безпокоите точно за коронавируса?! Той нямкак да преживее толкова време там, а и вие как точно ще го хванете после?! Там е много по-сериозен проблемът, например че не винаги е точно този който е написано, все пак Ндраангета беше замесена. Rolling Eyes

# 14 691
  • София
Аз мисля, че неизплащане на болничните ще е достатъчно да останат под карантина тези, които трябва.

Абсолютно недостатъчно е.

Мисля, че заплахата да му бръкнат в джоба на българина най-много би го стимулирала.

# 14 692
  • София
Тази тема вече дълбае дъното. Отвратителни, грозни изказвания за пенсионерите, които всички ще бъдем един ден. Може би предлагате да умрат от глад, вместо да си вземат пенсиите, защото това е по-вероятно да се случи, отколкото да умрат от преекспонирания пореден вирус.
Аз не знам дали някой ще умре от Covid-19 на територията, но заради недопускането на пациенти в болниците със сигурност ще има жертви. Какво правят хората на химиотерапия, лъчетерапия и всякакви жизненоважни процедури? Вече има струпване на хора пред Университетската болница в Плевен, които не могат да си проведат химиотерапията примерно. И тук изобщо не говорим за екскурзианти, молове и кафенета, които постоянно дъвчете, а за жизненоважни процедури.

# 14 693
Пренасочват ги към други болници.

# 14 694
Меридит, при грипа безсимптомните са 3/4 от всички които го карат (установено чрез тестове за антитела). Тази смъртност от 0,1% при грипа е само за тези, които са със симптоми. Не разбрах защо искате за ковид19 да се включват и безсимптомните, а за грипа не и да се правят сравнения?

https://www.nhs.uk/news/medical-practice/three-quarters-of-peopl … have-no-symptoms/

А този професор лъже. А това създава паника. Паника какво е нивото на хората, на които уж трябва да вярваме и да разчитаме да ни водят през тежки моменти.

# 14 695
Имаше изследване, че издържа до 9 дни върху метал, стъкло, пластмаса.

# 14 696
Не препоръки, заповеди са нужни. Има закони и наредби, които предвиждат какво се прави в подобна ситуация. Препоръката работа не върши. Защото тя разчита на хората, а хората са най-различни.
В Северна Корея дали ще има корона?
Не го казвам все едно им се възхищавам. Ясно ми е, че няма как да се затварят граници. Човекът или разглезеният такъв не знае що е свобода, той знае свободия.

Диктатурите много лесно овладяват бедствия и епидемии поради изключителната свобода на действие на властта.

# 14 697
.... Отвратителни, грозни изказвания за пенсионерите, които всички ще бъдем един ден. ...

Стига де, няма такива изказвания.
Преекспонирате емоциите.
Съфорумка просто сподели какво е видяла по телевизията /мисля/, във връзка сполучаването на пенсиите.
Струпването на хора, и то от рискова група точно, не е най-доброто и трябва да се търси решение. Но чак пък някой да е обидил хората, аз не прочетох.

# 14 698
Не коментираме само възрастните хора, а точно това поведение тип пенсионер, което не би било приемливо и за млад човек.

Впрочем за младите - ей това е моментът да не си бараш телефона нон стоп на публични места. Щото си ходиш с мобилна петриева паничка.

# 14 699
Всъщност постоянно се тръби " Спокойно, тоя грип засяга само болните и старите,те и без това са пътници"
Сякаш...за какво са ни болници изобщо, да се оставим на естетсвения подбор...

Общи условия

Активация на акаунт