Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 195
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 670
Очаквате бума в България да е след 3 месеца?
Според мен до 3 месеца мисля,че ще отшуми. Повечето грипове с топлото време, силни слънчеви лъчи изчезват.
В Иран много ли е студено.
Пролетно е
https://m.sinoptik.bg/tehran-iran-100112931/10-days

# 14 671
Не препоръки, заповеди са нужни. Има закони и наредби, които предвиждат какво се прави в подобна ситуация. Препоръката работа не върши. Защото тя разчита на хората, а хората са най-различни.
В Северна Корея дали ще има корона?
Не го казвам все едно им се възхищавам. Ясно ми е, че няма как да се затварят граници. Човекът или разглезеният такъв не знае що е свобода, той знае свободия.

# 14 672
Смятайте, на Италия им трябваше повече от месец незабелязана циркулация на вируса, за да може случаите в един момент да станат прекалено много, за да бъдат незабелязани. Същата ситуация се повтори и в САЩ, където стана ясно, че вируса е циркулирал от 6 седмици. Испания - по подобен начин се развиха нещата. Очаквам подобно развитие и при нас. Не виждам какво ни застрахова. По груби сметки бум трябва да има към 14 март или по-късно..

Надеждата на хоризонта е някакво алтернативно лечение, каквото може би разработват в Германия.

# 14 673
Щом сестратата няма връзка с бабата, работата е много зле.

Навсякъде има идиоти.
С подходящи санкции се минимизират.
Навремето никой не искаше да слага колани в България, но като направиха глобата 50лв и много бързо се научихме.

# 14 674
  • София
Очаквате бума в България да е след 3 месеца?
Според мен до 3 месеца мисля,че ще отшуми. Повечето грипове с топлото време, силни слънчеви лъчи изчезват.
В Иран много ли е студено.

Горе-долу като тук е.

# 14 675
Мисля, че българина ще има сериозни психологични проблеми след тази вълна от коронавирус, шанса да се заразиш е малък, шанса да не оцелееш е още по-малък. Говорим ако се пазим. Шансовете обаче да имаш тежки психологични проблеми е много висок. Спрете да четете толкова, защото несъзнателно ще си засегнете психическото здраве, а там както много хора не знам дали знаят, нещата не се оправят лесно, понякога дори един живот не стига да се освестиш.

Не! Това не е вярно, моля те! хахаха, това значи всички тежко и нелечимо болни да са с психически проблеми. Не е вярно ,уверявам те, общувам всеки ден с такива.  Но пък хората ще преосмислят поведението си, както и отношението си към живота. Една българка в Китай разказваше, че хората там били много тъжни след преживяното. Всички осмислят какво им се е случило.Катарзис ще има и тук, когато приключи.

Мисля  това за болни, нуждаещи се от непрекъснати грижи, които ще ги изгубят..... Един се изцепи за естествения подбор. С мустаци, как му беше името?....Та значи естествения подбор.......

Аз се чудя ще има ли план да се включват и частните болници в кампанията по борбата с вируса. В Индия са се включили, както обясни едно съфорумка. Тук също трябва. Особено тези, дето смучат пари от здравната каса. То не може само да лапаш, а после да стоиш отстрани.Всъщност май всички смучат пари от касата. Трябва да оставят по 1-2 за област за останали болни, където да се обслужват, иначе всички трябва да приемат болни с корона вирус, когато станат много.

В Северна Корея има по някакви откъслечни данни, защото техни хора работят в Китай и то много, но лудия Ким затвори държавата и нищо не може да се разбере.

# 14 676
2% от заразените с коронавируса ще умрат без значение какви витамини и лекарства са пили. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия директорът на детското отделение в Инфекциозната болница в София доц. д-р Атанас Мангъров.

# 14 677
Нормално е днес пенсионерите да са наредени за пенсии.
1. Една част не вярват във вируса (не знам колко голяма).
2. Една много голяма част сигурно от поне седмица чака заветния ден за пенсии, понеже размерът на много от тях им стига за ограничен период от време. Баба ми взимаше 330 лева пенсия, от която трябваше да плати сметки, лекарства, храна и десет дена преди пенсия беше с празни джобове.
3. Ако има пенсионери, които вярват, че има опасност, то човек се чувства малко по-сигурен, когато има някакви пари.
Вчера си говорих с бъдещия ми свекър, понеже бил в Метро в Търново - имало нормален наплив като за неделя, нямало празни рафтове.
Член съм на една фейсбук група на град в габровска област. Тази сутрин един човек беше писал, че съветва родителите да не си пускат децата по кафета, забавления и по разходки с компании, защото е голям шансът да се заразят и много хора му се нахвърлиха. Срам - не срам, като ученици чакахме да обявят грипната ваканция и я "празнувахме" в близкото кафе.
Аз живея в провинция в северната част на Германия, където има няколко заразени. В най-близкия супермаркет в събота нямаше брашно, а преди това в сряда също. Дезинфектантите и маските също са изчерпани, а на местата, накоито още има някакви се продават ограничени бройки на човек. Дописвам си дипломната работа, така че поже да се каже, че сама съм се сложила под домашен арест, но в сряда трябва да ида с автобус на работа, където ще се проведе концерт с почти 700 човека. Избор нямам.

# 14 678
  • София
Аз мисля, че неизплащане на болничните ще е достатъчно да останат под карантина тези, които трябва.
 Дъщеря ми е на градина (защото нямаме избор) и днес наистина са ги проверявали дали са здрави, по принцип не го правят, пак е нещо.

# 14 679
  • София
Някой знае ли какво се случва с карантината в Китай? Някъде да са я отменили?

# 14 680
Проф. Генчо Начев: смъртността от коронавирус е около 3,2%, а от грип е 5%
https://m.24chasa.bg/novini/article/827695
Това наистина ли го е казал този професор или са журналистите от 24 часа?
Професорът си го каза тази сутрин съвсем ясно - грипът според него е с 2 пъти по-голяма смъртност от короната.
Нали е професор - трябва да му вярваме. Ако на професорите не вярваме - на кого тогава?

# 14 681
  • София
Проф. Генчо Начев: смъртността от коронавирус е около 3,2%, а от грип е 5%

https://m.24chasa.bg/novini/article/827695

Това наистина ли го е казал този професор или са журналистите от 24 часа?
Aми смъртността от грип измежду хоспитализирани пациенти в САЩ простата сметка показва, че е и повече от 5:
2017-2018 в САЩ- 808000 хоспитализации заради грип и 61 000 смъртни случая т.е. 7.5%.  Смъртност в Италия към момента от коронавирус- 7.3% от хоспитализираните в Италия.
 Даааа проблема е огромен, но нека не го преувеличаваме до още по-страшен. Смъртността измежду хоспитализираните за момента явно не е толкова по-висока от тази при грип. Ще стане по-висока но не двойно.
 Пак в САЩ 2017/2018 е имало 21 милиона посещения при лекар по повод грип т.е. 4% от тези случаи е трябвало да идат в болница. Тук не знаем колко е %- страха от новия вирус води до бързи хоспитализации за изолация (като у нас).
 Професора вероятно все пак има предвид нещо подобно с изказването си. Страха от неизвестното води до там, че сме склонни да виждаме доста по-страшна картина от реалната.

# 14 682
Ън, министърът каза, че ще се водят преговори с частните болници.

# 14 683
  • София
В България има 150 000 деца, болни от астма, към 2016г.-до 18 години.
В групата 10-19 смъртността е 0,9%, според китайците. Защо никой не вземе мерки? Поне да предупреди родителите.
Разбирам, че икономиката не трябва да спира, но има граници и правителството трябва да помисли над това.

# 14 684
  • Bulgaria
Правителството насочи всички усилия към Плевен и Габрово. Не знам до колко се неглижират другите градове и болници, но едва ли някой вярва, че в София няма коронавирус, а вероятно и в много други градове. Трябва много да внимават в болниците да не изпуснат положението, че после става страшно. Дали се осигурят предпазни облекла за всички, а не само за градовете с доказан случай? Защо не изследват всички хора с пневмония? Пестят тестове, а после се налага да тестват и карантинират цели болници. Наистина в някои мерки много са закъснели, защо до сега не се осигури производство на маски и предпазни облекла, които могат да обезпечат болниците, а започват да мислят чак когато положението вече започне да се изпуска...

Общи условия

Активация на акаунт