Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 422
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 700
  • Пловдив
В щата Вашингтон доста от смъртните случаи са т старчески дом.
Някой каза, че у нас възрастните живеели с по-малдите.
Нищо подобно. Домовете за стари хора са претъпкани. Места няма и по частните. В някои от тях условията са далеч от нормалните. Много хора, малко обслужващ персонал.  

От френската преса - Китай се връща към нормален живот, тази сутрин има срив на борсата в Париж с близо 8%.
13 души заразени в полет Лондон-Ханой. Виетнам затяга мерките. Придвиждат се строги наказания за всеки, който се опита да прикрие, че е заразен.

# 14 701
Тази тема вече дълбае дъното. Отвратителни, грозни изказвания за пенсионерите, които всички ще бъдем един ден. Може би предлагате да умрат от глад, вместо да си вземат пенсиите, защото това е по-вероятно да се случи, отколкото да умрат от преекспонирания пореден вирус.
Естествено, че трябва да си вземат пенсиите хората, точно това се опитвах да опиша в моя коментар. Няма как да се живее без пари ни по нормално време, ни по време на епидемия.

# 14 702
  • София
Меридит, при грипа безсимптомните са 3/4 от всички които го карат (установено чрез тестове за антитела). Тази смъртност от 0,1% при грипа е само за тези, които са със симптоми. Не разбрах защо искате за ковид19 да се включват и безсимптомните, а за грипа не и да се правят сравнения?

https://www.nhs.uk/news/medical-practice/three-quarters-of-peopl … have-no-symptoms/

А този професор лъже. А това създава паника. Паника какво е нивото на хората, на които уж трябва да вярваме и да разчитаме да ни водят през тежки моменти.

Не, напротив, искам да са еднакви данните за сравнение, за да е коректно. И в двете да са включени всички заразени и така да се изчисли, или и за двете да се сравняват само процент смъртни случаи от хоспитализирани.
Това, което сравнява професора са данните за смъртността на ковид, които всички знаем и данните за процент починали хоспитализирани от грип за Бг.
Та не лъже. Simple Smile Но тук всички разбират повече от медицинските лица, та няма да споря. Simple Smile Ще ви води форумът.

# 14 703
Някъде има ли повече информация за това:
“Лекарят от линейката, превозила първия с коронавирус в Румъния, е заминал за България
Медикът не е носил защитно облекло“

https://m.dir.bg/dnes/svyat/lekaryat-ot-lineykata-prevozila-parv … inal-za-balgariya

# 14 704
  • София
Работя в държавно учреждение с доста хора, сега ни раздадоха такива маски, не очаквах честно казано, приятно се изненадах.

# 14 705
  • Варна
"Иранските държавни медии обявиха, че 16 души са загинали от отравяне с алкохол в югозападния град Ахваз, последните от  вълна от смъртни случаи, очевидно водени от погрешното схващане, че алкохолът е ваксина срещу коронавируса. Алкохолът е забранен в страната, но все още се внася нелегално или се приготвя у дома - последният от време на време води до смърт от лоши партиди."

Източник в-к Гардиън

# 14 706
sea.sea прилича на тензух за сирене Simple Smile Какво е същност, че не става много ясно на снимката?

# 14 707
Цитат
В много от домовета на циганите в Столипиново е по-чисто от домовете на доста българи.
Вие защо си мислите, че те не се грижат за себе си и децата си?
Да, и сред тях има мърлячи, но и сред българите има.
Да,а къде процента на мърлячите е по-голям спрямо населението?В Младост или Столипиново,Факултета и пр.?
Чакам развоят с човека върнал се от Милано,който обикаляше около плевенската б-ца.

# 14 708
  • София
sea.sea прилича на тензух за сирене Simple Smile Какво е същност, че не става много ясно на снимката?
Маска за лицето, не знам точно как се води, на снимката ми е на лицето сложена.

# 14 709
Скрит текст:
Здравеопазването  става все по лично . Не може  личния лекар да помни 2 000 пациента кой какви особености има на организма .

Може, здравно досие му се вика и е една проста база данни с цялата информация за пациента, престой в болници, алергии, изследвания и изобщо всичко относно здравния статус на човека. А не ЛЛ да пишат на хартия в амбулаторния картон и т.н., тоест нещо което може да се изгуби или забрави. То като електронното гласуване, знаем че съществува, но няма почва у нас...

Поне новото мото на СЗО вече е  keep calm, wash your hands and stay home...пак прогрес...

Вече има здравно досие в България. Аз поне имам. Ето къде и как:
https://pis.nhif.bg/main/

# 14 710
В Северна Корея дали ще има корона?
Не го казвам все едно им се възхищавам. Ясно ми е, че няма как да се затварят граници. Човекът или разглезеният такъв не знае що е свобода, той знае свободия.

Диктатурите много лесно овладяват бедствия и епидемии поради изключителната свобода на действие на властта.

Точно за Северна Корея са големи опасенията, те си общуват основно с Китай, много севернокорейци работят в Китай, а здравната им система била в колапс. Тъй че не ги облажвайте тоталитарните държави - и там ще е сериозно, но нищо няма да излезе като инфо. Нищо не се овладява, просто се лъже до последно.

# 14 711
Маска за лицето, не знам точно как се води, на снимката ми е на лицето сложена.

Вероятно е с филтър.

# 14 712
Не знам къде ги виждат тези 5% смъртност при грипа. За момента в Германия от началото на октомври са починали 202 човека от грип и са потвърдени 119 280 случая на такъв. Пряко сили 0.16%.
https://www.google.com/amp/s/www.merkur.de/leben/gesundheit/grip … 13217816.amp.html

# 14 713
Наглостта и безотговорноста на някои хора няма край. Сега по радио Хоризонт казаха, че 5 души без платени здравни осигуровки отишли днес в болницата в Дупница със симптоми. Върнали се били от Италия скоро.

# 14 714
Не знам къде ги виждат тези 5% смъртност при грипа. За момента в Германия от началото на октомври са починали 202 човека от грип и са потвърдени 119 280 случая на такъв. Пряко сили 0.16%.
https://www.google.com/amp/s/www.merkur.de/leben/gesundheit/grip … 13217816.amp.html

Имаше се предвид процент починали от хоспитализираните, не от болните.

Цитат
Това, което сравнява професора са данните за смъртността на ковид, които всички знаем и данните за процент починали хоспитализирани от грип за Бг.

Общи условия

Активация на акаунт