Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 294
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 790
  • Другата България
Говорих с математици, изчислили са, че ако не се направи карантина, а се остави който се зарази да си се зарази, през май ще има над 1 милиард болни по света.
Леле майко юнашка!!! Хвала на такива математици!!!

А иначе- белодробна клиника в Плевен НЕ СЕ намира в двора на университетска болница- намира се на друг баир на километри от сградата на болницата в съвсем отделна сграда на съвсем различно място!!!
Заразените пациенти са в белодробната клиника на УМБАЛ.
Предполагам имаш предвид Белодробния диспансер на ул. "Кирил и Методий", което е отделна сграда. И на друг адрес.

# 14 791
Инфекциозно отделение във Враца ще бъде открито до броени дни, съобщи директорът на МБАЛ „Христо Ботев“ Петър Керемедчиев на извънредно заседание на Областния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания.
Липсата на инфекциозно отделение в града заля с вълна от критики врачанската болница в създалата се ситуация на повишен риск от коронавирус.
В тази връзка Керемджиев изрази готовност до дни да бъде открито новото отделение в сградата на центъра за кожно-венерически заболявания.
Директорът на лечебното заведение изрази притеснението си, че на територията на Враца практикуват само 3-ма специалисти по инфекциозни заболявания, като и тримата са в пенсионна възраст.
Керемедчиев заяви, че няма място за притеснение, като според него върлуващият в момента грип тип „Б“ е по-опасен от коронавируса.

# 14 792
В Плевен, в тълпата пред входа на карантиниранта болницата- мъж без маска, вчера пристигнал от Милано, размахва самолетен билет за доказателство даже. Дошъл да се прегледа, защото близките му се страхували... Повечето от чакащите са били онкоболни..( от новините по Нова в 12)

Един такъв кретен колко хора може да убие, не е истина. Не знам какво да се направи, новините да започват и да свършват с това, че при съмнение за ковид19 не се ходи в болница/при джи-пи то. А за тези, които не ми повярваха, че болниците са едни от най-опасните места, помислете отново.  Ако не е на живот и смърт - не ходете там сега.

# 14 793
Добре, де! Хората вече са добре, скоро са щели да ги изпишат сигурно. Ако не ги бяха тествали?! Щяха да се приберат вкъщи излекувани! Ама не - дай да плюем наред и да се "храним" с паника и сума ти статистики, които реално няма как на този етап да са окончателни.
Толкова "специалисти" в темата! Защо не вземете да се съберете и да кажете на щаба и на управляващите какво точно трябва да се направи?! Те явно нищо не разбират!

# 14 794
  • Bulgaria
Те, нека продължават да говорят за грип тип Б и затова всеки болен ще си мисли - не е коронавирус, грип е. Няма нужда да се изолирам, няма нужда да пазя околните, аз не съм пътувал до рискови дестинации - няма шанс. А вече няма пътували, непътували, всички сме в кюпа и всички сме потенциални преносители.

# 14 795
Проф. Генчо Начев: смъртността от коронавирус е около 3,2%, а от грип е 5%
https://m.24chasa.bg/novini/article/827695
Това наистина ли го е казал този професор или са журналистите от 24 часа?
Професорът си го каза тази сутрин съвсем ясно - грипът според него е с 2 пъти по-голяма смъртност от короната.
Нали е професор - трябва да му вярваме. Ако на професорите не вярваме - на кого тогава?

Например на СЗО, които твърдят точно обратното..

# 14 796
Добре, де! Хората вече са добре, скоро са щели да ги изпишат сигурно. Ако не ги бяха тествали?! Щяха да се приберат вкъщи излекувани! Ама не - дай да плюем наред и да се "храним" с паника и сума ти статистики, които реално няма как на този етап да са окончателни.
Толкова "специалисти" в темата! Защо не вземете да се съберете и да кажете на щаба и на управляващите какво точно трябва да се направи?! Те явно нищо не разбират!

Сестрата от Габрово не е била и болна, при това. Едва ли е единствена. Кой знае от колко време си боледуваме тук от този вирус.

# 14 797
Те, нека продължават да говорят за грип тип Б и затова всеки болен ще си мисли - не е коронавирус, грип е. Няма нужда да се изолирам, няма нужда да пазя околните, аз не съм пътувал до рискови дестинации - няма шанс. А вече няма пътували, непътували, всички сме в кюпа и всички сме потенциални преносители.

А вие смятате ли, че е нормално, когато сте болна от "обикновен" грип, да се разхождате наоколо, сеейки вируси, да ходите на работа и да купонясвате и да пазарувате, вместо да попазите леглото за 3-4 дена? След като добре се знае, че ЗА ГРИП НЯМА ЛЕЧЕНИЕ!

# 14 798
Че колко хора наистина знаят, когато са болни или просто се чувстват неразположени, от какво точно са болни? Нима някой у нас праща по изследвания? Няма как за всяко болно гърло и кашлица да си седиш и вкъщи. Ако си наистина зле е нормално да си поостанеш, най-малкото заради самия себе си. Но най-често случаите са леки неразположения. За което никой не го прави на въпрос.

# 14 799
Аз лично съм убедена, че съм го изкарала. Поне 3 пъти бях болна с неговите характеристики от Нова година насам. А и да не съм, щом в града ни има, няма да ми се размине най-вероятно, понеже съм от хората, които първи лепват всякакви вируси и микроби...

То хубаво на легло 3-4 дни, ама това май се заразно по 2 седмици поне.

# 14 800
Абсолютно! Ама виж как тук, в темата, това не се споменава! Важното е да подчертаваме новите заразени и смъртни случаи! Оздравелите кучета ги яли!
Ако си мислите, че по другите държави всички заразени са по болниците, едва ли не умиращи Joy

# 14 801
Вземат ли да направят като корейците, да изкарат мобилни лаборатории и да правят тест ан всеки пожелал, ще ги призная, че мислят за населението.

# 14 802
Може ли да се види някъде за Испания къде са новите случаи по райони?

# 14 803
Че колко хора наистина знаят, когато са болни или просто се чувстват неразположени, от какво точно са болни? Нима някой у нас праща по изследвания? Няма как за всяко болно гърло и кашлица да си седиш и вкъщи. Ако си наистина зле е нормално да си поостанеш, най-малкото заради самия себе си. Но най-често случаите са леки неразположения. За което никой не го прави на въпрос.

И като сте болна и не се чувствате добре - кихате, кашляте, слагате ли маска, когато излизате? Мислите ли за другите около вас?

# 14 804
  • Bulgaria

А вие смятате ли, че е нормално, когато сте болна от "обикновен" грип, да се разхождате наоколо, сеейки вируси, да ходите на работа и да купонясвате и да пазарувате, вместо да попазите леглото за 3-4 дена? След като добре се знае, че ЗА ГРИП НЯМА ЛЕЧЕНИЕ!

Аз не мислех и за нормално, това че ББ и ген. Мутафчийски кашлят срещу десетките журналисти, но веднага всички ме нападнаха, така че не е важно какво мисля аз, а какво мисли масата. Говори се за спазване на мерки и хигиена, която реално спазват само здравите, молейки се да не се заразят от всички тези, които са болни от "просто грип".

Общи условия

Активация на акаунт