Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 560
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 775
Това не е вярно. ОПЛ не праща линейка никъде, още повече "след малко".
През РЗИ се минава, има едни други телефони, на които се уговарят нещата как и кога се случват.
Но първо на ОПЛ, така е. Или в СП вече, там също имат протокол как да процедират.

Чичковците от пресконференцията вчера  това казаха, обаждаш се на ЛЛ и той/тя организира да те извозят за тест, ако прецени....на друг не звъниш...

# 14 776
  • Варна
В репортаж излъчиха как върнаха човек за хемодиализа. Друг поиска тест( връща се от Италия), препратиха го към Спешното.
Нима логиката е всички потенциално болни да стоят извън болниците и да сеят зарази? Колко време отделя дезинфекция на отделение?
Merri_ An посещавала ли си бг болница? Хигиената е под санитарния минимум.

# 14 777
Плевенската болница не знам дали обслужва Ловеч, но със сигурност обслужва доста малки градове наоколо, включително и за раждане. Да не говорим, че има и частни болници, които при необходимост ще си променят правилата и ще приемат и други жени. Говорим все пак за извънредно положение. Болните и тези връщащи се от чужбина седят под карантина ВКЪЩИ! Абе хора, защо в болницата може , а вкъщи не може.

Ако си рисков пациент, звъниш на ЛЛ по телефона, ще ти издаде болничен задочно. Не ходиш на място, не идва линейка да те води не знам си къде, в болница отиват най-тежките случаи, а не кихащите и параноиците.

То много гот така, ходя да си вея гъза някъде си и после плюя по държавата, че ме връща, а аз искам тест. Пък, че са малко и трябват за други, много важно!

# 14 778
  • София
В Плевен, в тълпата пред входа на карантиниранта болницата- мъж без маска, вчера пристигнал от Милано, размахва самолетен билет за доказателство даже. Дошъл да се прегледа, защото близките му се страхували... Повечето от чакащите са били онкоболни..( от новините по Нова в 12)

Ами то трябва да се мисли с няколко хода напред, ама къде толкова мозък? Той стига само до "затваряме всичко" и след нас и потоп.

# 14 779
В Плевен, в тълпата пред входа на карантиниранта болницата- мъж без маска, вчера пристигнал от Милано, размахва самолетен билет за доказателство даже. Дошъл да се прегледа, защото близките му се страхували... Повечето от чакащите са били онкоболни..( от новините по Нова в 12)
Неграмотници.Бясна съм.

# 14 780
  • София
Говорих с математици, изчислили са, че ако не се направи карантина, а се остави който се зарази да си се зарази, през май ще има над 1 милиард болни по света.
Леле майко юнашка!!! Хвала на такива математици!!!

А иначе- белодробна клиника в Плевен НЕ СЕ намира в двора на университетска болница- намира се на друг баир на километри от сградата на болницата в съвсем отделна сграда на съвсем различно място!!!

# 14 781
Неграмотници.Бясна съм.
Да,първото,което направил било да отиде до болницата за ВСЕКИ СЛУЧАЙ?!? Ненормалници пълни

# 14 782
Сега ги пестят, но ще дойде моемнт, в който и да искат да пестят, няма да могат, защото ще са им нужни стотици тестове на ден. И тогава, както в Иран, ще доставят тестове от СЗО, защото няма да смогнат с наличните.
Аз не съм паникьосана, понеже съм на 20 години и далеч не се чувствам застрашена пряко от вируса. "запасите" ми са 20бр маски и два дезинфектанта. Но има много хора, възрастни, около мен, на които държа и не искам да се стига дотам.
Напротив, каквото се случва на запад, ще дойде и тук, малко по-късно. Не виждам каква сила ще спре този развой на събитията. Нямало починали под 60г. в Италия. Супер, а другите дай да ги отпишем.

# 14 783
А медицинският персонал, който си сваля маската на врата, докато говори с хората и журналистите.....

# 14 784
  • Другата България
Плевенската болница не знам дали обслужва Ловеч, но със сигурност обслужва доста малки градове наоколо, включително и за раждане. Да не говорим, че има и частни болници, които при необходимост ще си променят правилата и ще приемат и други жени. Говорим все пак за извънредно положение.

Ако си рисков пациент, звъниш на ЛЛ по телефона, ще ти издаде болничен задочно. Не ходиш на място, не идва линейка да те води не знам си къде, в болница отиват най-тежките случаи, а не кихащите и параноиците.
Разбира се, че не обслужва Ловеч, това беше поредната глупост. Малките градове са община Плевен, това казвам и аз.
В репортаж излъчиха как върнаха човек за хемодиализа. Друг поиска тест( връща се от Италия), препратиха го към Спешното.
Нима логиката е всички потенциално болни да стоят извън болниците и да сеят зарази? Колко време отделя дезинфекция на отделение?
Merri_ An посещавала ли си бг болница, с мизерната им хиги?
Този с доброволните желания, дето вчера се върнал от Милано и сега дошъл да се тества "по желание" не е за спешното, а за ареста според мен. Но това е друга тема. Щом том ти е меродавен пример за това как "болницата не функционира"..../спешното също е към същата болница, само за информация/.
Болници съм посещавала доволно, но тук освен критики и възмущения, не прочетох идеи. Как според вас критикуващите да се справим с тези, които са вече болни и са под карантина? Къде да настаним 40-годишния с инфаркт, катастрофиралият моторист с черепно-мозъчна травма или жената с изтекли води и започнало раждане?
Това не е вярно. ОПЛ не праща линейка никъде, още повече "след малко".
През РЗИ се минава, има едни други телефони, на които се уговарят нещата как и кога се случват.
Но първо на ОПЛ, така е. Или в СП вече, там също имат протокол как да процедират.
Чичковците от пресконференцията вчера  това казаха, обаждаш се на ЛЛ и той/тя организира да те извозят за тест, ако прецени....на друг не звъниш...
Да, да, на ОПЛ. Но той го прави чрез РЗИ, или ти дава телефон. Това поне беше до петък.

# 14 785
Скрит текст:
Нали ги слушате, че пестят тестове. Изследват само симптоматични хора и то такива с усложнения. Трябва да почакаме стабилно народ да се разболее, за да постъпят повече хора от тези с коронавирус в болницата, та да ги хванат. Оттам се почва геометрична прогресия, защото болните вече са стотици и хиляди. Повтаряме като по учебник всички грешки, които Западна Европа прави.
Сами си казаха сутринта, че не изследват хора без симптоми,защото пазят тестове. ТОВА за мен е голяма грешка. Защото видяхме, че единствената държава, овладял в ход вируса, е Южка Корея. Как? Ами, хиляди, хиляди тестове. На симптоми и безсимптомни, по улицата буквално го спират, за да ги изследват.
Скрит текст:
Ако трябва, да купят тестове, да молят СЗО за повече, но да се действа. В момента по всяка вероятност в държавата има около 100-150 минимум заразени, половината без симптоми, но преносители. Когато след няколко дни вече не са 150, а 300-400 и нагоре, ще почнат да им се пълнят отделенията с хора с плевмония,защото дори само 15% да развият усложнения, те ще бъдат хоспитализирани. Обаче вече ще е твърде късно, защото останалите безсимптоматични ще си разнасят заразата.

Аз имам един легитимен въпрос - и като знае човек, че е болен от Корона вирус, какво от това, след като няма лечение??!! Институциите си свършиха работата - разтръбиха мерки, казаха да не се събираме в групи, казаха какво да се прави. Колко още искате да ви се дърдори на главите? Не ви ли увира, че ЛЕЧЕНИЕ НЯМА!

Защо е необходимо да се знае от обикновения човек (институциите са длъжни да знаят) има или няма X брой заразени, след като институциите казаха, че е важно да се взимат мерките, които се казаха СТО ХИЛЯДИ ПЪТИ и само глупаците явно още не могат да ги загреят...Мангъров е прав - ако ще изолираме всеки, който е болен, отваряме една огроооомна болница, натъпкваме ги вътре и който оцелее...както направиха в Китай. Аз обаче смятам, че това си е чиста проба КОМУНИЗЪМ и хората не са идиоти, трябва да се разчита на тяхната свободна воля да действат както трябва.

# 14 786
Неграмотници.Бясна съм.
Да,първото,което направил било да отиде до болницата за ВСЕКИ СЛУЧАЙ?!? Ненормалници пълни

Ей това е тъпото, не само смъртността. Един неграмотник може да изкара от строя няколко лекари.

# 14 787
Рядко срещано явление се среща при корона вируса - така наречените антитела за усилване на инфекцията. Ако човек развие антитела след ваксинация, той може да не се бори с вируса, a да повиши неговата ефективност.

https://www.focus.de/gesundheit/ratgeber/corona-impfung-die-verz … _id_11717745.html

# 14 788
Някои хора само чакаха да обявят случаи, за да почнат да плюят по организацията.
Как да спра са получавам нотификации за тази тема? Че вече е опасна за менталното здраве!

# 14 789

Общи условия

Активация на акаунт