Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 494
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 760
Цитат
Не не е така. Като се разболееш естествено си ходиш при ЛЛ. Само за хора които са се върнали от Италия, Китай и т.н. рискови страни, ако се разболееш, първо се обаждаш на ЛЛ, казваш му, че си се върнала от Италия преди 2 дни примерно и сега си болна.
Току-що го казаха отново - ако имаш симптоми, няма никакво значение дали си излизал извън България - ако имаш симптоми НЕ ХОДИШ при личния си лекар А МУ СЕ ОБАЖДАШ!

# 14 761
  • град-държава
Няма никакъв хаос. Целта е точно да не става такъв.
Аз лично съм от тези с паник атаките, а и темата придоби абсолютно психо-трилърски вид. Не се толерират никакви, ама никакви позитивни мнения и пр.в този дух. По-добре да вземат крайни мерки при няколко случая, отколкото нали.
За мен това, че нямаме положителни тестове от сутринта е много добра новина.

# 14 762
Връщат хора за хемодиализа и родилки????!!!! Да се оправят сами...
Дадоха директора на болницата хората за хемодиализа и химиотерапия се допускат.

# 14 763
  • I want it all and I want it now.
Е, то остава и да приемат родилки при положение, че в болницата има коронавирус. Сьвсем изтрещахте. 🤣 Свекьрвите да влезнат двайсет дена преди термина и ако не се разболеят да заповядат снахите.

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 12:26 от Syn

# 14 764
Затварят цяла болница, заради два случая. Лъсна бг хаоса. Елементарна логика е болните да бъдат изолирани в друга сграда.

Лесно е да се обвиняват. Досега не е имало такава ситуация, нормално е да има малко объркване в началото. Ето съобщиха по новините, че нещата са се подредили и всеки нуждаещ се ще си получи лечението.
Държавата за мен лично реагира добре в тази ситуация.

# 14 765
Инфото от къде е?

От някоя медия търсеща сензация, то в България има доста такива.

# 14 766
  • на пъпа на Златията
==
Затварят цяла болница, заради два случая. Лъсна бг хаоса. Елементарна логика е болните да бъдат изолирани в друга сграда.
==

Дали е правилна логиката ви . При намерена заразност да карантинират само  доказаните болни , а при неизследваните още  контактни  с тези  болни да допуснат още контактност??
Не трябва ли напред  да изследват  какво е състоянието  на тези които са контактни .
В крайна сметка  болницата е за болни хора , а не  при тях да се разхождат от вън здрави ? От двете болнници  са взети май около 70-тина проби . Колко изледвания стават за ден та да не карантинират болниците .

# 14 767
Нали ги слушате, че пестят тестове. Изследват само симптоматични хора и то такива с усложнения. Трябва да почакаме стабилно народ да се разболее, за да постъпят повече хора от тези с коронавирус в болницата, та да ги хванат. Оттам се почва геометрична прогресия, защото болните вече са стотици и хиляди. Повтаряме като по учебник всички грешки, които Западна Европа прави.
Сами си казаха сутринта, че не изследват хора без симптоми,защото пазят тестове. ТОВА за мен е голяма грешка. Защото видяхме, че единствената държава, овладял в ход вируса, е Южка Корея. Как? Ами, хиляди, хиляди тестове. На симптоми и безсимптомни, по улицата буквално го спират, за да ги изследват. Ако трябва, да купят тестове, да молят СЗО за повече, но да се действа. В момента по всяка вероятност в държавата има около 100-150 минимум заразени, половината без симптоми, но преносители. Когато след няколко дни вече не са 150, а 300-400 и нагоре, ще почнат да им се пълнят отделенията с хора с плевмония,защото дори само 15% да развият усложнения, те ще бъдат хоспитализирани. Обаче вече ще е твърде късно, защото останалите безсимптоматични ще си разнасят заразата.

# 14 768
Естествено, че няма да пускат хора на хемодиализа и бременни в болница с карантинирани.

Говорих с математици, изчислили са, че ако не се направи карантина, а се остави който се зарази да си се зарази, през май ще има над 1 милиард болни по света.

# 14 769
  • София
Добре  бе- толкова ли не могат да обособят някакви центрове за изолация се чудя. В Плевен има ШЗО със сгради с места за 3000 души или там колкото бяха докато бях там едно време войник. Ами да почистят в един батальон и да изолират там който няма нужда от болница- има си бани, има си кухня дето да се готви- не е кой знае какво да обособят такива места. Наистина е глупост да изолират хора дето нямат симптоми като за болница в болницата.

# 14 770
  • Пловдив

И във Франция поставиха цяло отделение под карантина заедно с лекари, сестри и санитари. То не е въпрос да се изолират само болните, а да се изследват и контактните, да се дезинфекцира всичко.
Точно така трябва да се прави, а не да приемат още болни и те да се заразят.

Добре  бе- толкова ли не могат да обособят някакви центрове за изолация се чудя. В Плевен има ШЗО със сгради с места за 3000 души или там колкото бяха докато бях там едно време войник. Ами да почистят в един батальон и да изолират там който няма нужда от болница- има си бани, има си кухня дето да се готви- не е кой знае какво да обособят такива места. Наистина е глупост да изолират хора дето нямат симптоми като за болница в болницата.

А в какво състояние са тези сгради в момента? И не е въпросът само в изолацията, а обслужващ персонал откъде?
И още какво ли не - постелно бельо, препарати, храна, отопление, ток. Не сме Китай, там има хора, тук и хора няма. За Плевен да не говорим. Затова имат най-много лекари на глава от населението. Имат университетска болница, но броят на жителите е намалял.

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 12:38 от dundi73

# 14 771
  • Другата България
Хм,в Плевен точно в болницата,която е затворена няма родилно...В Габрово решението може да е ходене до Севлиево,обаче друг е въпросът дали една родилка би издържала пътя до там...

Хора, не пишете глупости и абсолютни неистини, каква информативна тема, като тук дезинформацията става повече от информацията!
Говорим за УМБАЛ "Д-р Георги Странски", университетска многопрофилна болница, ето линк https://umbalpleven.com/. В която има клиники, точният брой не мога да кажа по памет, но има и акушерска клиника, с родилно отделение, предродилни зали и неонатология. Как няма да има родилно в Плевен, как няма да раждат жените, това е...не знам, наистина не знам какво да кажа. По домовете си ли да раждат?
Затворена е белодробната клиника, където са били двамата диагностицирани, болницата функционира, моля не пишете глупости. Плевен е малък и не толкова малък град, в общината има доста села, хора с инфаркти, инсулти, пострадали от ПТП-та къде да ги карат според вас? В Ловеч? А, сетих се, вчера отново тук прочетох, че Плевен е и "за Ловеч", че там нямало болница....

# 14 772
Горното мнение е доста паникьорско. Не е задължително нещата да са в геометрична прогресия - много фактори може да забавят заразата. Даже без тестове, малко самоограничаване може да забави доста нещата.

За щастие биологията и социалните интеракции не са чиста математика. Може да се правят много неща и да не е чак такава катастрофа, че се пестят тестове.

# 14 773
В Плевен, в тълпата пред входа на карантиниранта болницата- мъж без маска, вчера пристигнал от Милано, размахва самолетен билет за доказателство даже. Дошъл да се прегледа, защото близките му се страхували... Повечето от чакащите са били онкоболни..( от новините по Нова в 12)

# 14 774
За мен пък е неприемливо, че хората не отменят пътуванията си с цел почивка с оправданието, че не ги е страх, не им пука, един живот живеят, ще загубят много пари. Същите хора после се връщат на работа спокойно, не спазват карантина, защото такава не е препоръчана, ако са от страни извън Китай и Италия.
За мен това е липса на дисциплина и усещане за общност, отговорност за здравето на околните. Чувам вече хора, които ще пътуват, ама няма да се виждат с възрастните си роднини след това 2 седмици. А защо ще се виждат с останалите, като и тях могат да заразят? Особено туристическите пътувания са свързани с посещения на обекти с хора от цял свят.. Няма да избяга нито една държава и екскурзия, просто може малко да се почака...

Общи условия

Активация на акаунт