Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 528
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 745
В Европа хоспитализираните все още голяма част са хоспитализирани, колко от тях ще изпишат като оздравели и колко ще са починали не знаем.
Изобщо, тези статистики в момента всеки си ги натъкмява както му се иска и според тезата, която иска да защити.

# 14 746
Относно пенсиите. Можеше да се направи организация по общините. Един или двама куриери да тръгнат с патрулка да разнасят по домовете пенсиите в един район. Това е работа за ден. Ще им се плати допълнително, защото това не е тяхна работа, но мисля че е по-добре от струпване на хора. И задължително с маски и ръкавици
Пенсии мисля че разнасят пощите, не е само на гише, ама може да е за специални случаи.
Само за специални случай е. Ако тръгнат на всички куриерите ще изнемогват, отделно не можеш да пуснеш сам човек, без защита да носи толкова пари. Затова казвам общинари(и то двама, за да не изчезне нещо) със патрулка.

# 14 747
Трябва да гледате колко човека стигат до болница от грип и от коронавирус. Това е мерило за сериозността. Ако при 7 000 доказани болни в Италия (дори да приемем, че има още толкова безсимптомни които дори не са стигнали до изследване..) и то като повечето са концентрирани в един регион, ВЕЧЕ болниците им изнемогват, не могат да поемат пациенти, за какво говорим. Представяте ли си ако се заразят стотици хиляди като при обикновен грип, какво ще настане. Ще мрат като пилци и не защото е супер смъртоносен, а защото няма да има кой да им окаже помощ.

С една дума процентът на усложнения е по-висок при коронавирус. Другият проблем е, че очевидно е по-заразен от обикновен грип.

# 14 748
  • Другата България
Относно пенсиите. Можеше да се направи организация по общините. Един или двама куриери да тръгнат с патрулка да разнасят по домовете пенсиите в един район. Това е работа за ден. Ще им се плати допълнително, защото това не е тяхна работа, но мисля че е по-добре от струпване на хора. И задължително с маски и ръкавици
И е така, и не е.
Ресурсът на МВР също е ограничен, за някои общини патрулката е една, или най-много две. В момента животът в държавата не е спрял, хулиганските и други прояви също, дори на места се засилват. Тази патрулка къде по-напред да отиде, на ПТП ли, на сбиване ли, пенсии ли да разнася? РИ имат и приемни дни, часове, трябва да са и на бюро в определени моменти. Сложно е, не е невъзможно, но пък е и веднъж месечно все пак, тоест, изпълнимо. Просто в момента не е приоритетно да се мисли за това, ситуацията е нова и "прясна", дано не ескалира. Но ако стане, предполагам и мерки в тази насока ще се вземат.

# 14 749
Със сигурност са много повече случаите, затова тези проценти за смъртност са лъжливи. Никой не може да ме убеди, че град с 11млн жители има 80к болни само. Казах Ви многократно, че не се знаят щетите още, за да говорим тук за някакви проценти и някакви числа за евентуално починали от коронавирус. Тая математика ще се прави, след като приключи епидемията. Стига вече с този апокалипсис, че мен сериозно взе да ме дразни това.
И да хората се панират и много хора вече и паник атаки имат, това че не си го признават, въобще не значи, че не им влияе. Аз не говоря за хората със здравословни проблеми, които са на прага на смъртта. Говоря за здравите хора, които толкова са откачили, че се бият за тоалетната хартия. А да ми каже някой сега това нормално ли е?

# 14 750
Хората масово продължават да не се информират, какво аджеба е корона вируса и какво трябва да се прави, ако човек има съмнения, че е заразен. Всички с които съм разговаряла си мислят, че трябва да хукнат към спешното, за да седят някъде там в изолация. Освен това ми прави впечатление, че пътуванията зад странство продължават, при това не неотложните, а точно с цел почивка.

Не е лошо да почнат да облъчват населението с ясни и точни инструкции кога да се ходи на лекар, кога да де седи вкъщи и какво да се избягва.

# 14 751
Мен ми излезе един въпрос относно това да не ходиш до лл, като се разбилееш. А болничен кой ще издаде и на какво основание?

# 14 752
Мен ми излезе един въпрос относно това да не ходиш до лл, като се разбилееш. А болничен кой ще издаде и на какво основание?
Не не е така. Като се разболееш естествено си ходиш при ЛЛ. Само за хора които са се върнали от Италия, Китай и т.н. рискови страни, ако се разболееш, първо се обаждаш на ЛЛ, казваш му, че си се върнала от Италия преди 2 дни примерно и сега си болна. Разбирате се по телефона и след малко идва линейка да те вземе за да  те откара в болница където да те изолират.

# 14 753
  • Другата България
Това не е вярно. ОПЛ не праща линейка никъде, още повече "след малко".
През РЗИ се минава, има едни други телефони, на които се уговарят нещата как и кога се случват.
Но първо на ОПЛ, така е. Или в СП вече, там също имат протокол как да процедират.

# 14 754
  • Варна
Затварят цяла болница, заради два случая. Лъсна бг хаоса. Елементарна логика е болните да бъдат изолирани в друга сграда.

# 14 755
Ей това е проблемът - че паникьосани с не много тежки симптоми може за минути да доведат до затваряне на болница.

# 14 756
  • Варна
Връщат хора за хемодиализа и родилки????!!!! Да се оправят сами...

# 14 757
Испания: +235 нови, общо 909

NEW: Spain reports 235 new cases of coronavirus, raising country's total to 909 https://t.co/eUoE2b20hL

# 14 758
  • София/Севлиево

Хм,в Плевен точно в болницата,която е затворена няма родилно...В Габрово решението може да е ходене до Севлиево,обаче друг е въпросът дали една родилка би издържала пътя до там...

# 14 759
  • Другата България
Инфото от къде е?

Общи условия

Активация на акаунт