Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 458
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 805
А свекърите ми са в Севлиево,което е само на 20 км от Габрово,а през ваканциите и детето е при тях,та усещам как почва да ме владее паниката
Аз съм от Севлиево, в момента усилено се говори, че се чакат пробите на една жена от с.Яворец (на 7км от Севлиево), във връзка с установените случаи в Габрово.
Не виждам как родилките от Габрово ще раждат в Севлиево - в севлиевската болница по ред причини отдавна раждат само циганките и рядко някоя спешна родилка, всички останали раждат в Габрово, Плевен или Търново, очаквам към Търново да се прехвърлят.

# 14 806
Че колко хора наистина знаят, когато са болни или просто се чувстват неразположени, от какво точно са болни? Нима някой у нас праща по изследвания? Няма как за всяко болно гърло и кашлица да си седиш и вкъщи. Ако си наистина зле е нормално да си поостанеш, най-малкото заради самия себе си. Но най-често случаите са леки неразположения. За което никой не го прави на въпрос.

И като сте болна и не се чувствате добре - кихате, кашляте, слагате ли маска, когато излизате? Мислите ли за другите около вас?

Не изпадайте в такива паники чак. За самите вас е добре. Въпросът е леко невротичен и не на място.
Колко хора за една кашлица, която най-често е налице сутрин до 3-4 пъти, ще тръгнат с маски по улиците? Точно нито един, освен ако не е човек с яка хипохондрия. Хайде, по-земно и спокойно.
Истината е, че и този и грипните вируси могат да се изкарат без никакви симптоми /лекарите вече го казаха, показа го и медицинската сестра от Габрово/ и хората, които ги носят, не са ви криви с нищо. Може да се изкарат и много леко - никой няма да си остане в къщи или да се маскира, понеже му се наложило два пъти през деня да си издуха носа. А може като нищо да носи я корона, я грип.
Когато наистина съм болна, заради самата себе си предпочитам да си остана на топло и да се наспя. Но, сори, за едното духане в кърпата или прокашляне сутринта няма да остана. Понеже ако го направим, няма да работи ни един човек и ще се мре не от грип или корона, ами от глад.

# 14 807
Да се тестват Борисов и Мутафчийски по искане на БГ Мама!!!

# 14 808

Те според мен се тестват, не заради бг мама , а заради себе си, споко.

# 14 809
Подигравайте се. Ако някои беше казал на тези хора в Италия преди две седмици, че ще има 16 милиона под карантина и "червена зона" с забранено движение от и в нея, щеше ли някой да повярва? Само това ще кажа и няма да коментирам повече простотии.

# 14 810
  • Bulgaria

Те според мен се тестват, не заради бг мама , а заради себе си, споко.

Точно те са доста изложени на какво ли не, предвид с колко хора на ден се срещат. Видяхме и в други държави, че политиците не са застраховани.

# 14 811
  • град-държава
Кой знае от колко време си боледуваме тук от този вирус.
Никой не го признава това в тази тема. Всички чакат сега какво ще започне, а че е много, много вероятно да е започнало още през Януари, никой не го споменава.
Да намерят няколко случая на най-невероятното място и извън рискува група, не означава, че сега започна, а че си е тук незнайно от кога и все още с България не се е свършило.

# 14 812
Днес съм доволна. Доста публикации от сериозни медии, независими журналисти и инфлуенсъри ми излизат в нюзфийда. Ядосвах се, че доскоро мълчаха и подценяваха темата. Блиц, плис, дрис и тем подобни не чета, не знам как е било там досега. Там ли е била тази паника и истерия, за която говорят някои, нямам представа. Доволна съм, че и останалите медии, които по принцип са с розови очила, започнаха да обръщат внимание. Това, което по-рано не разбраха, е че за проблема трябваше да се говори преди да се стовари на главите ни, за да ограничим щетите когато дойде. Това което можеше да се направи не беше "излишна паника", а превенция. Но пак не е късно. В супермаркета май пак бях единствената с маска. Всъщност с маска отдолу, отгоре прикрита с шал. Но вече изобщо не ме интересува дали и как ме гледат хората. Просто не ги поглеждам. В Лидл има ръкавици латексови по 100 бр в кутия на разумна цена. Спирт и кислородна вода се намират в аптеките в бутилки по 1 л. Само маски няма. И дезинфектанти. Аптекарката беше с маска и ръкавици и предпазливо пазеше дистанция дори през щанда. Всичко е под контрол. Излишно беше да се пазим от паниката - ако имаше опасност от такава, вече щеше да се усети. Дори тоалетна хартия имаше в изобилие в магазините. Simple Smile Надявам се все така да е - спокойно и разумно да правим каквото трябва. Без паника, но и без прекалено розови очила.

# 14 813
  • София
Тази тема може да разболее човек с малоумията, които се сипят на всяка секунда! Край! Ужас! Апокалипсис! Крещене с главни букви НЯМА ЛЕЧЕНИЕ! Никакво критично мислене, никакво. Колкото има лечение за всеки вирус, толкова и за този. Корона вируси дал бог, както и всякакви други. Някой някога пращал ли ви е да изолират точния вирус, който сте прихванали?  Лекуват ви симптоматично и толкоз. И сега ще направят същото и ще оцелеете, ако изобщо се разболеете. Как се изключва човек от тази психария с елементи на лудост, т.е темата?

# 14 814
Поне ще се превъзпитаме.Малко съм болен, ама ще отида на работа.Ама като те погледнат колегите с широко отворени очи и ти посочат вратата ще те питам как ще се чувстваш.
Дори в детските градини вече преглеждали”наистина”децата.Сега ли бре?Е, вече няма ама това е просто сополче.А да видим.

# 14 815
Номерът е един месец всички да станат по-асоциални.

Гледам бройките във Финландия...извод: темерутщината помага.

# 14 816
Скрит текст:
Че колко хора наистина знаят, когато са болни или просто се чувстват неразположени, от какво точно са болни? Нима някой у нас праща по изследвания? Няма как за всяко болно гърло и кашлица да си седиш и вкъщи. Ако си наистина зле е нормално да си поостанеш, най-малкото заради самия себе си. Но най-често случаите са леки неразположения. За което никой не го прави на въпрос.

И като сте болна и не се чувствате добре - кихате, кашляте, слагате ли маска, когато излизате? Мислите ли за другите около вас?
Не изпадайте в такива паники чак. За самите вас е добре. Въпросът е леко невротичен и не на място.
Колко хора за една кашлица, която най-често е налице сутрин до 3-4 пъти, ще тръгнат с маски по улиците? Точно нито един, освен ако не е човек с яка хипохондрия. Хайде, по-земно и спокойно.
Истината е, че и този и грипните вируси могат да се изкарат без никакви симптоми /лекарите вече го казаха, показа го и медицинската сестра от Габрово/ и хората, които ги носят, не са ви криви с нищо. Може да се изкарат и много леко - никой няма да си остане в къщи или да се маскира, понеже му се наложило два пъти през деня да си издуха носа. А може като нищо да носи я корона, я грип.
Когато наистина съм болна, заради самата себе си предпочитам да си остана на топло и да се наспя.

Аз не изпадам в паника, а правя това, което е добре и трябва да се прави, когато съм болна от грип - стоя си вкъщи и спя в отделна стая от мъжа ми, проветрявам често, пия чай, лекарства за сваляне на температура, ако имам, витамини, капки за нос и така. Вече при упорита и дълбока кашлица и висока температура, повече от 3-4 дена, трябва да се отиде на лекар, за да чуе гърдите и ако имам пневмония, да назначи антибиотик.

А ако се налага да изляза докато съм болна, си слагам маска! Това е то, елементарно е и ще предпази други хора от зараза.

# 14 817
Подигравайте се. Ако някои беше казал на тези хора в Италия преди две седмици, че ще има 16 милиона под карантина и "червена зона" с забранено движение от и в нея, щеше ли някой да повярва? Само това ще кажа и няма да коментирам повече простотии.

Подигравки тук аз не виждам.
Но виждам доволно изнервени хора с параноя повече от нужното.

Кой знае от колко време си боледуваме тук от този вирус.
Никой не го признава това в тази тема. Всички чакат сега какво ще започне, а че е много, много вероятно да е започнало още през Януари, никой не го споменава.
Да намерят няколко случая на най-невероятното място и извън рискува група, не означава, че сега започна, а че си е тук незнайно от кога и все още с България не се е свършило.

Именно. Най-вероятно си е тук отдавна. И на доста повече места. Едва ли една самотно живееща възрастна жена е неговият генезис у нас.

Цитат
Аз не изпадам в паника, а правя това, което е добре и трябва да се прави, когато съм болна от грип - стоя си вкъщи и спя в отделна стая от мъжа ми, проветрявам често, пия чай, лекарства за сваляне на температура, ако имам, витамини, капки за нос и така. Вече при упорита и дълбока кашлица и висока температура, повече от 3-4 дена, трябва да се отиде на лекар, за да чуе гърдите и ако имам пневмония, да назначи антибиотик.

А ако се налага да изляза, си слагам маска! Това е то, елементарно е и ще предпази други хора от зараза.

И кое това, дето "трябва"?
Едва ли  си слагаш маска на едно издухване и прокашляне. За толкова десетилетия до сега нито един такъв чак болен от хипохондрия не съм видяла - ни у нас, ни навън. Някоя наплашена баба може, като те види да се духаш по пътя или да си прочистваш гърлото на ранина, пък да реши, че и ти не щеш да пазиш хората и не си се маскирала, а било трябвало. И за нея това би било "елементарно". Как не си се сетила?!
Къде е границата на нормалното? И кой ви я определя?

Съвсем друго се обяснява тук - повечето хора идея си нямат нито че са "болни от грип" /очевидно е така и за този вирус/, нито дори че са заразоносители. Защото изследвания почти не се правят. За целия ми живот мен, например, не са ме изследвали за грип. Нито мой роднина са изследвали.

# 14 818
  • София
Какво стана с двамата наши сънародници ,който бяха докарани от Ухан ? Какво става с всички, които бяха за наблюдение във ВМА от доста време? Нищо не се казва за изписаните пациенти . Това е ,което ми минава понякога през мислите . Rolling Eyes

# 14 819
Тези от Ухан са здрави, бяха под карантина 14 дни

Общи условия

Активация на акаунт