Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 126
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 940
  • на пъпа на Златията
==
Вътреболничната инфекция е страшно нещо- нашеннски лекар обясняваше как такава предизвикана от един от тези коронавируси, предизвикващи само хрема у хората е водил до 8-10% смъртност в болница. 650 са в интензивно
==

Никой не забеляза този коментар . Повтарям .
 ==Вътреболничната инфекция ==
Има ли някой в чужбина да каже как стоят работите в чужбина по такъв проблем?

Някъде прочетох , леките случаи при КВ  си остават  на лечение в къщи .
Оная  жена дето обиколи София и искаше да се тества  доброволно , този от  Милано  пред Плевенската болница , ...Колко ли са такива завърнали се  и вместо според указанията да спазват дом . карантина  хукнали да доказват на роднините си че не са болни?

Явно роднините им не ги искат , или те искат да запазят живота им Тате работи тук за 500 лв , той по чужбина  за 1000 евро , които са равни на 500-те лева тук.

Какво да ги правим? 

# 14 941
Немските специалисти казват, че лятото предаването му от човек на човек ще е почти невъзможно, а не, че ще умре напълно. Просто няма да с такава светлинна скорост както сега.
 Освен това, мутацията му е положителна, пак според един професор, който слушах, и в Европа се бил "качил" към нос/гърло и по-рядко се превръщал в пневмония и т.н., което прави и симптоматиката му като тази на обионовенна настинка.

# 14 942
  • София
Детето вероятно ще бъде изследвано за корона вирус? Защо решихте, че няма и че мерките, които държавата взема не струват?

Има заразени деца естествено, слава Богу там смъртност и усложненита са ниски.

Ок съгласна съм. Но не забравяйте ,че все още не сме сигурни какво ще са последствията. Моето семейство вече има последствие покрай тези никакви безобидни вирусчета и грипчета. Не искам да влизам в подробности ,но след последното вирусче,защото правихме 3 теста за Грип А и Б и бяха -,прекарахме пет дни в детска неврология. Повечето майки ще ме разберат. Който иска нека си праща децата и на ясла и на градина и на училище Спирам до тук, защото ако продължа предполагам може и да ме линчуват. Това е мое мнение и не го налагам на никого.

# 14 943
Ох, боже....много сте курназ - когато вдигнеш Т и имаш вид на парцал, кому е нужно да ходиш по улиците и да пръскаш бацили, кажи ми? Няма да я затворят държавата, спокойно.

Абсолютно, някои хора наистина си мислят, че са незаменими. Най- вече на работното място, на което всъщност заразяват повече от половината си колеги. Като преди това са завели и сополивото  и кашлящото дете на градина и там да пуснат малко бацил. Все пак те са изключително работливи и няма кой да им гледа децата.
Това при обикновен вирус/ грип.

# 14 944
Моля ви се, в момента съм вкъщи с болно дете вече 5 ден. Да не мислите, че искам да го пращам където и да е, че да ми се разболее пак. Коментирах случая от Асеновград и изказването на лекаря на болницата.

Ето, има и добри новини от Германия.

# 14 945
  • Bulgaria
Вече май в почти всяка болница има приети със съмнение за КВ. За съжаление вероятно много болници ще повторят това, което се случва в Плевен. Има малки градски болници, които не допускат никой /не съм сигурна за спешните случаи/, защото чакат резултати от направените тестове на пациентите, които са настанени там.

# 14 946
Интересна статия.
Двама пациенти в Италия, с тежка пневмония се повлияли много добре от лекарства за артрит.
Лечението е избрано съвместно от директори на Онко болница Коли - Неапол, инфекциозно отделение, пулмологично отделение, отделение за имунотерапия и иновации, както и няколко китайски лекари.
Дали ще измислят скоро официално лечение?
Вчера говорих с нашата лична лекарка, тя каза - нямам представа с какво се лекува...

http://www.napolitoday.it/benessere/cura-persona/coronavirus-ter … poli-cotugno.html
Отдавна е "интересно" с какви лекарства се лекува този вирус. Скъпи, дефицитни и опасни. Които са още кажи речи експериментални и при автоимунни заболявания.
Точно затова ми се изправя косата от усложнения и последствия.

Доколкото разбирам тези експериментални, ужаснозвучащи препарати се ползват при развита вече пневмания, т.е. страшно е, че тя не се лекува с АБ по надлежния ред. Но, ако все пак открият антивирусен препарат, който блокира вируса още преди да се е разгърнал - няма да се стига до имуносупресия, мисля си.

# 14 947
https://apteka.framar.bg/30080545/%D1%80%D0%BE%D0%B0%D0%BA%D1%82 … BB-4-%D0%BC%D0%BB това е лекаствот от статията, влияе на цитокинната буря явно, самото то подтиска имунитета. НИкак не е безобидно. А и тъй като у нас се отпуска по специален начин, за определени диагнози, едва ли ще го ползват.

# 14 948
Според вас какви мерки би следвало да предприемат българските работодатели? Работя в офис с над 60 души и освен дезинфекция на подовете, няма никакви предприети мерки. Имаме комитет по здравословни и безопасни условия на труд, но и той нищо не е предприел.

# 14 949
Ох, боже....много сте курназ - когато вдигнеш Т и имаш вид на парцал, кому е нужно да ходиш по улиците и да пръскаш бацили, кажи ми? Няма да я затворят държавата, спокойно.

Абсолютно, някои хора наистина си мислят, че са незаменими. Най- вече на работното място, на което всъщност заразяват повече от половината си колеги. Като преди това са завели и сополивото  и кашлящото дете на градина и там да пуснат малко бацил. Все пак те са изключително работливи и няма кой да им гледа децата.
Това при обикновен вирус/ грип.

Ама разбира се, всеки, който се изкашля е най-малкото болен от корона, а който подсмръкне в метрото е поне с грип Б. Прекалявате, наистина.
Къде и кой каза,  че ходи с температура на работа?
Цитат, ако може.

# 14 950
Аз работя в сграда с 200 души персонал и отделно окол0 100-200 души постоянно има външни лица. Разбрах, че има заповед на два часа да се бършат повърхностите с дезинфектант, до този момент никой не е бърсал...мерките си ги вземаме сами.

# 14 951
  • Шумен
"Именно поради тази особеност, а и не само и аз смятам, че е човешко производство и не случайно удари Китай и после Европа, дестабилизацията, на която е висша политическа цел на някой. Ще видите, че само в Европа и Иран ще си остане след Китай, въпреки единичните случаи на др.континенти. Не съм привърженичка на конспиративната мислене, но някои неща са съмнителни и логични. Европа се посъвзе след нашествието на бежанците, това е следващия удар."

unabella, +1, то по логиката следва и Русия, ама за там не им стиска., а и не ги бърка като пазар.  Освен всичко останало пътят на вируса следва точно пътя на разпространението на чумата в Европа от Средните векове. Тръгва от Китай и стига до Италия, откъдето се разпространява в цяла Европа. Символите са си символи. Крайният резултат, който се цели тоя път е икономически колапс. Следващия може и да е друг. Както една потребителка беше казала тук преди много, много страници това е бета версия на вируса.

# 14 952
  • София
Това са лекарства последна линия на лечение при такива случаи, на всичкото отгоре тествано само при 2ма пациента в Италия. Няма как да се докаже все още връзка между подобрението им и лекарството.
Какво ще се ползва за много тежки случаи ако нищо друго не помогне ние няма как да знаем. Всички такива лекарства се отпускат по "специален начин", това далеч не ограничава болничното приложение.

# 14 953
  • София
Какви държавни кина? Че кой ходи в тях. Тази забрана трябва да важи за всички, няма частници тук. Или ако не е така е поредната ББ партенка. Че то масово хората ходят в най-големите вериги да гледат кино, там дават хитовете, а не в Люмиер или Евро-българския културен център, Одеон, Дом на киното и пр.

Не вярвам това да е 'човешки вирус'
Ама не бил опасен за деца, а се опитвали да затрият възрастното население и хайде конспирацията (съшита с бели конци) е готова. Такъв е просто вируса, след 30 г. може да се появи друг подобен вирус, който обаче да удря повече върху децата и младите хора. Еволюция и космически хаос, това е всичко.

# 14 954
Аз работя в сграда с 200 души персонал и отделно окол0 100-200 души постоянно има външни лица. Разбрах, че има заповед на два часа да се бършат повърхностите с дезинфектант, до този момент никой не е бърсал...мерките си ги вземаме сами.
И при нас, заповед има ама хигиенист няма, разболя се No Mouth

Общи условия

Активация на акаунт