Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 368
  • 21 677
  •   2
Отговори
# 14 955
Но тези лекарства са използвани именно за тежка и безнадеждна вече пневмония....

# 14 956
Аз работя в сграда с 200 души персонал и отделно окол0 100-200 души постоянно има външни лица. Разбрах, че има заповед на два часа да се бършат повърхностите с дезинфектант, до този момент никой не е бърсал...мерките си ги вземаме сами.
Личната хигиена е отговорност на всеки.
Но все си мисля, че работодателят трябва да предприеме нещо, а не да чака на служителите.

# 14 957
На работното място на ММ мерят температура и връщат всеки болен. Постоянно бършат и пръскат за дезинфекция.

# 14 958
  • София
Проветрявайте при всяка възможност, ако има отваряеми прозорци.

# 14 959
  • София
А как да се пазят продавачките в моловете? Дори и да си дезинфекцираш ръцете, какво правиш като клиента си те понаплюва, говорейки ти?

# 14 960
Като Ни управлява Бойко, що се пънете да гласувате за него от чужбина, не мога да разбера.
Не само от чужбина а и тук.Борисов побеждава винаги, а иначе по форуми, медии и седянки един позитивен пост за него не съм прочела.Само ирония и обиди.И в същото време - на избори всички гласуват за него.Е такива сме ние.Едно говорим друго вършим.

# 14 961
  • Bulgaria
Според вас какви мерки би следвало да предприемат българските работодатели? Работя в офис с над 60 души и освен дезинфекция на подовете, няма никакви предприети мерки. Имаме комитет по здравословни и безопасни условия на труд, но и той нищо не е предприел.

Това и за мен е болна тема. Майка ми работи в голям супермаркет и буквално на ден през ръцете ѝ минават стотици клиенти, хиляди стоки и банкноти. Няма никакви взети мерки относно допълнителна хигиена, маски или ръкавици за служителите. Нямат дори дезинфектанти. Хората се притесняват, че трябва да отидат да си напазаруват за 20 минути, да не им се изкашля някой до тях, а дори работодателите не мислят за служителите си и как да ги опазят, като са по 8 часа там и имат контакт с толкова много хора.

# 14 962
В такава ситуация е редно комитетът по условия на труд в местоработата да вземе решение какви мерки ще се приложат. При нас днес се реши служителите, които работят в пряк контакт с граждани да ползват маски и ръкавици. Също така често да дезинфекцират дръжки на врати и повърхности на гишета със спирт. На чистачките също ще бъде предоставен спирт за такава дезинфекция.
Маските, ръкавиците и дезинфекциращите средства би трябвало да се осигурят от работодателя.

# 14 963
Ха, като ги знам нашите хигиенистки какви са, представям си....циганките ги мързи един чист парцал да пуснат, ще дезинфектират...
Аз започвам да се чудя кой ще ги гледа тези деца, ако удължат ваканцията. Аз моите болнични си ги пазя за децата, признавам си. Трябва да съм наистина зле, за да взема за мен. Добре, че сме двама в кабинет и не работим с хора. Иначе няма как - нито има кой да ги гледа, нито мога да съм за всяко нещо в болничен/неплатен, както правят други.

# 14 964
  • Насред хаоса
Даже почвам да вярвам повече в конспирацията, че е създаден от човека и оттам идва част от паниката - някой е казал действайте, че изпуснахме нещо много страшно.
Не знам кое е истина и кое не, но още в края на януари или началото на февруари индийски професор генетик и негови колеги са изследвали вируса. Според техните изследвания този вирус е образуван от два различни вида коронавирус + вирусоподобни вложки, наподобяващи ХИВ. Според тях нито един коронавирус няма такава структура.
В днешно време и при цялата жажда за власт и пари не трябва да се изключва нищо.

# 14 965
Според вас какви мерки би следвало да предприемат българските работодатели? Работя в офис с над 60 души и освен дезинфекция на подовете, няма никакви предприети мерки. Имаме комитет по здравословни и безопасни условия на труд, но и той нищо не е предприел.
Сайта на общината нещо не ми зарежда в момента, но тук са копирани указанията към работодателите за Габровска област.

# 14 966
Аз работя в сграда с 200 души персонал и отделно окол0 100-200 души постоянно има външни лица. Разбрах, че има заповед на два часа да се бършат повърхностите с дезинфектант, до този момент никой не е бърсал...мерките си ги вземаме сами.
Личната хигиена е отговорност на всеки.
Но все си мисля, че работодателят трябва да предприеме нещо, а не да чака на служителите.

Не е лична хигиена това - стъблищата, подовете и т.н НЕ спхадат към личната хигиена, а за това става въпрос тук.

# 14 967
Цитат
Кое е смешното на това, че ако човек не се чувства добре, трябва да си стои вкъщи?
Питай някое детенце. Да не го обясняваме тук възрастни хора. Мен ме е срам, че се налага.
Вчера ме схвана кръстът - не бях добре. Днес не съм добре, защото не се наспах.

Дали разбирате, че сме в тема за грип? Все пак, тук говорим за грип, а не за всички заболявания. За тях си има доктори-специалисти, а и болката в кръста ви НЕ Е заразна, ако ме разбирате, но едва ли, щом въобще споменавате това в настоящата тема.

# 14 968
  • на пъпа на Златията
==
Според вас какви мерки би следвало да предприемат българските работодатели? Работя в офис с над 60 души и освен дезинфекция на подовете, няма никакви предприети мерки. Имаме комитет по здравословни и безопасни условия на труд, но и той нищо не е предприел.==

Ми забърши си бюрото със спирт , клавиатурата мобитора , сложи си маска .Измий си ръцете преди да започнеш да прехвърляш документи, щото си пътувал в градския транспорт.  . и започваш фа работиш .  На обяд пак си измий ръцете ,  иди да обядваш , а най е добре като мириканците да си протвиш храната в къщи  и да я носиш в кутия , обядвай , измий си ръцете и сядай да работиш .Преди да си тръгнеш пак мий ръцете че не се знае кой е пипал тия документи ,  Като се прибереш в къщи , връхните дрехи на простора , миеш се  ... и така . 

# 14 969
Ох, боже....много сте курназ - когато вдигнеш Т и имаш вид на парцал, кому е нужно да ходиш по улиците и да пръскаш бацили, кажи ми? Няма да я затворят държавата, спокойно.

Абсолютно, някои хора наистина си мислят, че са незаменими. Най- вече на работното място, на което всъщност заразяват повече от половината си колеги. Като преди това са завели и сополивото  и кашлящото дете на градина и там да пуснат малко бацил. Все пак те са изключително работливи и няма кой да им гледа децата.
Това при обикновен вирус/ грип.

Ама разбира се, всеки, който се изкашля е най-малкото болен от корона, а който подсмръкне в метрото е поне с грип Б. Прекалявате, наистина.
Къде и кой каза,  че ходи с температура на работа?
Цитат, ако може.

Айде сега, цитати! Принципно говоря какво се случва у нас при грипна епидемия. Дисциплина нулева. Да не говорим снощи какъв купон се вихреше из цяла България. Личен пример поне към децата ни. Иначе ги обвиняваме как ходят по моловете… като майките си

Общи условия

Активация на акаунт