Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 104
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 970
  • на пистата
Указания какво ще се прави в нашата община.Киното е частно и няма да работи.Днес момичетата в офиса на еконт бяха с маски и ръкавици
https://plovdivnow.bg/obshtina-karlovo/drakonovski-merki-karlovo … erativniiat-31425
Във всички помещения на институциите, които работят с граждани, да се извършва дезинфекциране по 4 пъти на ден. Препоръчва се във всички обществени сгради, в т.ч. търговски обекти, банки, центрове за обслужване на клиенти и др., също да се предприемат мерки за почистване с дезинфектанти 4 пъти дневно.

Управителите на транспортните фирми да предприемат мерки за периодична дезинфекция на транспортните средства.
Кметът на общината разпореди да се осигурят дезинфектанти за детски градини, ясли, училища и обществени сгради.

Препоръчва се на всички граждани да ограничат максимално социалните си контакти, да спазват добра лична хигиена и да следват указанията на здравните институции.

# 14 971
[
Къде и кой каза,  че ходи с температура на работа?
Цитат, ако може.
[/quote]

Аз цитат точно не мога да дам, защото беше преди няколко дни. но една жена тук в темата се хвалеше, че предния ден се върнала с температура от Италия, и, че не само щяла да отиде на работа, ами и щяла да ходи в Тифани да празнува 8 март. И ако е била заразена, кой знае колко хора още е заразила.Стана ми толкова противна тази жена. И така нагло се хвалеше.....

# 14 972
Ох, боже....много сте курназ - когато вдигнеш Т и имаш вид на парцал, кому е нужно да ходиш по улиците и да пръскаш бацили, кажи ми? Няма да я затворят държавата, спокойно.

Абсолютно, някои хора наистина си мислят, че са незаменими. Най- вече на работното място, на което всъщност заразяват повече от половината си колеги. Като преди това са завели и сополивото  и кашлящото дете на градина и там да пуснат малко бацил. Все пак те са изключително работливи и няма кой да им гледа децата.
Това при обикновен вирус/ грип.

Ама разбира се, всеки, който се изкашля е най-малкото болен от корона, а който подсмръкне в метрото е поне с грип Б. Прекалявате, наистина.
Къде и кой каза,  че ходи с температура на работа?
Цитат, ако може.

Именно. Така излезе.
То и аз питах какво общо има температурата с разговора около страховитото "Всеки с неразположение да си седи вкъщи", което си е живахипохондрия, но това е.
Като се твърди нещо, нека да е конкретно, по конкретно изказване. Не, никой тук не твърди, че да се ходи с температура на работа е О.К. И не това се обсъжда.
Апропо - температурата също не е някакъв особен показател. Моят син на три години щеше да си отиде от пневмония без изобщо да вдигне такава. Аз на 10 години я вдигна 38 веднъж, я не. Което не значи, че не съм бивала много болна, на легло у нас. Хора могат да ви заразят, без самите те да подозират, че могат. Както и кашлицата ми от ноември, поради хроничен фарингит, с нищо да не ви попречи. За това стана реч.

# 14 973
  • Пловдив
DeltaAzimut , темата е за коронавирус, който не е грип.

# 14 974

Дали разбирате, че сме в тема за грип? Все пак, тук говорим за грип, а не за всички заболявания. За тях си има доктори-специалисти, а и болката в кръста ви НЕ Е заразна, ако ме разбирате, но едва ли, щом въобще споменавате това в настоящата тема.
Темата не е за грип. Само да уточним. Темата е за вируса КОВИД 19.

# 14 975
Немските специалисти казват, че лятото предаването му от човек на човек ще е почти невъзможно, а не, че ще умре напълно. Просто няма да с такава светлинна скорост както сега.
 Освен това, мутацията му е положителна, пак според един професор, който слушах, и в Европа се бил "качил" към нос/гърло и по-рядко се превръщал в пневмония и т.н., което прави и симптоматиката му като тази на обионовенна настинка.

А защо има толкова много тежки случаи в Италия, дали го има написано някъде за мнението на немските специалисти? Не че знам, немски, де.
Няколко мнения по-напред се казва, че мнението на немските специалисти е друго. цитат- "Гледам в момента пресконференция на немския здравен министър, шефа на Робърт Кох Институт и шефа на вирусологията в болница Шарите-Берлин .  Смятат, че ковид няма да е сезонен,  тоест няма да изчезне или отслабне със затопляне на времето.

# 14 976
  • София
Аз работя с външни посетители, да не казвам колко днес държаха да се ръкуват с мен и да ми честитят вчерашния празник. 😈 И все 70-80 годишни, които ми се смяха ня препоръките да си стоят вкъщи - те колко работи са преживели, ехеее...някакъв си грип нямало да ги спре.

# 14 977
В момента съм в поликлиниката.
Няма някаква паника, хора с хрема, които да крещят "Умирам! Корона е, корона е." Всички спокойно си чакат реда. Доста хора са със маски, при това правилно сложени.
За сметка на това видях 1 лекар на който маската му седеше ПОД носа и две сестри, които бяха с маски закачени, но бяха под брадичката. Разхождаха се по коридора, където има доста болни.
Сестрите на информация и другите лекари и сестри, които минаха носят маските си правилно.

Искам да попитам, някой има ли информация какво се случва с телата на починалите в Италия? В Китай ги изгаряха, в Иран ги погребват без близки. Но за Европа няма информация как се случват нещата.

# 14 978
И как някой от нас - човек, който не е пътувал скоро в чужбина - ще разбере, че е болен от еди какво си? Хрема, кашлица и температура всички лекари го наричат "вирус". Мен никога не са ме изследвали за нищо толкова години, не очаквам и сега да стане чудо. Как ще знам грип ли е, корона ли или вирус от трети вид, ако примерно се разболея. И колко време стоене вкъщи се счита за достатъчно? Явно към 2-3 седмици, което си е доста непосилно за повечето хора.

# 14 979
То като си нямаш култура няма смисъл.Колежка киха и подмсърча цял ден до мен, дадох и маска-не я сложи! Нагло същество!
Хубаво затварят кина, театри и прочее...а чалготеките пълни. Много сме читава народ, няма що.

# 14 980
==
Според вас какви мерки би следвало да предприемат българските работодатели? Работя в офис с над 60 души и освен дезинфекция на подовете, няма никакви предприети мерки. Имаме комитет по здравословни и безопасни условия на труд, но и той нищо не е предприел.==

Ми забърши си бюрото със спирт , клавиатурата мобитора , сложи си маска .Измий си ръцете преди да започнеш да прехвърляш документи, щото си пътувал в градския транспорт.  . и започваш фа работиш .  На обяд пак си измий ръцете ,  иди да обядваш , а най е добре като мириканците да си протвиш храната в къщи  и да я носиш в кутия , обядвай , измий си ръцете и сядай да работиш .Преди да си тръгнеш пак мий ръцете че не се знае кой е пипал тия документи ,  Като се прибереш в къщи , връхните дрехи на простора , миеш се  ... и така . 
Не си бършете мониторите със спирт, това перманентно ви премахва покритието на монитора.

# 14 981
Нашата фирма е международна, в 28 страни имаме офиси. От централата са в готовност да ни разпуснат за работа от вкъщи. Постоянно се следи и ъпдейтва обстановката. Срещите и обученията са отложени.
Шефът в нашия офис днес разпореди допълнителни мерки за дезинфекция и маски за колегите в склада... А ако някой реши да ходи на почивка в чужбина (като една колежка в момента) - ще стои 14 дни от вкъщи да работи.

# 14 982
Искам да попитам, някой има ли информация какво се случва с телата на починалите в Италия? В Китай ги изгаряха, в Иран ги погребват без близки. Но за Европа няма информация как се случват нещата.

И аз това щях да питам. В Китай бяха казали, че избягват аутопсии, защото телата били много заразни.

# 14 983

И аз това щях да питам. В Китай бяха казали, че избягват аутопсии, защото телата били много заразни.

Ами аз няколко пъти питах, ама явно никой не знае отговора. по новините не се коментира...

# 14 984
Аз пък мога да кажа на параноиците, те да си седят вкъщи. Щом толкова ги е страх - да не работят, да не дишат ако искат. Ама останалите няма как да не се изкашлят и да спрат да живеят, щото някой си ще ги гледа като прокажени.

Един разумен човек при текущото ни положение, ще вземе необходимите мерки да не пръска каквато и да е зараза.
Лично аз ходя на работа, ходя до магазина и после се прибирам вкъщи. Не ходя на купони, кино, театър и т.н
Съвеста ми е чиста. Дори й да се разболя, или да нося безсимптомно какъвто и да е вирус, направила съм каквото е нужно в момента.
Мисля, че това трябва да направят всички. Баланс му се казва, а не неблагоразумие.

Общи условия

Активация на акаунт