Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 286
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 985
При нас има дезинфектант за ръце и витамин ц. Това е. Чистачката с парцала минава както обикновено, две пъти на ден, с мътна водица.

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 15:58 от Не се сърди, човече

# 14 986
  • София
Междувременно във Франция, смърфов фестивал Simple Smile
Хората в Европа живеят доста по-спокойно Wink

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=s85xG9Ol3Po

# 14 987
В момента съм в поликлиниката.
Искам да попитам, някой има ли информация какво се случва с телата на починалите в Италия? В Китай ги изгаряха, в Иран ги погребват без близки. Но за Европа няма информация как се случват нещата.

И аз това щях да питам. В Китай бяха казали, че избягват аутопсии, защото телата били много заразни.

Ами аз няколко пъти питах, ама явно никой не знае отговора. по новините не се коментира...
Може би ги кремират.

# 14 988
Именно поради тази особеност, а и не само и аз смятам, че е човешко производство и не случайно удари Китай и после Европа, дестабилизацията, на която е висша политическа цел на някой.
Ако жънеше наред нямаше ли да е по-дестабилизиращ?
Да речем, че тези, дето са го пуснали, имат някакво зрънце морал, макар че е парадоксално да се говори за морал в случая.

Аз имам друга теория защо вируса не покосява деца, но ще ме погнат, че размивам информативната тема,  а и съм в нея едва от две седмици, та общо взето не съм от онези, които си струва да четете, така че ако иска някой да я чуе, на ЛС.

# 14 989
  • тук и там
Белгия +39 нови случая днес.Общо 239. Има дни със  по 30 нови случая,имало е дни и със 50 -но тенденцията е да се увеличават всеки ден,така или иначе.Червеният кръст са се включили да помагат също.

Не знам.Изтървано е положението в  цяла Европа вече според мен.

# 14 990

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=s85xG9Ol3Po
Всъщност се радвам, че са го направили. Ако след 2-3 седмици има бум на заболелите в Южна Франция, може да преброим колко точно е заразен вирусът.
Това е (полу) шега. Не се радвам. Но е факт, че ако е толкова зле ще си проличи.

# 14 991
  • софия
Аз работя в банка, с клиенти и макар, че редовно си мия ръцете както на чешмата вътре така и с антибактериални гелове, не мисля, че това ще ме предпази особено. Имайки предвид първо, че офисът е в мол, където е фул от народ, а и имаме не малко клиенти на ден, както и да го погледна ми се струва, че опасността си е голяма.  Чета, че щели да затворят кина и театри-дано има ефект, ама като моловете са пълни пак се разнасят зарази и един болен от коронавирус да влезе в мола представете си колко хора ще зарази...

# 14 992
Имали са късмет преди да въведат забрана за събирания над 1000 души

# 14 993
  • София
Взето от тук:
https://nucleuswealth.com/articles/updated-coronavirus-statistic … s-mortality-rate/

изключително интересно- а нека във Франция и къде ли не да неглижират проблема да се веселят и т.н.
 Виждате- епидемия без мерки свършва за няколко седмици с много жертви. Ограничаване на публичните мероприятия и събирания- епидемията трае цели два- три месеца, но жертвите са в пъти по-малко.

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 16:16 от raptor

# 14 994

Съдейки по няколкото коментара отдолу, хората в останалите части от Европа живеят горе-долу като в нашата част. Едни купонясват и се събират, други се паникьосват, трети са по средата.

# 14 995
  • тук и там
Ами живеят си.То до скоро им се втълпяваше че не е нещо по-опасно и различно от грип.Пък и вече не знаеш от къде ще се заразиш,при толкова много случаи..Дали на фестивал,или на работа,в училище,в магазина ,от пощаджията..вече на късмет е цялата работа,при това изтървано положение..

# 14 996
Можеха да минат без този фестивал. В Германия не ги ли е яд, че не спряха своя? В Италия? Не е като да не са виждали нещата какви са.
Направо ме изумява глупостта на тези, които са го позволили.
Дано очакваните ползи от Фестивала на смърфовете са повече от вредите.

# 14 997
  • на пистата
БФМ обаче изкъртиха със снимка 🤣
https://www.facebook.com/245486421544/posts/10157138960236545/

# 14 998
Взето от тук:
https://nucleuswealth.com/articles/updated-coronavirus-statistic … s-mortality-rate/

изключително интересно- а нека във Франция и къде ли не да неглижират проблема да се веселят и т.н.
 Виждате- епидемия без мерки свършва за няколко седмици с много жертви. Ограничаване на публичните мероприятия и събирания- епидемията трае цели два- три месеца, но жертвите са в пъти по-малко.

Това е най-важното нещо в момента. Моля да го добавят на първа страница.

# 14 999
Някой беше пуснал линк за уговорка СЗО-Италия, разбрали са се да експериментират китайския модел за борба с вируса на европейска почва. Сякаш Франция, а и не само, имат уговорка да експериментират при липса на мерки какъв ще е резултатът.

Общи условия

Активация на акаунт