Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 042
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 925
  • Terra incognita
Именно поради тази особеност, а и не само и аз смятам, че е човешко производство и не случайно удари Китай и после Европа, дестабилизацията, на която е висша политическа цел на някой.
Ако жънеше наред нямаше ли да е по-дестабилизиращ?
Да речем, че тези, дето са го пуснали, имат някакво зрънце морал, макар че е парадоксално да се говори за морал в случая.

# 14 926
Ваканцията е до 16ти удължена.

В кои градове? В сайта на МОН пише, че е до 11-ти.

# 14 927
Именно поради тази особеност, а и не само и аз смятам, че е човешко производство и не случайно удари Китай и после Европа, дестабилизацията, на която е висша политическа цел на някой.
Ако жънеше наред нямаше ли да е по-дестабилизиращ?

Може би целта не е да жъне наред, достатъчна повсеместна паника с създаде и пълен икономически хаос.

# 14 928
Здравейте! Нов съм във форума(регистрирах се преди минути) и следя изкъсо ситуацията. Благодаря за конструктивните мнения и най-вече за линковете, които някои от вас предоставят.

Искам да попитам следи ли се ситуацията с кината и театрите в България и от кого? Виждам, че всички кина работят и не са свалили програмите си за деня, няма и съобщение, че затварят по препоръка на министерството на здравеопазването. Намерих само потвърждение за народния театър. Някой запознат ли е със случващото се или забраната изобщо не се спазва?

# 14 929
  • Terra incognita
Аз също вярвам, че е модифициран от човешка ръка. Несучайно щади децата, което много озадачава учените и неслучайно още не могат да му хванат спатиите.

Именно поради тази особеност, а и не само и аз смятам, че е човешко производство и не случайно удари Китай и после Европа, дестабилизацията, на която е висша политическа цел на някой. Ще видите, че само в Европа и Иран ще си остане след Китай, въпреки единичните случаи на др.континенти. Не съм привърженичка на конспиративната мислене, но някои неща са съмнителни и логични. Европа се посъвзе след нашествието на бежанците, това е следващия удар.

Разпространява се там, където има голям човекопоток - Китай, Италия и лоша хигиена - Иран, но то в Китай май е съвкупност от двете.
И някой ще щракне с пръсти и ще го спре да се разпространява в някакъв момент  - нещо такова ли си представяте?
Аз нищо не си представям, напротив, виждам как в нкои държави нещата се изтървават от контрол.

# 14 930
Каква температура?
Говорехме си за кашлица и хрема до тук.
Не случайно се питахме днес на няколко пъти тук докъде е нормално човек да спазва изисквания за престой вкъщи и изолация и откъде почва параноята и хипохондрията. Защото обобщения от типа "Като не ти е добре си стой вкъщи и ходи с маска" избиват във втората крайност.

Е теб като те било кръста, с маска ли ходиш? Очевидно не и очевидно не това имаше предвид потребителката, като каза, че като не ти е добре, тоест очевидно си болен, да си стоиш вкъщи....

При нас има малко установени случая, защото ситото е рядко, както каза и Мангъров. Реално са повече....

# 14 931
Здравейте! Нов съм във форума(регистрирах се преди минути) и следя изкъсо ситуацията. Благодаря за конструктивните мнения и най-вече за линковете, които някои от вас предоставят.

Искам да попитам следи ли се ситуацията с кината и театрите в България и от кого? Виждам, че всички кина работят и не са свалили програмите си за деня, няма и съобщение, че затварят по препоръка на министерството на здравеопазването. Намерих само потвърждение за народния театър. Някой запознат ли е със случващото се или забраната изобщо не се спазва?

Не работят само държавните театри, кина, опери и т.н.

Частния бизнес си е частен бизнес, съотвено кината в моловете са пълни и няма индикация, че някой се притеснява от нещо.

# 14 932
Ваканцията е до 16ти удължена.

В кои градове? В сайта на МОН пише, че е до 11-ти.
За Пловдив беше инфото.

# 14 933
Гледам в момента пресконференция на немския здравен министър, шефа на Робърт Кох Институт и шефа на вирусологията в болница Шарите-Берлин .  Смятат, че ковид няма да е сезонен,  тоест няма да изчезне или отслабне със затопляне на времето.

# 14 934
Аз също вярвам, че е модифициран от човешка ръка. Несучайно щади децата, което много озадачава учените и неслучайно още не могат да му хванат спатиите.

Именно поради тази особеност, а и не само и аз смятам, че е човешко производство и не случайно удари Китай и после Европа, дестабилизацията, на която е висша политическа цел на някой. Ще видите, че само в Европа и Иран ще си остане след Китай, въпреки единичните случаи на др.континенти. Не съм привърженичка на конспиративната мислене, но някои неща са съмнителни и логични. Европа се посъвзе след нашествието на бежанците, това е следващия удар.

Разпространява се там, където има голям човекопоток - Китай, Италия и лоша хигиена - Иран, но то в Китай май е съвкупност от двете.
И някой ще щракне с пръсти и ще го спре да се разпространява в някакъв момент  - нещо такова ли си представяте?

Че ще се самоограничи като се стопли времето си го представям...все още съм оптимист.
Китай, Иран..не само хигиена, говорихме за Индия и доста други азиатски страни със странна хигиена, но пък тропически климат, като Шри ланка, Индонезия, ами Африка... и още..

# 14 935
  • Terra incognita
Демек "чудно" лято се задава.

# 14 936
Да, ама пролет и лято ходиш с по-малко дрехи. Само това да си без ръкави сериозно намалява пренасяне на зарази. Щото и самата кожа на човека си убива каквото кацне на нея. Освен това не се стои толкова на закрито.

# 14 937
Каква температура?
Говорехме си за кашлица и хрема до тук.
Не случайно се питахме днес на няколко пъти тук докъде е нормално човек да спазва изисквания за престой вкъщи и изолация и откъде почва параноята и хипохондрията. Защото обобщения от типа "Като не ти е добре си стой вкъщи и ходи с маска" избиват във втората крайност.

Е теб като те било кръста, с маска ли ходиш? Очевидно не и очевидно не това имаше предвид потребителката, като каза, че като не ти е добре, тоест очевидно си болен, да си стоиш вкъщи....

При нас има малко установени случая, защото ситото е рядко, както каза и Мангъров. Реално са повече....

Въпросът ми беше ясен и кратък - докъде стига границата на това, което е норма за отлъчване от обществото, когато "човек не се чувства добре".
Очевидно е несъстоятелно при всяко неразположение да се натиска за подобно нещо. Пък било то и гърлобол или главобол.
Никой не го прави по света. Очевидно няма нужда от това.
Подобни крайни обобщени изказвания наистина предизвикват, да го кажа меко, недоумение.

# 14 938

Всички кина и театри трябва да са затворени до отмяна на заповедта.....дали са го обявили на сайтове си е друг въпрос.

# 14 939
  • Mediterraneo
Гледам в момента пресконференция на немския здравен министър, шефа на Робърт Кох Институт и шефа на вирусологията в болница Шарите-Берлин .  Смятат, че ковид няма да е сезонен,  тоест няма да изчезне или отслабне със затопляне на времето.

Да бях дала аз пресконференция, когато още преди месец казах, че според мен няма логика в това. При нас е топло, но разпространението се повишава главоломно.

Общи условия

Активация на акаунт