Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 878
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 030
Току що на брифинга казаха 27 проби направени във ВМА. С това темпо до 340 взети вчера не ми се мисли .
Само ВМА, другите не били готови. Нито една нямат за обявяване..

# 15 031
  • В.Търново
При евентуално удължаване в страната на грипната ваканция за учениците възможно ли е да зачетат учебната година за нулева?Има ли такава възможност?

Вчера съобщиха, че пробите от вчера ще са готови тази сутрин.Май казаха, че за сега няма положителни резултати.Не ви ли е странно това?А уж са изследвани хора били в контакт със заразените.

# 15 032
всекидневно има пристигащи полети от уж карантинираната Северна Италия. Както един потребител се беше изразил тук, сякаш искат да се оттърват от хората там, да не им натоварват допълнително здравната система.
Под карантина в северна Италия са 16 милиона. Колко полета трябва да пратим, за да се отървем. Simple Smile Ryanair по някаква причина не си анулираха полетите, а си летяха празни. Понеже бях купила билет за майка ми за тази седмица, следях. Днес най-сетне анулираха. (Не, че иначе щяхме да го ползваме.)

# 15 033
  • София
Много бавно става изследването... И се чудя, откакто откриха и потвърдиха случаите в Габрово и Плевен, изследват контактните лица на заразените, но междувременно продължават ли да изследват потенциалните заразени от други градове или за момента са ги паузирали тях?!?
Тях са ги сложили в чакащите сигурно  , сутринта каза ,че се изследват приоритетните първо . Кои са? Само те си знаят.

# 15 034
  • София
Аз едно не разбирам. Като сменяха учебните програми преди 2-3 години цели 2 випуска минаха без да изучават определени части от материала, при това съвсем не маловажни - например Европа в Географията и бозайниците в Биологията. Набутаха ги тия важни дялове в СИП-ове и ЗИП-ове, всяко едно училище по свое усмотрение, толкова ги и научиха децата. Тогава това не беше проблем за МОН и държавата, защото ставаше въпрос да се усвоят едни пари от еврофондовете. Сега, като става въпрос за здравето на хората, стана голям проблем учебната програма да се преструктурира. Що за двоен стандарт?

# 15 035
  • Terra incognita
Начин за обучение винаги има, било той и дистанционен. В ерата на технологиите учебният процес не е нужно да бъде напълно спрян.

# 15 036
  • на пъпа на Златията
==
Току що на брифинга казаха 27 проби направени във ВМА. С това темпо до 340 взети вчера не ми се мисли .
==И що се нервите . Не бяха ли 140 , не 340 . Защо тоя брифинг не го дават по БНТ . Ми това си е "война" Може ли линк , къде го гледате ?

# 15 037
  • Terra incognita
==
==И що се нервите . Не бяха ли 140 , не 340 . Защо тоя брифинг не го дават по БНТ . Ми това си е "война" Може ли линк , къде го гледате ?
https://www.facebook.com/btvnews/videos/218631296207211/

# 15 038
Много е интересно да се четат коментари на италианици за коронавируса. Могат много бързо да ви отрезвят. По-късно, ако имам време, ще преведа няколко тук. Това, което ме вълнува, е че полетите от Северна Италия към София продължават да се изпълняват. Всеки може да влезе в сайта на летище София и да види пристигащи. Само днес са изпълнени 2 полета от Милано Бергамо към София - пристигащи в 10.55 и в 16ч. Изпълнени от Ryanair, доколкото разбрах Wizzair спря да обслужва тази дестинация наскоро. Един от обяд е анулиран. Някой от медиите да повдигне тази информация? Какъв е смисъла от всичките ни мерки, когато всекидневно има пристигащи полети от уж карантинираната Северна Италия. Както един потребител се беше изразил тук, сякаш искат да се оттърват от хората там, да не им натоварват допълнително здравната система.
Еми и с микробусчетата от Италия е същото, днес се върна едно от шофьорчетата дето прекарват гастарбайтери, вика - никакъв проблем никъде по границите, докторите си седят вътре, никой не ни е закачал каза момчето...Кой знае колко такива дневно влизат, Мутафчийски спомена че около 60-100 000  човека влизат. Наистина съм твърдо убедена в безполезността на повечето "мерки" дето се вземат.

# 15 039
Май казаха, че за сега няма положителни резултати.Не ви ли е странно това?

Тази статия е от миналата седмица, така че цифрите тествани/диагностицирани не са актуални, но пропорцията е показателна.

Южна Корея - 105 379 тествани - 4 212 диагностицирани с вируса /при това в Южна Корея знаят нулевия пациент на голямото огнище със сектата, така че до голяма степен тестват по контактна верига, а не на случаен принцип/

ОК - 13 525 тествани - 40 диагностицирани като заразени.

Италия - 23 300 теста - 1 694 заразени.

Като гледам цифрите, не ми изглежда странна липсата на положителни резултати, дори при наличие на контакт.

https://www.voanews.com/science-health/coronavirus-outbreak/sout … -test-coronavirus

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 17:27 от Vapor

# 15 040
  • София
Боко питал израелския премиер дали си затварят училищата, онзи казал, че не, защото вируса не бил опасен за децата. Та и нашия издаде препоръки да не се удължава ваканцията.

# 15 041
Нещо не ми се връзва, проследяват контакти, доказват кой от кого се е заразил -  човек от човек, ако се хващаше короната толкова лесно от всякакви повърхности, нямаше ли да са болни милиони вече?
Един при пряк контакт е заразил няколко човека, а при непряк може да са десетки, ако вирусът по повърхността на брава, количка за пазар в супермаркет, във въздуха  и къде ли още не стои с дни и е в състояние да заразява?
Дали има статистика колко от заразените не са пътували никъде, не са се срещали с потенциално болни, не са били по фестивали, молове и други места със струпвания на много хора и не могат да ги проследят по веригата?

# 15 042
  • Terra incognita
Не всеки, имал контакт с вирус, се заразява.

# 15 043
Едно от най-интересните и информативни интервюта с експертът по епидемии д-р Ричард Хачет за вируса, неговия потенциал и как да го победим.

https://youtu.be/dcJDpV-igjs

Сравнете всичко, което казва този човек с нашите пишман "експерти", с които ни облъчват в последните дни.

# 15 044
Я пак за адекватните мерки? Та те докато обработят всички тестове, заразата ще мине и отмине.

Ами те хората казаха какво правят по въпроса ама... ще обучават хора, за да превърнат в лаборатории някои университетски такива ( ако университетите са съгласни), които трябва да имат специално оборудване обаче. Това да не мислиш че става от днес за утре, или те докато преобщават психиатрични звена без ел. инсталация и докато обикалят да следят за карантина и какво ли още не правят, то тва ей така става за 2 часа. Каквото и да направят тези хора, все ще ви е малко на повечето. Отидете вие застанете отпред и се погрижете за целия народ, да видим дали няма да го докарате до пълна криза. Все пак нещата се мислят и трябва хем да се вземат мерки, хем да се предвиди мисленето на хората, хем да не се предизвикват масови безредици. Дали ако не се вземат прекалено строги мерки пък няма да настане тотален хаос ? И без това има лабилни хора в момента, какво ще стане ако им забраниш да излизат, да пътуват, заплашиш ги със затвор и какво ли не ? Дали тогава вируса дето се лекува ще ни е проблема или психичното състояние на толкова хора, което не се лекува с няколко хапчета. Проблема не са управляващите ( в този случай), а хората и мисленето им. Защо трябва да забрабяваш на някой някакви неща ? Не били трябвало сами хората да са достатъчно отговорни...

Общи условия

Активация на акаунт