Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 965
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 015
  • София
Няколко пъти казаха, че лабораториите не могат да поемат, явно от вчера ги мъчат тия 140, като са зарязали София и всичко останало. Не стига че тестват не достатъчно, ами и лабораториите имат ограничен капацитет.

# 15 016
  • MI
Странен ми е интереса точно към този въпрос, но не - няма масови гробове или горене на трупове. Rolling Eyes
На всички починали се прави аутопсия, затова всеки път след броя на смъртните случаи пише че трябва да бъде потвърден. Аутопсията е важна за да разберат от какво всъщност са починали, коя е основната причина и за да се научи повече за вируса. Погребението си е нормално, но не може в църква, само на гробищата и само близки роднини.  Бих сложила в скрит текст, но от телефона не мога.

]
В момента съм в поликлиниката.
Искам да попитам, някой има ли информация какво се случва с телата на починалите в Италия? В Китай ги изгаряха, в Иран ги погребват без близки. Но за Европа няма информация как се случват нещата.

И аз това щях да питам. В Китай бяха казали, че избягват аутопсии, защото телата били много заразни.

Ами аз няколко пъти питах, ама явно никой не знае отговора. по новините не се коментира...

# 15 017
Аз се зачудих за чената от Габрово. Кото е под наблюдение на гледачка, очаква се да е лежащо болна. Тогава как е успяла да се види със 150 човека. Та то аз , за два месеца не се виждам с толкова хора......

# 15 018
Дали има връзка между двата града, или говорим за евентуални две огнища?

Това до момента никой не е оповестил официално.
За сега се предполага, че за Плевен огнището е от работници от Италия, а за Габрово - екскурзианти, ходили там. Т. е. различни огнища. Но това си остават само предположения.

Аз се зачудих за чената от Габрово. Кото е под наблюдение на гледачка, очаква се да е лежащо болна. Тогава как е успяла да се види със 150 човека. Та то аз , за два месеца не се виждам с толкова хора......

Втората, жената, която няма никакви симптоми, според официалната информация от сайта на РЗИ Габрово, е мед. сестра. Тя е била в досег и с повече от 150 души, най-вероятно.

# 15 019
Много е интересно да се четат коментари на италианици за коронавируса. Могат много бързо да ви отрезвят. По-късно, ако имам време, ще преведа няколко тук. Това, което ме вълнува, е че полетите от Северна Италия към София продължават да се изпълняват. Всеки може да влезе в сайта на летище София и да види пристигащи. Само днес са изпълнени 2 полета от Милано Бергамо към София - пристигащи в 10.55 и в 16ч. Изпълнени от Ryanair, доколкото разбрах Wizzair спря да обслужва тази дестинация наскоро. Един от обяд е анулиран. Някой от медиите да повдигне тази информация? Какъв е смисъла от всичките ни мерки, когато всекидневно има пристигащи полети от уж карантинираната Северна Италия. Както един потребител се беше изразил тук, сякаш искат да се оттърват от хората там, да не им натоварват допълнително здравната система.

# 15 020
Кръчмите и дискотекитеееееее-тях кой ще затвори. Хооодят си младежите, включително и моят син, нищо, че са в грипна ваканция. Мен няма кой да ме чуе, макар, че ми се продра гласа да крещя.  Ако беше по-малък-да го затворя, ама той почти на 19 години...

Доста е тъпа формулировката на заповедта, логично е да се забранят всякакви събирания над определен брой хора, както е във Франция

Много е интересно да се четат коментари на италианици за коронавируса. Могат много бързо да ви отрезвят. По-късно, ако имам време, ще преведа няколко тук. Това, което ме вълнува, е че полетите от Северна Италия към София продължават да се изпълняват. Всеки може да влезе в сайта на летище София и да види пристигащи. Само днес са изпълнени 2 полета от Милано Бергамо към София - пристигащи в 10.55 и в 16ч. Изпълнени от Ryanair, доколкото разбрах Wizzair спря да обслужва тази дестинация наскоро. Един от обяд е анулиран. Някой от медиите да повдигне тази информация? Какъв е смисъла от всичките ни мерки, когато всекидневно има пристигащи полети от уж карантинираната Северна Италия. Както един потребител се беше изразил тук, сякаш искат да се оттърват от хората там, да не им натоварват допълнително здравната система.

Полетите са празни, а и е обявено, че може да се пътува от червената зона в Италия, ако имаш неотложен ангажимент

# 15 021
Копирах я от сайта на РЗИ. И на мен не ми харесва формулировката. Не е достатъчно конкретна. Точно т. 4 нищо не означава. "Масови мероприятия" е толкова неконкретно, че е безсмислено да се подава по този начин.

# 15 022
Над 50 човека се води "масово".

# 15 023
  • София
Току що на брифинга казаха 27 проби направени във ВМА. С това темпо до 340 взети вчера не ми се мисли .

# 15 024
Ако може дай линкове, а ако не те затруднява поне резюме.
Карантината в Северна Италия еднопосочна ли е т.е. забранено влизането, но не и излизането! Не знам дали изобщо е възможно, но ако летище София откаже да приема полети/самолети от местата с карантина, то няма да има полети и от там.

# 15 025
За страната е валидно това
Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца;
както и забрана за културни мероприятия....

# 15 026
  • Terra incognita
На мен ми омръзна цял ден да чета подигравателни коментари и такива, омаловажаващи ситуацията. Само овцете се страхували, това била целта, масова психоза. Не знам каква е целта, но като чета как Ломбардия не може да смогне, интензивните легла свършват, инфекциозните отделения са првпълнени, отменят се важни планови операции и тн. .се моля тези хора никога да не изпитат на гърба си нещата, които хиляди хора се налага да търпят.

# 15 027
Боко държи да не се удължава грипната ваканция...

# 15 028
  • Terra incognita
Току що на брифинга казаха 27 проби направени във ВМА. С това темпо до 340 взети вчера не ми се мисли .
Я пак за адекватните мерки? Та те докато обработят всички тестове, заразата ще мине и отмине.

# 15 029
Много бавно става изследването... И се чудя, откакто откриха и потвърдиха случаите в Габрово и Плевен, изследват контактните лица на заразените, но междувременно продължават ли да изследват потенциалните заразени от други градове или за момента са ги паузирали тях?!?

Общи условия

Активация на акаунт