В момента тече и международния филмов фестивал "София Филм Фест" у нас и той не е отменен! Повечето от филмите ще бъдат прожектирани в инди кината "Евро Синема", "Дом на Киното", "Одеон" и на база това съдя, че и те не са затворени. Линк към официалния сайт свързан с фестивала: https://siff.bg/bg/
Аз мога да не отида една седмица на кино, не е толкова голям проблем(макар да ми се сгъсти графика по този начин и да не е особено приятно), но ми е неприятно за усмихнатите млади момичета и момчета, често още ученици, които работят в големите кина. Те късат и подават билетчета на стотици хора на ден и са изложени на голям риск от заразяване. Ако не с корона, то с друг вид вирус(все пак в страната има епидемия от грип тип Б). Когато си отидат до вкъщи с колко роднини и съседи ще влязат в контакт? На мнение съм, че забраната трябва да се спазва и държавата да следи за изпълнението ѝ.
ПП: извинете, все още не знам как да цитирам правилно във форума и излиза, че все едно пиша в цитата на друг човек, заради това го премахнах.