Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 719
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 330
Вече и не мисля, че ще се уреди някой дори и млад за лечение. Циганите ще окупират болниците за близките си. Не си го представям.
Не се тревожи - полиция си имаме, пък и да нямахме, пак сме 10 пъти повече.

# 15 331
По мое мнение и нас тук в NRW трябва да ни сложат под карантина, но явно чакат да стане като в Италия.

# 15 332
  • Bulgaria
Под карантина е Италия, да.
Защо този мъж от клипа не е в домашна карантина!?!
Условията са потресаващи, така е. Но защо са го прибрали вместо да стои у дома? Защо други, които се прибират видимо здрави изобщо не са под карантина? Обърквам се.

Така е. За мен също е странно. Нищо чудно, че в коментарите хората казват пуснаха едни пари и дай сега да отчетем дейност. Така още повече хората ще се настроят негативно и срещу държавата и срещу мерките, които се взимат.

# 15 333
Чета темата от самото начало, защото ме интересува професионално ,но вече прескачам стотици постове.Прибрах се от работа в болница в която има доказан случай.Искам да ви кажа че при нас паника няма.Въпреки,че персонала е с обикновени маски и ръкавици, костюми не достигат и в отделението, където са заразените работят с хирургични непромокаеми престилки.Нац.щаб оказва само морална подкрепа,но текущите проблеми са безброй и се решават в движение на мястоСитуацията е необичайна за всички.Никой не се оплаква,това ни е работата,макар,че накрая май ще останем и без заплати,защото няма пътеки.

# 15 334
Българското правителство действа изцяло според компетенциите си...никак.
Хаотични, непоследователни и безсмислени заявления. Няма ли там някой епидемиолог или вирусолог, който знае за какво иде реч?

Сетиха се някои, че няма лекари, че няма сестри, че болниците са с лоша хигиена, с допотопно оборудване....че персоналът е необучен, че няма молекулярни биолози едни прости PCR-и да пускат....

Няма план, няма идея...Само стискам палци!

# 15 335
Извинете ме ако вече е слагана тук статията.Това много ме впечатли и ми се иска да не е истина.Немски вирусолог казва,че есента ще бъде страшно.Опустошителна вълна.....
https://www.24chasa.bg/novini/article/8280477

# 15 336
  • София - Рим и обратно
Затвориха я Италия, спете спокойно.

Нищо не са затворили! Мъжът ми утре заминава за Италия. За Модена. Днес шефът му е говорил с Италия, фабриките си работят......Има поне 10 човека от фирмата им са в Италия от неделя!
Президентът им подписа декрет преди малко, не знам кога е това “днес”.

# 15 337
  • Terra incognita
По мое мнение и нас тук в NRW трябва да ни сложат под карантина, но явно чакат да стане като в Италия.
Би станало като в Италия, ако правят сериозен брой тестове и ги завършат преди да е започнала новата учебна година.
Иначе в момента ситуацията е смехотворна с тези 27 теста.

# 15 338
Лъки, не ми се пие ракийка. То..така ще си стои май. Виж чесънчето си върви у нас с копър и магданозче...правя чеснови хлебчета да прилъгвам и се хапват добре))
За тестовете  казаха по Нова и така разбрах. Искали помощ за обучение. То, ако сега се учат..не знам. Някакъв видеоразговор имал наш ББ. Не го разбрах добре, някой внимавал и гледал да каже. Кога наострих уши вече..но съм сигурна, че това казаха, поне аз така чух и разбрах.
За мен всички държави ще минат под карантина. Въпросът е кога ще се усетят и престрашат. Който взима отначало по-строги мерки ще мине по-леко и икономически и хората ще предпази. Такива, като Израел няма да си оставят хората. Една Румъния дори действа по-добре от нас и по-крайно. Гърците няма какво да коментирам , не можем ги стигнем, въпреки и мигрантите дето им се натресоха сега.
Този вирус как удря и дробовете се сетих за въздуха и боклука дето се гори. Да не говорим за този в София въздух.
Бе..зле сме.

# 15 339
Ама буря напира в мен направо!
Нямало вирус, не бил опасен, то от не знам си какво умирали повече.. ! Епидемия, пардон, пандемия има(ако ще СЗО да имат друг термин), какви са тия тъпи сравнения с комари и прочее. Провали им се публиката на вече тъпите Капки,.ама глупостта де да опираше само до тях.
Малцина са като мен, дето супер се радваме на още ваканция за учениците, малката пък от месец не я пускам на ДГ. Но пък ходя на работа, където едната колежка е болна и кашля и киха нон стоп и вика "настинала съм"!!!(it's just a flu, bro), ама тя е на 26 и е безсмъртна, нали! Тъпата овца демонстративно хвърли предложената от мен маска! Ама аз имам.семейство и деца, алоооуу!!!!!!!!!

# 15 340
  • София
Мамасито, стига се излага и изписва антибиотици и кортикостероиди по интернет.

Сега да видим какво разбират италианците под "карантина".

# 15 341
Фани, дишай дълбоко. Стреса, и страха са по вредни от вируса.

# 15 342
  • Mediterraneo
Не обучение, на Нац.щаб им трябват нови глави.
Не знам кой интелигентен човек може да вярва, че в цяла България има 4 изолирани случаи и с това нещата са ясни...

# 15 343
Това не се отнася само за България. Не сме единствената страна с малко доказани случаи.

# 15 344
Извинете ме ако вече е слагана тук статията.Това много ме впечатли и ми се иска да не е истина.Немски вирусолог казва,че есента ще бъде страшно.Опустошителна вълна.....
https://www.24chasa.bg/novini/article/8280477

Олеееее, всеки се прави на баба Ванга, всеки някакви прогнози си слага......Ама ако може максимално да се стресираме, че да полудеем или инфарктясаме, преди да ни погне короната.....

Общи условия

Активация на акаунт