Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 126
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 465
  • MI
Дяволски очи, спри се че ако продължаваш така коронавирус няма да хване мъжа ти, но спокойно може да го накараш ти да катастрофира. Rolling Eyes От зоната около Лоди при това са първите, Павия не е от най-зле градовете. И не, не ги кремират задължително. И да, препоръките са заразените да носят маски.
Абе вие за промишлена техника не сте ли чували че от Европа или е немска, или италианска?! Ако наистина всички хлопнат и за стоки кепенците на границите, ще стане и в България много интересно. Наистина няма да има откъде да се запасяват желаещите. Т.е. с какво да го платят.

# 15 466
Катерица, спокойно. До Великден може и Германия да се оцвети червено, напълно е възможно, та...остави ги.
На мен след онзи пост на потребителка описала хора над 40г дето ще им определя тя пенсията, а пенсионерите били лежали на кълка и безполезни, нищо не може да ме учуди и възмути.

Донякъде има и полза от този вирус. Поне за мен в реалния живот. Виждам хората в друга светлина , като характер и душевност. Много от тях няма да останат такива, то не и че са много де, но поне съм ги уважавала. Мда... дано минем по-леко, другото е малко отрезвително за хората и дори полезно.

# 15 467
  • София
Не бях чувала за фестивала на Смърфовете, за който някой писа. 50 секунди еманация на човешката глупост:
https://twitter.com/AFP/status/1236918862890713089

# 15 468
И след 2 седмици корона тестче.

# 15 469
Не бях чувала за фестивала на Смърфовете, за който някой писа. 50 секунди еманация на човешката глупост:
Ха-ха какви инфантили.

# 15 470
Спокойно, това е просто грип. От коментарите за фестивала:

# 15 471

Големи сладури са. Искат да са като батко си Смърф (демек аз) хъхъхъх

# 15 472
  • Street of Dreams
За ето този подарък от България за Македония говорех. Мернах го по новините, като писах но мислех, че ми се е причуло.

https://news.bnt.bg/news/balgariya-i-severna-makedoniya-domakini … -1042515news.html

От вас разбирам, че маските са предвидени за болниците и за износ?

България да не е станала хуманитарен гигант, тънещ в излишества, без да знам?

# 15 473
Темперамента на италианците и испанците е сходен-горещи, темпераментни ............и празноглави. Не мога да си обясня що за човек трябва да си, да виждаш, че държавата ти е пламнала и да нямаш грам инстинкт за самосъхранение. Като, че ли това е последния фестивал и друг няма да има. Голям проблем да пропуснеш една веселба в името на здравето и живота си....

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 02:25 от alinnna

# 15 474
Французите май искат да правят конкуренция на италианците. Напълно неадекватни са, особено правителството им. Наистина не очаквах такава излагация. Една седмица коментират по телевизията дали да затварят училища или не (щото при тях такова понятие като грипна ваканция няма и ако ги затворят ще е безпрецедентно) и още нищо не са направили. Мерките им са точно никакви. И това на фона на заразени четири депутата и министър на културата.

# 15 475
  • София
Европа се държи толкова entitled (излючая Германия може би), че направо почвам да си мисля, че в главите си тия хора не са излизали никога от великите колониални времена!! А, пардон, ама разбира се, че не са излизали, справка Брекзит.

# 15 476
Офффф, Французите и те от романската група......Кръвчицата им "говори"......Думи нямам. Честно казано съм учудена как португалците се пазят за сега и са толкова стабилни-да не повярва човек....

# 15 477
Забранили събирания на над 1000 човека, само че манифестации, конкурси, смърфове и простотии продължава да има. Не виждат ли какво става в страната им съседка ? Затворили са 5 училища на кръст само в най-засегнатите райони. Университети си работят. Готвят се за 3ти етап на епидемията и това го повтарят от една седмица. 200 нови случая имат днес. Давам им седмица и може даже да задминат Италия. Щом заразата им е достигнала високите етажи, не е никак изолирана само в няколко региона. Въобще след дъжд качулка е положението и то навсякъде.

# 15 478
Ами то 1000 човека никак не са малко....При тази бързо разпространяваща се зараза и 100 човека са много.

# 15 479
Не съм чела всички страници, признавам си,  така че не знам дали се е коментирало вече.. Става въпрос за част от бизнеса, който видя някакви временни рестрикции и ревна, че губи пари, че и обвини медиите за паниката (въпреки че сайтовете с официални данни в световен план са достъпни за всички за справка) и поиска оставки. Какво толкова, грип като грип, болести винаги ще има... Включително и един познат в дълъг пост във "Фейсбук" чак заплашително се тросна, че като му отменят събития на фирмата и той спира плащания пък други, включително и държавата.
Да, разбира се, че е лошо за икономиката, но.. все пак нали тя се крепи на живи хора? Ако няма живи хора, кой ще им ходи по спектаклите, купува продуктите? Грозно звучат, поне за мен. Ще се изтърпи месец-два.
Жалко само за хората, които ще загубят работа.
От друга страна пък има бизнеси, които печелят точно от такива кризи - маски, облекла, техника.
Дано не продължи дълго..

Общи условия

Активация на акаунт