Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 428
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 450
Влизам тук да прочета има ли нещо ново и направо психясвам. Днес си постоях между 25 годишни, блаженство. Никой не говори за коронавирус. Обяснявам им за моето пътуване до Франция и че се колебая дали да отида, а те с една учуденост в погледа и гласа :
-Защо се чудиш дали да ходиш?
- Ми заради вируса.
-Кво? Ти луда ли си, заминавай.
- Притеснявам се за вас, да не довлека нещо.
- Бе я не се занимавай с глупости.
Та така са днешните младежи. А аз - някъде по средата се лашкам и хем ме тресе младежки непукизъм, хем годинките опит и обеци на ушите си казват своето.

От разказаното следва, че общувате с млади тъпаци, а не просто с млади.

# 15 451
А помните ли такова нещо при свинския и птичия грип? Аз не. Помня, че като бях студентка върлуваше свински. Тогава хич не обръщай внимание. Но и не е било такова чудо чак..
По-скоро не си гледала толкова новини, или журналистите не са били толкова агресивни в насяването на страх.
Помня, че бях бременна с голямата, когато имаше нещо смъртоносно, но кой грип беше....
Нямаше такава паника, вярно е..
Проблемът става все повече икономически и това за мен е по-сериозното.

# 15 452
  • В.Търново
А помните ли такова нещо при свинския и птичия грип? Аз не. Помня, че като бях студентка върлуваше свински. Тогава хич не обръщай внимание. Но и не е било такова чудо чак..
Спомням си, че беше 2009г. есента, когато свинския грип дойде в България.Тъкмо бях родила малкия и беше на около 2 месеца.Не знам от къде го хванах, но се разболях, не можех да стоя на краката си, много зле ми беше, пих и антибиотици.Кърмех през това време.Докторката каза да не спирам кърменето, стоях с маска денонощно, но цяло чудо беше за мен, че бебето не се зарази.Но и вкъщи никой друг не заразих.Даже спях с маска, не я смъквах.Бях страшно зле.Джипито предположи, че карам свинския грип, но не ми е правила тестове.Беше грипна епидемия тогава.Може би имаше лека паника, но не нещо сериозно като сега.

# 15 453
Ми и аз съм в тази възрастова група и около мене всички са на мнението, че вирус не съществува и че от катастрофи и обикновен грип умирали повече хора.
Същите тези са всяка вечер по заведения и молове. Планират и си резервират почивки и така. Simple Smile Напоследък страня от тях и като цяло не излизам излишно - единствено за работа и пазар. И бивам набедена за параноичка. Grinning
То от подобно мислене, виждаме какво се случва в Италия.

Хм, да те взема да налееш акъл на моя син. Сякаш пъпа му на улицата хвърлен. Ако не излезе една вечер и не си види приятелката, ще настъпи апокалипсис. Сега бил чул, че абитуриентските щели да спрат. ми да ги спират. Тъкмо и аз ще мирясам..... То до май месец кой знае какво ще е станало....

# 15 454
Добре, че беше тази тема, че да разбера каква голяма търговия кипи между България и Италия.
Сериозно, освен за камионите с боклуци, за други не бях чувала.

Надявам се всичко да е наред с теб и мъжа ти!

От неговата фирма 4 камиона им карат домакинска хартия, много им е спешна явно. Сега се замислих като пращат товар за Армения, чрез товара дали може да се пренася заразата, ако го товарят носители на вируса. И най лошото, което преди малко ми каза по телефона следващите курсове ще са Турция - Италия, Италия - Армения. Този път събудих съседите посред нощ, сигурно и околните блокове ме чуха, няма да го оставя тази вечер да спи, докато не си изключи телефона. Колкото и да не е притеснителен човек може ли постоянно да ходиш в огнището на заразата.

# 15 455
Италия е цялата под карантина. Училища и университети са разпуснати до 4ти Април.

Време ли е вече за притеснения или още сме на just a flu bro?

# 15 456
  • Terra incognita
'Де спа 300 страници, ние цял ден за това говорим 😃

# 15 457
dqvolski_ochi, от кой град сте?

# 15 458
Италия е цялата под карантина. Училища и университети са разпуснати.

Време ли е вече за притеснения или още сме на just a flu bro?
Аз лично съм още на it's just a flu bro, но все пак не мога съвсем да не уважавам страха на хората.

# 15 459
Преведоха разказа от вчера на италианския лекар! Тъкмо я споделих. Фейсбука е село 🤭

# 15 460
Днес в работата ми четири души бяха останали вкъщи, под карантина са. ( в Германия съм)
Казах за България, че училищата ни са затворени.
Разказах и за изповедтта на италианския лекар.
Колегите се позамислиха. Казах, че Германия върви по стъпките на Италия и че е престъпно невежество все още да не се вземат строги мерки.
Едната колежка каза, че колега на мъжа й имал резервации за Великден за Италия и смятал да ходи.
Друга колежка каза, че изобщо не се притеснява от този вирус...сравни го с ХИВ....какво толкова!
Та така....
Живея и работя сред смешници, явно.

# 15 461

От неговата фирма 4 камиона им карат домакинска хартия, много им е спешна явно. Сега се замислих като пращат товар за Армения, чрез товара дали може да се пренася заразата, ако го товарят носители на вируса. И най лошото, което преди малко ми каза по телефона следващите курсове ще са Турция - Италия, Италия - Армения. Този път събудих съседите посред нощ, сигурно и околните блокове ме чуха, няма да го оставя тази вечер да спи, докато не си изключи телефона. Колкото и да не е притеснителен човек може ли постоянно да ходиш в огнището на заразата.
[/quote]

И аз се замислих човек дали може да се зарази от продуктите..........Днес си похапвам сладко маслини, а аз обожавам и ям почти всеки ден, но изведнъж се замислям ако някой е бъркал в Испания, или Италия със заразени ръце.......и ми приседна хапването. То да е нещо дето минава термична обработка......Как ще ги ядем тези продукти?

# 15 462
Катерица, защо сред смешници? Защото не са завладяни от всеобщата паника и лудост ли? Те наричат ли те смешна?
Вижте, това е като Титаник да потъва - някои ще си счупят краката да се качват на спасителните лодки, други - ще си свирят спокойно до последно. Се ла ви.

# 15 463
  • Terra incognita
Ами лудост е да караш Великден в Италия.

# 15 464

Този вирус е поне 10 пъти по-смъртоносен от сезонния грип в най-добрия случай и при ненатоварена здравна система. Смъртността му е вероятно много повече от това, а потенциалните жертви по целия свят са от порядъка на стотици милиони. Затова са тези мерки. Такъв вирус не се е появявал от 100 години насам.

Общи условия

Активация на акаунт