Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 541
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 435
Да се знае, благодаря.

# 15 436
Добре, че беше тази тема, че да разбера каква голяма търговия кипи между България и Италия.
Сериозно, освен за камионите с боклуци, за други не бях чувала.

Надявам се всичко да е наред с теб и мъжа ти!

# 15 437
Добре де този Кристиян Дорстен, мозък има ли?! Малко ли е стресиран светът, че да говори неща, които са в сферата на предполагаемото и нищо със сигурност не може да се каже. какво печелят такива като него, които с изказванията си скапфат психиката на хората....

Той е топ вирусолог, не гадател.

# 15 438
  • Terra incognita
Верно ли? Откъде мислиш, че идват спагетите Барила? Или моцарелата и пармезанът?

# 15 439
Предупреждава човека, гледа да помогне.

# 15 440
Верно я, не съм се замисляла за спагетите Барила. Grinning
 Забравих и тия с автокъщите ама те са с други камиони. Simple Smile

# 15 441
  • В.Търново
Моя съпруг също работи на Скандинавието и циркулира между Дания-Швеция, Норвегия, Финландия като се придвижва и с кораб.Едва ли след всеки пътник дезинфекцират каютите.....В ресторанта на корабите се струпват страшно много хора.
Трябва да се прибере към средата на май месец и аз се чудя какво да правим тогава, тъй като и бал ни предстои.Не върви да се изолира 2 седмици, защото ще пропусне и бала, заради който всъщност ще се прибере.Какво да правим?Например до днес в Норвегия заразените общо са 227, Швеция са 261.
Евентуално да направи тест?
Вкъщи имаме още едно дете на 10г., което наскоро изкара бактериален сепсис, има алергия, заради която често боледуваше до скоро, аз една лека настинка я влача поне 2 седмици, правя бързо бронхити.

# 15 442
Влизам тук да прочета има ли нещо ново и направо психясвам. Днес си постоях между 25 годишни, блаженство. Никой не говори за коронавирус. Обяснявам им за моето пътуване до Франция и че се колебая дали да отида, а те с една учуденост в погледа и гласа :
-Защо се чудиш дали да ходиш?
- Ми заради вируса.
-Кво? Ти луда ли си, заминавай.
- Притеснявам се за вас, да не довлека нещо.
- Бе я не се занимавай с глупости.
Та така са днешните младежи. А аз - някъде по средата се лашкам и хем ме тресе младежки непукизъм, хем годинките опит и обеци на ушите си казват своето.

# 15 443
Ами точно за излизане от къщи пише. Това не е ли пак вид пътуване? Качваш се в колата за работа и те спират.
Ако работиш в друг град/провинция, да.
За да изляза на улицата, няма да подписвам документ, че отивам до супермаркета.

Попитах какво се случва с починалите от вируса, тя отговори, че ги кремират.
Смятай за каква зараза иде реч!
В Италия кремацията е разпространена по принцип, не е нещо изключително.

# 15 444
  • Terra incognita
Бе и аз като бях зелена абитуриентка недоумявах защо ни отложиха екскурзията до Турция, заради птичи грип. Блажени са младите и невярващите .

# 15 445
  • В.Търново
Всъщност, ако човек се е заразил и няма симптоми все още, и си направи тест, ще отчете ли теста, че има Коронавирус?

# 15 446
Ми и аз съм в тази възрастова група и около мене всички са на мнението, че вирус не съществува и че от катастрофи и обикновен грип умирали повече хора.
Същите тези са всяка вечер по заведения и молове. Планират и си резервират почивки и така. Simple Smile Напоследък страня от тях и като цяло не излизам излишно - единствено за работа и пазар. И бивам набедена за параноичка. Grinning
То от подобно мислене, виждаме какво се случва в Италия.

# 15 447
А помните ли такова нещо при свинския и птичия грип? Аз не. Помня, че като бях студентка върлуваше свински. Тогава хич не обръщай внимание. Но и не е било такова чудо чак..

# 15 448
Албания днес ли откри заразени не помня, но вече взимат мерки по-строги и от нас.

"Днес албанският премиер Еди Рама съобщи, че училищата ще бъдат затворени, въвежда се и забрана за публични събирания за срок от две седмици.

Отменят се всякакви събития, включително спортни.

Полетите между Албания и Северна Италия са преустановени до 3 април, каза той на извънредна среща на кабинета."

# 15 449
  • Terra incognita
Ми и аз съм в тази възрастова група и около мене всички са на мнението, че вирус не съществува и че от катастрофи и обикновен грип умирали повече хора.
Същите тези са всяка вечер по заведения и молове. Планират и си резервират почивки и така. Simple Smile Напоследък страня от тях и като цяло не излизам излишно - единствено за работа и пазар. И бивам набедена за параноичка. Grinning
То от подобно мислене, виждаме какво се случва в Италия.
Хубаво си правиш, лелиното. Стой си тук при нас, остави ги тези неразумни люде.

Общи условия

Активация на акаунт