Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 770
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 690
Аз пак да питам, училищата така усърдно ли ще ги чистят в четвъртък и сестрата ще мери ли Т на всяко дете, или мерките са пак за властта? И честна дума, то децата не ги лови?!?!
Защо никой журналист не попита това?!? Смешници

# 15 691
Аз съм в Ирландия. Още миналата седмица забраниха свижданията в домовете за стари хора и няколко  болници в страната. Днес съобщиха, че отменят парадите за деня на Свети Патрик. Тук понятието "грипна ваканция" не съществува. За 12-13 г откакто съм тук училищата са затваряли само два пъти "поради лоши атмосферни условия", иначе казано няколко сантиметра сняг. Грипна ваканция може да няма, но пък затвориха цяло училище за 14 дни, веднага след като откриха заразен с вируса ученик в него. Според мен така ще се процедира и занапред, докато дойде Великденската ваканция, която е 2 седмици. Потвърдените случаи на заразените с корона вируса засега са 24. От вчера при нашето GP положението вече е
Скрит текст:

# 15 692
  • София
Извинете ме, но от много време у мен се е насадило чувството, че ни мислят за тъпаци. То на бяха клетви и становища на видни инфекционисти и специалисти как маските не предпазвали, как нямало нужда здравите да носят и не помагали.....пък днес в МС бутат маски в ръцете на журналистите и поканените на заседанието. Ей от такива противоречия тръгват митове и паники, стават боеве по аптеките. Вече на никого не вярвам, всеки говори това, което му е изгодно и наредено. Мийте си ръцете и това е, ами не мога на улицата да обливам ръце със сапун и вода. Дезинфектантите също изчезнаха от аптеките....дано се сетят да заредят. Разбирам екстраординарността на ситуацията, но малко повече адекватност при изявите по медиите няма да е излишна. Ние не сме овце и виждаме какво става наоколо.
Да, и онези търтеи в парламента освен термокамери, поискали да ги пуснат във ваканция, милите те...Децата не може иначе.

# 15 693
Парламента и съдебната система - най- уязвими излязоха и най-ценни. Тази криза ще извади на показ най-уродливите звена на обществото ни и липсата на морал у тях.

# 15 694
Видео от Италия. Коли на гражданска защита обикалят до късно вечерта по улиците и с мегафон призовават хората да си стоят у дома.

https://twitter.com/ValerioEsposito/status/1237162333589442560?s=19

# 15 695
„Всеки, който влиза в държавна институция или лечебно заведение, ще се счита за потенциално заразен с коронавирус”. Това каза председателят на Националния оперативен кризисен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски на брифинг в Министерския съвет. Той поясни, че посетителите на институции и болници ще трябва да носят предпазни маски, както и да се подлагат на процедурите по измерване на температура. „Служителите на гишетата, обслужващи граждани, също трябва да са със защитни маски, а чакащите – да стоят на разстояние най-малко един метър един от друг”, припомни шефът на ВМА. Той за пореден път призова гражданите да действат съвестно и, ако имат симптоми на заболяване, да се опитват да предпазват околните.

# 15 696
Ще отстрелват ли съмнителните хора с покашляне или как ще ги обезвреждат?

# 15 697
  • София
Мои близки са започнали да се запасяват с хранителни продукти. Усещам как настава паника

Аз съм се заредила за около 14 дни още  първите дни на март
Самоубедих се, че е необходимо да купя това онова гледайки ежедневно новините по RAI1.
Буквално за часове се изпразниха хипермаркетите там. Седнах и си направих груба сметка колко пътника ще дойдат в София от Ломбардия и Венето до 14 дни. Само от летище Orio al Serio - Милано/Бергамо с полети на Wizz, които са 6 дни в седмицата /всеки ден без вторник/ при пълен капацитет от 180 пътника на самолет Airbus A320 - тотала е +/- 2160 пътника!  Нямаше как да ни подмине нито вируса, нито паниката, която той носи!

# 15 698
  • град-държава
И откъде да вземем маски? На мен лично са ми останали два бр. Маските ако ги има са над 3,50лв за брой и се продават в неприемлив вид. Извадени от кутията и сложени отпред на стъклото в аптеката.

# 15 699
Лаборантен работник в Университетския медицински център Хамбург-Епендорф се лекува от болестта причинена от новия корона вирус в отделението за интензивно лечение.

# 15 700
  • Bulgaria
Merri_An  тази информация нито съм си я съчинила, нито съм си я измислила. Информацията е общодостъпна и всеки от вас може да стигне до нея. Всеки сам да си преценява на какво да вярва. И да, видинската болница е в окаяно състояние и дори вече не знам кои отделения въобще функционират. Това, че нямат инфекциозно дали не е вероятната причина да бъде транспортиран?
https://bnr.bg/vidin/post/101238207
http://kanal3.bg/news/bulgaria/zdraveopazvane/117646-Zavarnal-se … koronavirus-v-Lom
Няма да търся да цитирам още медии, че сигурно и те са фейк нюз.
В предния си пост каза, че информацията е "от директорите на болниците", директно. Няма отново да те цитирам, скоро беше, видно е. Сега казваш, че е от медиите, и линкове даваш. Разликата е от Ком до Лом, и двете са в Северозапада, ако ме разбираш правилно. За Монтана обаче никъде не прочетох нищо, твърдеше, че и там има болни, което значи, че са повече от един? Къде да го прочета "официално"?
Написаното в медиите и нета не коментирам, веки може да вярва в каквото си иска. Впечатлих се от инфото директно от извора, тоест, директно от директорите, затова и коментирах.

Да, те за цитирани. Няма да навлизам в повече спорове, не знам от къде сте, но явно сте много запозната с всичко от първо лице. БТВ са написали колко проби са изследвани и от къде са, а информацията е от проф. Кантарджиев. Има и видео, за да го чуете и видите, а не да го прочетете. Така може да ви се стори по-достоверно. Ако съобщаваха всеки ден пробите, които са изследвани от къде са - вероятно нямаше да стигаме до подобни спорове. То е ясно, че се изследват проби от цяла България. На какъв принцип - не се знае. Със сигурност не се изследват всички. За момента явно няма положителна проба в Монтана, но това далеч не означава, че не изследват. Вероятно всеки ден има нови съмнителни случаи, но дали се изследват всички - едва ли, а и резултатите се бавят доста и това обърква ситуацията. Вчера на заседанието на областната здравна комисия са съобщили, че "Днес от инфекциозното отделение е изписана пациентка от Кошарник, прибрала се от Италия със симптоми на грип. Пробите ѝ за корона вирус са отрицателни, каза изп. директорът на МБАЛ”д-р Ст. Илиев” д-р Т. Тодоров."

https://btvnovinite.bg/bulgaria/izsledvanite-probi-za-koronaviru … zhdenie-za-4.html

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 12:52 от MK_

# 15 701
В тази статия има и нещо друго интересно - призива на политиците към хората да се гласува в неделя на общинските избори. И то не какъв да е призив, ами че короната ще продължи, колкото трябва да продължи, но от резултата в събота ще се определи управлението за следващите 6 години. Затова - дори и с маски, ръкавици и бонета, няма значение, важното е да се гласува.

Ще ми е интересно как това ще повлияе на заболяваемостта в 2-те седмици след изборите.

# 15 702
Аз пак да питам, училищата така усърдно ли ще ги чистят в четвъртък и сестрата ще мери ли Т на всяко дете, или мерките са пак за властта? И честна дума, то децата не ги лови?!?!
Защо никой журналист не попита това?!? Смешници

Какво да питаш - не. Няма филтър в даскало. Няма и да има. Болен , здрав...всички юруш по стаите. Кой ще ги отсява - никой.

# 15 703
  • София - Рим и обратно
Ами то като станат 10-15 души с това "за всеки случай" и ето ти празни рафтове и паника. За какво се запасявате? До магазина все ще може да се ходи, дори в Италия.

# 15 704
  • София
И откъде да вземем маски? На мен лично са ми останали два бр. Маските ако ги има са над 3,50лв за брой и се продават в неприемлив вид. Извадени от кутията и сложени отпред на стъклото в аптеката.
Баща ми вчера е намерил маски от плат в магазин за предпазни и работни облекла.
Аз намерих в аптеката на Сердика Център, София - цена 1.20лв/маска

Общи условия

Активация на акаунт