Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 607
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 705
  • град-държава
Не живея в София, а преди десетина дни в друга аптека на мъжа ми поискаха 140лв, за кутия с хирургически маски.
В други, в които сме пробвали - няма.

# 15 706
Скъпи са..аз взех само десет. Финансово няма да издържа ако взема за всеки ден по две миншмум. Ще се загръщом с шала и ще ходя пеша и така.

Търгашите на Боко пък щели да ни продават за 9 лв. новите маски от някакъв съмнителен плат съшити....да не сме милионери. Да вземат да раздадат на пенсионерите поне...те алъш вериш ще правят. Продажници...

# 15 707
Пише, че до края на седмицата ще са произведени и първите маски у нас за многократна употреба. https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/do-kraja-na-sedmic … tna-upotreba.html
Дано да стигнат и до хората.
П.П. По 9 лева, ама за многократна употреба. Колко многократна - още не се знае. Аз мисля да си ушия маски от дебел и плътен памучен плат и да ги пера и гладя често и сменям. Сега ползвам шал от време на време. За друго не се сещам. Много ме дразни тая ЛЛ, Гергана Николова, тя на майтап го беше обърнала в началото - маските били изчезнали, ама сапунът не. Сега и това ли да се изкупи....В тая ситуация трябва да се внимава за всяка дума.

# 15 708
Израел гони всички туристи - няма туристи, няма проблем. Факт.

# 15 709
Аз пък едно нещо си мисля и не мога да го измисля. Защо е необходимо да се крием по домовете си, да не излизаме, да се пазим, да не контактуваме с хора. Добре, това може да помогне за известно време. Ако не излизаш от вкъщи, няма как да се заразиш. Но колко време може да продължи това - месец, два, три.... колко? Карантината в един град не може да продължи вечно, все някога трябва да свърши. И като свърши и хората се върнат в обичайното си ежедневие, нали пак ще се заразят. Вируса през това време няма да изчезне. Той няма да се стопи във въздуха. Един път попаднал в човешката популация, той си остава завинаги, като грипа например. Колкото и да се пазим, няма как вечно да сме с маски навсякъде. Нали рано или късно ще свалим маските и пак ще се заразим. Вируса няма да изчезне никога, той си остава сред хората.

# 15 710
  • София
Ами то като станат 10-15 души с това "за всеки случай" и ето ти празни рафтове и паника. За какво се запасявате? До магазина все ще може да се ходи, дори в Италия.
Да и като отида в магазина и намеря 15-20 зрънца грах само да се мотат във витрината със замразени храни ще ми е екстра.
Майката на мой приятел в Емилия Романя беше чакала на опашка 1 час - пускали са накуп само по 40 човека в хипермаркета. За този час на опашката дори и да не я накихат е рискувала да настине на тоя ветрилник! Когато най-после е влязла е нямало яйца, месо, вода и почти никаква паста !

# 15 711
На 9 лв....до колко хора да стигнат.

# 15 712
  • MI
Раптор, ти защо си мислиш че вече не се прави?! И допълнителни места, апаратура, лекарит, че и за болница се говори. При това за разлика от Китай са си изолирани, има достатъчно репортажи. Rolling Eyes Добре че сте вие да им кажете, че сами как ще се сетят...

Снежана, как това противоречи на написаното от мен? Да, точно младите безсмъртни се юрнаха посреднощ да се приберат при мама като им припари на четирибуквието. И пак продължават да не схващат част от тях че не е майтап. И затова са толкова драстични мерките, заради имбецили, които и при нас не е като да липсват, дори в темата. Да, след кризата орязаха много разходи по здравеопазването, добре че нямаше достатъчно време да съсипят системата. Сега щат не щат наливат петорно отборязаното. Има и положителни страни криза като тази - например наместване на приоритетите.

# 15 713
Ще отстрелват ли съмнителните хора с покашляне или как ще ги обезвреждат?

В Пхенян разстреляли високопоставен служител защото отишъл на баня докато е бил под карантина. Съобщиха по новините по раадиото.

# 15 714
  • Пловдив
То маски ок, ами очила...? Не че ще се докопаме до тях...

# 15 715
# 15 716
Wizz Air спира всичките си полети до Италия и Израел

# 15 717
  • Другата България
Скрит текст:
Merri_An  тази информация нито съм си я съчинила, нито съм си я измислила. Информацията е общодостъпна и всеки от вас може да стигне до нея. Всеки сам да си преценява на какво да вярва. И да, видинската болница е в окаяно състояние и дори вече не знам кои отделения въобще функционират. Това, че нямат инфекциозно дали не е вероятната причина да бъде транспортиран?
https://bnr.bg/vidin/post/101238207
http://kanal3.bg/news/bulgaria/zdraveopazvane/117646-Zavarnal-se … koronavirus-v-Lom
Няма да търся да цитирам още медии, че сигурно и те са фейк нюз.
В предния си пост каза, че информацията е "от директорите на болниците", директно. Няма отново да те цитирам, скоро беше, видно е. Сега казваш, че е от медиите, и линкове даваш. Разликата е от Ком до Лом, и двете са в Северозапада, ако ме разбираш правилно. За Монтана обаче никъде не прочетох нищо, твърдеше, че и там има болни, което значи, че са повече от един? Къде да го прочета "официално"?
Написаното в медиите и нета не коментирам, веки може да вярва в каквото си иска. Впечатлих се от инфото директно от извора, тоест, директно от директорите, затова и коментирах.
Да, те за цитирани. Няма да навлизам в повече спорове, не знам от къде сте, но явно сте много запозната с всичко от първо лице. БТВ са написали колко проби са изследвани и от къде са, а информацията е от проф. Кантарджиев. Има и видео, за да го чуете и видите, а не да го прочетете. Така може да ви се стори по-достоверно.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/izsledvanite-probi-za-koronaviru … zhdenie-za-4.html
Това клипче и информацията са от 06.03., тогава у нас нямаше официално потвърдени случаи. Нека да сме коректни все пак. До 08, когато се съобщиха първите два, имаше много хора, тествани за коронавирус, защо си мислиш, че са били само тези в Плевен и Габрово, които се потвърдиха? Обърна ли внимание колко градове са изброени в тази статия?
Поне аз останах с впечатление, че вече в темата се говори за случаи и информация след 08.03., откакто официално има регистрирани случаи и у нас.
И изобщо не споря, няма и за какво, просто наистина много неверни неща се пишат, а предполагам сама видя, че има хора, които вярват на всяка дума буквално, без да осмислят прочетеното. И така тръгват легендите, и хората тръгват да изпразват магазините и аптеките, да свалят кашлящите пенсионери от маршрутките, и става една.....

# 15 718
Но колко време може да продължи това - месец, два, три.... колко?

За всичкото планктон зад компютър - неопределено дълго. Идеята е не да изчезне вирусът, а да се забави заразяването.

# 15 719
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Wizz Air спира всичките си полети до Италия и Израел

До Италия са временно спрени до 03.04. Давайте източник или поне цитирайте точно информацията!

Общи условия

Активация на акаунт