Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 459
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 840
Е това вече с кината и театрите...не могат да въведат никакви мерки за нищо. Вярно, че има хора губещи пари , а може би и работни места, но...други ще загубят много повече. Щом и за това се отметнаха, вече само с молитвите ни останаха...
Исках да ви покажа едно мнение за вируса. На мен ми беше интересно и доста логично. Всъщност и тук се прокраднаха такива мнения, но има неща върху които не съм се замисляла. Който желае да го прочете.

# 15 841
През тези две седмици има полети на Ryanair.

Safety Flight!

Ryanair отменя полетите до Италия до началото на април

https://www.n-tv.de/panorama/13-44-Ryanair-sagt-Italien-Fluege-b … icle21626512.html

# 15 842
  • варна
Аз имам син 7 клас и каквото и решение да вземат няма да го пусна на училище. Не виждам кой знае какъв проблем, ако не въведът онлайн обучението да загуби годината и догодина пак да е 7 клас. ..
Ако има образователни проблеми, нека седи още една година в 7 клас, но ако се справя добре, за чий  ще повтаря?
  Няма образователни проблеми, завърши първи срок с  успех 5,57. Подготвен е повече от добре за матурите, ходи на пробни изпити, така че и да не ходи на училище ще се справи, но нали има минимум присъствие  в училище. Не може съда да си отлагат делата с един месец, а децата да ги пуснат в училище.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 14:57 от Кали

# 15 843
Рязката смяна на телесната температура, може да доведе до лоши последици. Аналгина по мои виждания, я сваля доста рязко, аз лично не го препоръчвам, освен ако не върви към 40те градуса вече. Лично аз за себе си температуропонижаващи пия над 38.5 и то парацетамол. Иначе и хладък душ ще я свали, но много рязко, което въобще не е безопасно.

# 15 844
  • София
РедБул-ът съдържа високи количества кофеин, а сърцето след прекомерен прием на алкохол вече е претоварено. Води мноого често при лечение на махмурлук до тахикардии. А ибупрофенът се метаболизира основно през черния дроб и на листовката пише поради тази причина да не се приема с алкохол. Придържайте се към шкембе чорбата/ зелевия сок.

Къде го видя тоя алкохол, и децата знаят, че не се пие ред бул с водка...не знам откъде измисли алкохол. Говоря за безалкохолна напитка с нурофен. Айде да е кока-кола с нурофен. В ред бул има по-малко кофеин от едно по-яко кафе, горе-долу е колкото 3 в 1.

Ето тук видях за алкохола:

Да напиша ли пак предупреждението за главата и раменете? Ред бул с нурофен се пие само при изключително тежък махмурлук. Сега тая глава на раменете да се ползва, за да се ограничи заразата като за начало.

Съставът на РедБул-а е доста по-различен от кафе, не ми се задълбава в тази тема, достатъчно оспамихме.

raptor,
1. И двете са достатъчно дълго на пазара и са се доказали като безопасни, освен ако нямаш алергия към едно от тях или рядка генетична предразположеност към токсичност при прием на парацетамол. Ефективността им е сходна, аналгинът сваля една идея по-бързо, но пак зависи, сходно време на действие имат. Ибупрофенът има и противовъзпалително действие, което е плюс. Ибупрофен предпочитам аз, защото действа по-дълго и по-бързо сваля Т, но щом имаш проблеми със стомаха каквото и да приемаш имай едно на ум и винаги след хранене и с пълна чаша вода.

2. Стандартът е при възрастни да се чака да се повиши над 38, за да се сваля, преди това тялото се бори. Лично аз ако се чувствам много зле и под тази Т приемам антипиретик.

редактирам се, че бях написала глупост в бързината

# 15 845
[

Изследват се проби. Във Видин болницата е в окаяно състояние, има пациент от Видин със съмнения за коронавирус и е настанен в болницата в Лом. В Монтана също има хора със съмнения. Във Враца доколкото знам тепърва обособяват инфекциозно. Младият мъж, чието видео от фейсбук вчера споделих тук, е в болницата в Бяла Слатина и също е изследван.
[/quote]

Аз като видях вчера храната му, направо ми се повдигна. Поне да не му бяха белили кренвирша. А ,  уж, трябвало да се храниш пълноценно ако си заразен от коронавирус....

# 15 846
От днес, включително, и след края на грипната ваканция, като превантивна мярка срещу разпространението на грип,  остри респираторни заболявания и възможни случаи на COVID-19,  се преустановяват училищните събития, пътувания, екскурзии и посещения на обекти, извън учебните заведения на територията на цялата страна.  Отлагат се и планираните състезания и олимпиади, няма да се осъществяват квалификации и обучения на преподавателите до разрешение за провеждане на масови мероприятия от Националния оперативен щаб.

https://www.mon.bg/bg/news/3880

# 15 847
Ще стане страшно,само една моя близка е на мнение,че вируса е пандемичен. Другите ми приятели,роднини, уж с по добро образование от мен, смятат ,че това е банален грип и хич не им дреме.Това неглижиране, ще обърне каруцата, смятам аз.Обявиха ме за луда,защото не допускам никого във вкъщи и дезинфекцирам постоянно.Така ме дразни тази надменност и глупост в същото време.

# 15 848
  • Пловдив
От снощи съм болна, днес личната наистина ме консултира по телефона и каза да не ходя. Засега се успокоявам, че в Пловдив има грип тип Б и може би е това. Маски търсих вчера в две аптеки, няма. Сега ако се наложи да ида все пак до лекар, явно с шала на уста...

# 15 849
От днес, включително, и след края на грипната ваканция, като превантивна мярка срещу разпространението на грип,  остри респираторни заболявания и възможни случаи на COVID-19,  се преустановяват училищните събития, пътувания, екскурзии и посещения на обекти, извън учебните заведения на територията на цялата страна.  Отлагат се и планираните състезания и олимпиади, няма да се осъществяват квалификации и обучения на преподавателите до разрешение за провеждане на масови мероприятия от Националния оперативен щаб.

Това е старо инфо. Всеки час се мени акъла на Боко..следователно всеки час инфото е променено. Нищо сигурно няма още за ваканциите, само фишеци.

# 15 850
"Във връзка с изявлението на министър-председателя Бойко Борисов от 12ч днес, 10 март

Кината и театрите ще работят като препоръката е зрителите да се настаняват през място, за да се осигури достатъчно голяма дистанция между тях."

Подобна информация е написана във всички страници на кина, които проверих. Успяха да ги затворят за 2 дни, всички скочиха и сега пак ги отварят.

Винаги наивно се надявам да ме изненадат и никога не се получава. Как пък веднъж не застанаха зад решенията си, плашеща липса на отговорност.

# 15 851
  • София
Аз имам син 7 клас и каквото и решение да вземат няма да го пусна на училище. Не виждам кой знае какъв проблем, ако не въведът онлайн обучението да загуби годината и догодина пак да е 7 клас. Предполагам, че масово ще се взимат бележки от личните лекари. Според мене е въпрос на време да пламене епидемия.
Винаги като е бил болен и моят-също е седми клас сега го оставям вкъщи ,лекувам и пускам здрав на училище ,защото мисля,че не е редно детето ми като е болно да зарази другите здрави.Но това само аз го правя.всички се влачат болни и ръсят зарази,накрая щеше да се явява на изпити заради много извинени отсъствия.Тази година пак същата работа и съм на кантар дали да го оставя четвъртък и петък вкъщи.Нещастниците няма да им продължат грипната в София.Он-лайн забрави да въведат.....
А в София гаранция има коронавирус,просто не са ги изследвали и си мислят хората ,че карат грип,докато не се влоши.

# 15 852
  • софия
Snezhana Petrakova 651272 аз също нося маска, но не мисля, че ще ме предпази кой знае колко. Вече от 100 места казаха, че обикновените маски пропускат и не са ефективно средство за защита. По-притеснителен е факта, че хората в недобро здравословно състояние ходят на работа, пътуват с градски транспорт и т.н., а учениците, които уж трябва да си стоят вкъщи се разхождат навсякъде, без какъвто и да е контрол от страна на родителите. Няма как да се овладее ситуацията и да се спре разпространението, когато сме безотговорно стадо овце.

# 15 853
Всяко решение е предпоследно.Ясна е работата.Явно минаваме към групата на Франция, Германия и пр. страни.Който се заразил, заразил.Който оцелял , оцелял.
Няма твърди решения, права която се следва неотлъчно.Криволичене, налучкване....Жалко

# 15 854
Скрит текст:

Това е старо инфо. Всеки час се мени акъла на Боко..следователно всеки час инфото е променено. Нищо сигурно няма още за ваканциите, само фишеци.

Става дума за екскурзиите и други масови мероприятия с деца. За ваканциите не знам...То е час за час.

Общи условия

Активация на акаунт