Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 414
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 825
От МОН да търсят начин за домашно, онлайн обучение. Иска се и доста труд от учителите, но не е невъзможно.

За сега при голямото ми дете функционира подобно обучение. Даже в начлото не поварвах, но е факт.  От вчера имат онлайн часове по един от специалните предмети. Госпожата ги организира и работят. В момента има час и е в другата стая на училище.

Дано реално да търсят и намерят начин за онлайн обучение, защото някак е безумно съдилищата да отменят делата за един месец, съгласно разпоредба на Висшия съдебен съвет, а училищата да си учат.
Днес се замислих, че този вирус е повод хубаво да се замислят за някаква цялостна система за онлайн работене и учене, която да се активира в кризисни ситуации. Във века на технологиите е крайно време да се използва интернет пространството и с по-човеколюбива и разумна цел.

# 15 826
  • варна
Аз имам син 7 клас и каквото и решение да вземат няма да го пусна на училище. Не виждам кой знае какъв проблем, ако не въведът онлайн обучението да загуби годината и догодина пак да е 7 клас. Предполагам, че масово ще се взимат бележки от личните лекари. Според мене е въпрос на време да пламене епидемия.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 14:56 от Кали

# 15 827
# 15 828
  • София
https://m.24chasa.bg/novini/article/8281978

А така де!!!
Що да чакаме фармацефтични гиганти .
Малка българска фирмичка  намерила цаката  на "китайската пеперуда".Какво ли  има  в тази молекулка?
Орфеевото цвете ли , кокиче ли , ... българско чесънче ли кисело млекце ли , .. . Не говорят за  ваксина а за некаква молекулка ?/
Не- синтезирана посредством нещо дето се нарича молекулно моделиране молекула.
 И ако си мълчиш можеш да изглеждаш по-малко глупав/ глупава.

# 15 829
Snezhana Petrakovaa знае се, още най-много 4 години, до следващата високосна година. За Тръмп става въпрос.

За 4 години, само Бог знае, колко още глупости ще направи. Аз въобще не го харесвам този човек, но е факт, че Америка много печели с такъв президент, колкото и да си го псуваме тук.

# 15 830
  • Bulgaria
И какво излиза от тези резултати, че всички контактни с 4те пациента  /131 човека, ако не ме лъже паметта общо от двата града/ са отрицателни?

# 15 831
Да напомня развитието на болестта, според доклада на СЗО, защото темата се разводни и важните неща пак се загубиха:

Средно 5-6 дена инкубационен период от заразяването до проявлението на първите симптоми.
1 седмица - много леки грипоподобни симптоми, които в повечето случаи се пренебрегват и по тази причина болните заразяват много други хора, щъкайки наоколо и смятайки, че им няма нищо сериозно
2 седмица - симптомите стават доста по-сериозни и това е седмицата, в която се разбира, дали ще оздравееш спонтанно или ще стигнеш до болница. Ако тръгнеш да оздравяваш и се оправиш до края на втората седмица - ще живееш. Ако не  - се баталясваш сериозно, налага се хоспитализация и борбата продължава.
3 седмица - това е най-критичната седмица за тези, които продължават да боледуват, до края на трета седмица става ясно ще се справи ли организма, подпомогнат в болницата, или не.
4 седмица - или започваш да се възстановяваш постепенно или умираш. Мисля че процента на смъртност на хоспитализираните беше около 20%.

Според СЗО болестта продължава между 3 и 8 седмици.
Средното време за излекуване на леките случаи е около 2 седмици, а на пациентите с усложнения и по-тежко състояние между 3 -6 седмици.
При починалите пациенти средния срок от появата на първите симптоми до настъпването на смъртта е между 2-8 седмици.

Процентът заразени деца под 18г.  според китайската статистика е 2,4% от общия брой заразени.

# 15 832
Аз имам син 7 клас и каквото и решение да вземат няма да гу пусна на училище. Не виждам кой знае какъв проблем, ако не въведът онлайн обучението да загуби годината и догодина пак да е 7 клас. ..
Ако има образователни проблеми, нека седи още една година в 7 клас, но ако се справя добре, за чий  ще повтаря?

# 15 833
  • софия
В София има заразени, дори излекувани такива. Маските са задължителни за боледуващи от какъвто и да е вирус хора. Здравите не можем да се предпазим, носейки маска. Редно е да бъдем отговорни, както към себе си, така и към хората около нас, когато става въпрос за такива болести.

# 15 834
  • София
Не казваме, че няма шанс, а че ще му е много, много гадно. Особено ако не чакаш, ами предприемеш нещо. Защото в един момент наистина може да се окаже, че ако в болницата те лекуват с антибиотик и кортикостероид - то у дома може да го направиш и да ти е по-комфортно чисто физически. Не че нещо, но в болницата като минимум влизаш със стек вода, ако държиш да пиеш нещо.

Да напиша ли пак предупреждението за главата и раменете? Ред бул с нурофен се пие само при изключително тежък махмурлук. Сега тая глава на раменете да се ползва, за да се ограничи заразата като за начало.

Горе в цитата си пишеше точно, че нямат шанс. Simple Smile
Има известна разлика между пероралните антибиотици и тези, които се прилагат венозно. Не всички имат перорален еквивалент, а са най-силно действащи.
В болницата слагат и системи, които оводняват. А и в домашни условия е по-добре да се оводняваш с вода или вода плюс захар.

РедБул-ът съдържа високи количества кофеин, а сърцето след прекомерен прием на алкохол вече е претоварено. Води мноого често при лечение на махмурлук до тахикардии. А ибупрофенът се метаболизира основно през черния дроб и на листовката пише поради тази причина да не се приема с алкохол. Придържайте се към шкембе чорбата/ зелевия сок.

# 15 835
  • Bulgaria
"Във връзка с изявлението на министър-председателя Бойко Борисов от 12ч днес, 10 март

Кината и театрите ще работят като препоръката е зрителите да се настаняват през място, за да се осигури достатъчно голяма дистанция между тях."

Подобна информация е написана във всички страници на кина, които проверих. Успяха да ги затворят за 2 дни, всички скочиха и сега пак ги отварят.

# 15 836
raheema този вирус се разнася и през инкубационният период. Ти реално няма как да знаеш, болен ли си или не, но говорейки си уж здрав със възрастната съседка,която не те чува и трябва едва ли не да застанеш на 5 см от ухото й, познайте какво ще стане ако нямаш маска. Така че моля да се спре вече тая глупост за маските, как за здравите не била необходима.

# 15 837
  • София
РедБул-ът съдържа високи количества кофеин, а сърцето след прекомерен прием на алкохол вече е претоварено. Води мноого често при лечение на махмурлук до тахикардии. А ибупрофенът се метаболизира основно през черния дроб и на листовката пише поради тази причина да не се приема с алкохол. Придържайте се към шкембе чорбата/ зелевия сок.
Виждам, че сте компетентна по темата и имам въпроси:
 1. От парацетамол и аналгин кое е по-безопасното и еднакво ли са ефективни за понижаване на температура??? Нурофена не го коментирам- първите няколко таблетки ми докараха остър гастрит и повече никога не го пия.
 2. Има ли смисъл да се понижава температурата ако е 38 или 38.5- кога въобще има и ако се понижава това не може ли да влоши хода на болестта???

# 15 838

Къде го видя тоя алкохол, и децата знаят, че не се пие ред бул с водка...не знам откъде измисли алкохол. Говоря за безалкохолна напитка с нурофен. Айде да е кока-кола с нурофен. В ред бул има по-малко кофеин от едно по-яко кафе, горе-долу е колкото 3 в 1.

# 15 839
  • Пловдив
Като гледам брой на заразени на 1 млн. население, трябва и в Швейцария да наложат карантина.
За днес вече са регистрирали 123 случая, за техните размери като територия и население, това си е доста.
Но и там не са чували за затваряне на училища и ограничаване на пътуването.
За тях ще следя с интерес, работата ми е почти на 100% свързана с Швейцария.

Общи условия

Активация на акаунт