Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 358
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 810
  • град-държава
Цяла зима циркулират навсякъде. По празниците хотелите и ресторантите бяха пълни тук и то с чужденци.

# 15 811
  • София
Според мен хванаха болни в малки градове (сравнително малки), защото в по-големите хората са повече, респективно трябва повече време докато вируса се разпространи до някой, който ще стигне до болница. Какво мълчи софийска община и не казва ще удължава ли ваканцията, че да си мислим, какво ще правим, не знам.
Aз имам друго обяснение- от Плевен примерно много хора отидоха на работа в Италия, Испания и т.н. други  София. В София икономическата ситуация е в пъти по-добра от плевенската- малко хора емигрират за да работят в тези държави- Плевен всъщност има доста по-здрави връзки с Италия и особено Испания. Да добавим и медицински университет където чуждестранните студенти са сигурно повече от българските.
 Не знам - и в Италия не почва от столицата и в други държави огнищата се оказват не в столицата. Столиците и на Китай и на Италия и на Франция и т.н. са много по-слабо засегнати.
 Също- значително по-възрастно население в тези области, по-младо в София. В малката болница няколко съмнителни пневмонии ще направят впечатление, в големия град не.

# 15 812
защото в по-големите хората са повече, респективно трябва повече време докато вируса се разпространи до някой, който ще стигне до болница.
Аз я виждам точно обратна закономерността.
Нямам предвид, че болните в големите градове са по-малко, повече са естествено, но първо че тук болниците са много, не изследват всички и после, не е задължително всички да стигат до лечебно заведение с усложнения. Абсурдно е да няма нищо все още в София, просто е абсурдно! Не, че сме изключение, на много места няма в столиците. Втората мистерия, след тази с тоалетната хартия.

И в София има много италианци, пък и някои я имат тази държава за втори дом.

# 15 813
Вирусът не преминава през маските НО ВЛИЗА ПРЕЗ ОЧИТЕ. Да ходиш с маска, но БЕЗ ПРЕДПАЗНИ ОЧИЛА, е все едно, че си без маска - няма никакъв смисъл. Затова се казва, че маските не предпазват, ако не се носят защитни очила, писано е в темата вече сто пъти това.
Ако не носите предпазни очила, то по-добре не носете и маски - няма никакъв смисъл от тях.
А какво представляват тези очила?

# 15 814
Вирусът не преминава през маските НО ВЛИЗА ПРЕЗ ОЧИТЕ. Да ходиш с маска, но БЕЗ ПРЕДПАЗНИ ОЧИЛА, е все едно, че си без маска - няма никакъв смисъл. Затова се казва, че маските не предпазват, ако не се носят защитни очила, писано е в темата вече сто пъти това.
Ако не носите предпазни очила, то по-добре не носете и маски - няма никакъв смисъл от тях.

Вируси не е гъсеница да пълзи по лицето ви и където намери дупка да влиза...

# 15 815
  • Бургас
Абсурдно е да няма нищо все още в София, просто е абсурдно!
Явно трябва, по-важните за икономика градове последни да се "заразят"...или когато се спука балонът там...

# 15 816
  • София

Да ви развеселя малко.
Моят син като го накарах да си сложи маска ,подигравателно ми каза: Я дай и очилата за плуване да сложа.

# 15 817
  • Бургас
От МОН да търсят начин за домашно, онлайн обучение. Иска се и доста труд от учителите, но не е невъзможно.

За сега при голямото ми дете функционира подобно обучение. Даже в начлото не поварвах, но е факт.  От вчера имат онлайн часове по един от специалните предмети. Госпожата ги организира и работят. В момента има час и е в другата стая на училище.

# 15 818
От МОН да търсят начин за домашно, онлайн обучение. Иска се и доста труд от учителите, но не е невъзможно.
Доста труд от учителите, моля?
Преди няколко месеца преминах един онлайн курс. Живо излъчване от лектора, което също така се записва и е достъпно по-късно, платформа за задаване на въпроси, автоматична проверка на някои домашни, онлайн материали. Отделно и родителите така могат да следят за обучението на детето си, ако проявяват интерес.

# 15 819
  • София
Написаното на какво се базира? И как предлагаш да протече лечението на един заразен в домашни условия предвид това, че не трябва да стига до болница, защото  там "има малки шансове"?

Влизала ли си поне за малко в БГ болница? Като за начало, влизаш и вече си в затвор, ако не си помислила предварително за вода и храна, след няколко часа вече ще си просто в скапано физическо състояние. У дома дето се вика може да жулиш Ред Бул с нурофен и да не се обезводниш. След това - ако чакаш да се довериш на лекарите да почнат активно лечение, има да чакаш. Може да не си само ти на опашката.

Ето още един отрезвяващ туит. Ако си мислите, че при масов наплив в болниците за вас ще има кислород...вижте как е в Италия.

https://twitter.com/jasonvanschoor/status/1237142891077697538

Да, по принцип човешкият живот е ценност и да, медиците стигат до момент да преценяват за кой има смисъл да окажат помощ. Това не е неограничен ресурс и лекарите също са хора, просто няма да насмогнат.

Аз съм влизала в няколко и никак не съм съгласна, че който стигне до болница няма шанс.
Вирусна пневмония в домашни условия не се лекува. "тежката артилерия" сами няма да може да си я осигурите, защото тя не е просто да си вземеш някакъв антибиотик и кортикостероида.
РедБул с нурофен е покъртителна комбинация, дано никой не реши да я изпробва. За вируса не знам, ама сърдечна криза ще си докара със сигурност.
Стига сте плашили хората, ясно е, че за леки симптоми не трябва да се ходи в болница, ама да подпишете смъртната присъда на всички, на които им се наложи и меко казано некоректно.

# 15 820
  • София
Да допуснем, че вируса влиза през очите. Може ли лекар да обясни как точно стига от очите до белия дроб???
 Защото ако влезе през очите все си мисля че трябва да има конюнктивит. https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.02.06.20020974v1.full.pdf  тук се казва, че 0.8% от всички пациенти имат конюнктивит и част от тях сигурно защото сами са си го пренесли от устата в очите.
 Значи тоя път през очите едва ли е отговорен за повече от 1% от инфекциите??? Значи не е толкова съществен и 99% си е през устата и носа, съответно предпазването на устата и носа намалява риска с 99%. Айде лекарите са с очила защото за тях риск от 1% е гигантски- контактуват със стотици заразени дневно. Ама за нормалният гражданин ситуацията не е такава.
 Ако има нещо рационално в разсъжденията ми, чак пък толкова важни очилата не са. Маска каквато имате и да не си пипате лицето навън ще ви снижи риска с много много голям %

# 15 821
Според мен хванаха болни в малки градове (сравнително малки), защото в по-големите хората са повече, респективно трябва повече време докато вируса се разпространи до някой, който ще стигне до болница. Какво мълчи софийска община и не казва ще удължава ли ваканцията, че да си мислим, какво ще правим, не знам.
Aз имам друго обяснение- от Плевен примерно много хора отидоха на работа в Италия, Испания и т.н. други  София. В София икономическата ситуация е в пъти по-добра от плевенската- малко хора емигрират за да работят в тези държави- Плевен всъщност има доста по-здрави връзки с Италия и особено Испания. Да добавим и медицински университет където чуждестранните студенти са сигурно повече от българските.
 Не знам - и в Италия не почва от столицата и в други държави огнищата се оказват не в столицата. Столиците и на Китай и на Италия и на Франция и т.н. са много по-слабо засегнати.
 Също- значително по-възрастно население в тези области, по-младо в София. В малката болница няколко съмнителни пневмонии ще направят впечатление, в големия град не.

София е най-гъсто населения град, над 2500 човека на кв. км. Почти целия пътникопоток от Италия и Испания минава именно от София и това,че тук няма все още коронавирус е много съмнително. Изобщо София си е на международния път идващ от Азия за Европа. Точно си мисля,че защото голяма част от града е предимно младо население, предимно младите са по молове и мероприятия пълни с народ, дори предимно млади хора се виждат в магазините. Дори в Италия като погледнеш в Ломбардия, Милано е най-слабо засегнат? Там да не би да има само деца, явно младите го карат доста леко и не може да ги хванат. Аз например няма да отида на лекар, защото ми е текнал носа, той целогодишно моя нос си е запушен, по скоро би ме накарало да отида, ако имам някакви проблеми дихателни. Здравната ни система е супер глупава, за мен това нещо трябва да се промени, тук като приемат пациент в болница болен здрав седи мин. 5 дни. За мен не, че са по слабо засегнати, ами защото са с предимно младо население и те като го карат леко, въобще не стигат до лекар, какво ли остава за тест. Онзи ден Тръмп си го каза, аз няколко пъти вече Ви казва, че този човек колкото и глупости да говори според Вас, той въобще не е толкова прост за да си прави антиреклама точно сега, когато го чакат избори. Ако този човек се окаже прав, ще видите, че ще си го търпим още не се знае колко години.

# 15 822
Не казваме, че няма шанс, а че ще му е много, много гадно. Особено ако не чакаш, ами предприемеш нещо. Защото в един момент наистина може да се окаже, че ако в болницата те лекуват с антибиотик и кортикостероид - то у дома може да го направиш и да ти е по-комфортно чисто физически. Не че нещо, но в болницата като минимум влизаш със стек вода, ако държиш да пиеш нещо.

Да напиша ли пак предупреждението за главата и раменете? Ред бул с нурофен се пие само при изключително тежък махмурлук. Сега тая глава на раменете да се ползва, за да се ограничи заразата като за начало.

# 15 823
  • Пловдив
Snezhana Petrakovaa знае се, още най-много 4 години, до следващата високосна година. За Тръмп става въпрос.

# 15 824
  • на пъпа на Златията
https://m.24chasa.bg/novini/article/8281978

А така де!!!
Що да чакаме фармацефтични гиганти .
Малка българска фирмичка  намерила цаката  на "китайската пеперуда".Какво ли  има  в тази молекулка?
Орфеевото цвете ли , кокиче ли , ... българско чесънче ли кисело млекце ли , .. . Не говорят за  ваксина а за некаква молекулка ?/
 .
А тия китайци и всекакви други хич и не искам да ги чувам .

Акъл от такива не искам
Аз предлагам Мутафчийски и Баце да земат да се наспят че като ги гледам такива прежълтели ги мисля .

Общи условия

Активация на акаунт