Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 857
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 795
Така решиха от щаба, да бъде в Стара Загора лабораторията, както и да е. В Пловдив пръскат от седмица някъде. Мъжът ми каза, че по гарите се пръска редовно. Минават се с дезинфектанти дръжки на врати в чакални, както и места за сядане. Надявам се да удължат ученическата ваканция, за да не се бутат учениците по ГТ, но да върви с глоби за родителите за хванати навън из молове и дискотеки.

# 15 796
Мисля, че препълнените ни болници са поради страха на хората, че може да са болни от коронавирус и са почнали да ходят по болници. Обикновенно при грип, това не се прави масово, ходят хората, които вече са в положение, където имат нужда от болнично лечение. Аз пък например всеки път ходя само до личния. Щом при моята лична лекарка, където се чака с часове всеки път, сега има 1-2 човека, значи хората се препращат на други места явно. Спешното в Окръжна например е пълно до горе. Аз мисля, като някой други потребители, че масово болните, ще изчакат първо да се влошат, тогава ще търсят доктори. Ако има вариянт да нямаш КВ, а наистина да е грип, шанса ти да се заразиш пред кабинета на някой лекар е много голям. Та в този ред на мисли, си мисля че и в Италия го правят същото и по този начин тези потвърдени случаи, които виждаме, повечето са с някакви усложнения. Все пак говорим за страна с 60 000 000 души, много заразен вирус, а бе като в Китай нещо ми изглежда, 9к човека на 60млн, няма и 0.01% от населението болно. Крайно съмнителни са ми тези цифри. Със сигурност много хора си го карат тук без да разберат и сега като са почнали да тестват някакви хора вече с пневмония, излезнаха положителни. Имаме си огнище и то не е от вчера. То в Китай се съобщи на 30.12, от тогава колко китайци дойдоха насам, немислимо е да вярваме,че не ни е внесено още януари. Италия според мен е минала същия път, просто сега се забелязва, когато вече болниците им взеха да се претъпкват от усложнени пациенти болни от КВ. За момчето и за бабата се говори, че дори се възтановяват, значи поне 2 седмици от появата на симптомите и поне 2 седмици преди това, ехе още в началото на февруари. И те са заразени тук, което говори, че някой още януари си го е донесъл. За нулев пациент, аз не се и надявам да намерим, те Китай не успяха, та ние ли...

# 15 797
  • Бургас
По семейни причини го направиха много сложно, предварително трябва да се носи бележката.
Мисля, че биха направили изключение, предвид ситуацията. Такава бележка предварително е необходима, ако дните са повече и трябва да се гласуват на педагогически съвет.

# 15 798
  • MI
Откъде дойде това за аутопсиите?! Тъй като само да се напише, че не е вярно не стига, ето първия линк който намирам:
https://www.ilfattoquotidiano.it/2020/03/06/coronavirus-rezza-is … tabilire/5727625/
Неслучайно всеки ден в съобщението за броя починали пише, че ще се потвърди след като се установи реалната причина за смъртта.

# 15 799
Плащанията по ипотеките се спират в Италия заради епидемията от коронавирус

Payments on mortgages to be suspended across Italy after coronavirus outbreak https://t.co/dClCs21KEA https://t.co/Rj9uZCYgsS

# 15 800
Стига с тия молове, работя в мол, одеве специално разгледах. Няма никакви деца! Продавачките са коя с ръкавици, коя с маска, явно кой каквото докопал. Аптекарките лепнали една бележка "Няма маски и гелове", на всички е ясно какви гелове.

# 15 801
  • София - Рим и обратно
Expressionless
Аз пък открих, че приказките за дезинфекция на обществените места и учреждения са си само приказки, а не реалност. Нормално за БГ...
Дезинфекцирането с физиологичен разтвор ли имаш предвид? Joy Grin Щях да падна като го чух сутринта по една телевизия, областен инспектор ли беше тоя, какъв не знам, ама.... с физ. разтвор дезинфекцирали, казА човека! Майка плаче, грамофон свири.

# 15 802
Останах изненадана, че в Пловдив няма лаборатория, която да направи тестовете, а се пращат в Стара Загора!
И аз останах изненадан, че при нас в Канада проби от Montreal се изпращат за анализ чак в националната лаборатория по микробиология в Winnipeg (над 2200 км), но изглежда такива лаборатории с нужното оборудване са рядкост и ги няма навсякъде. Наистина в случай на епидемия са извънредно нужни, но е неоправдано поддържането на такива през останалото време и е разбираемо да са малко.

# 15 803
  • София
Ех, бе, мамасито, доживя ти така мечтания зомби апокалипсис Joy

До утре ли ще ни държат в напрежение за грипната ваканция? Съспенс да има.

# 15 804
Според мен хванаха болни в малки градове (сравнително малки), защото в по-големите хората са повече, респективно трябва повече време докато вируса се разпространи до някой, който ще стигне до болница. Какво мълчи софийска община и не казва ще удължава ли ваканцията, че да си мислим, какво ще правим, не знам.

# 15 805
Цитат
китайка, където полицията я отвежда на сила навън от магазин, защото отказвала да носи маска на лицето, а имала симпоми като кашлица.
Аха и понеже и тя не иска да променя начина си на живот,протестира и дори рита полицаите.Добре,че там не си поплюват.Вчера на сфетофар забелязах в патрулка,полицаите бяха с маски.
Цитат
До утре ли ще ни държат в напрежение за грипната ваканция? Съспенс да има.
От новините останах с впечатление,че няма да я удължават.Някои общини по собствена преценка ще решават.

# 15 806
  • град-държава
Хванаха в малки градове, защото хванаха опашка. Аз също мисля, че не е от сега. Не знам защо се правят всичи на слепи за това.

# 15 807
  • Бургас
защото в по-големите хората са повече, респективно трябва повече време докато вируса се разпространи до някой, който ще стигне до болница.
Аз я виждам точно обратна закономерността.

# 15 808
  • София
Е, кое е чудното? То в малките населени места не останаха местни, само гастарбайтери циркулират.

# 15 809
Всички ще си вземем бележки, МОН ще затвори едното око, и изпити и всичко ще си върви по план, ама те няма да се напъват с нови планове и решения. Защо...бездарни нещастни бюрократчета Sad

Общи условия

Активация на акаунт