Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 724
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 735
  • MI
Снежана, коментирахме го това преди, случи се за два часа преди обявяването на карантина в цяла Ломбардия след изтичане на информация. После ги чакаха влакове и автобусите на Казерта, идентифицираха и пратиха в карантина. Други области издадоха наредби само за карантина,в Пулия виж колко хиляди сами са отишли в АСЛ да се идентифицират. Знам във Венето с какво мнение са, но е хубаво малко да наведат носа, защото хич не се показаха по-цивилизовани, а май се оказа че точно имбецилите, за които те гласуват от години са изпели на медиите проектонаредбата през нощта . Всъщност и затова сега е на национално ниво карамтината, избягалите дечица ще стоят затворени при манА.

# 15 736
  • Другата България
Скрит текст:
Извинете ме, но от много време у мен се е насадило чувството, че ни мислят за тъпаци. То на бяха клетви и становища на видни инфекционисти и специалисти как маските не предпазвали, как нямало нужда здравите да носят и не помагали.....пък днес в МС бутат маски в ръцете на журналистите и поканените на заседанието. Ей от такива противоречия тръгват митове и паники, стават боеве по аптеките. Вече на никого не вярвам, всеки говори това, което му е изгодно и наредено. Мийте си ръцете и това е, ами не мога на улицата да обливам ръце със сапун и вода. Дезинфектантите също изчезнаха от аптеките....дано се сетят да заредят. Разбирам екстраординарността на ситуацията, но малко повече адекватност при изявите по медиите няма да е излишна. Ние не сме овце и виждаме какво става наоколо.

Харесват ми постовете ти в тази тема. Не само  този.

Налага се още сега да си го признаем и кажем гласно. Власимащите ще изоставят хората да се оправят сами в това, което идва. А то е лошо.
Хората са различни и ще реагират различно. При някои ще е пир по време на чума. Ще го видим това съвсем буквално, както е било още през ХІІ и ХІІІ век.Е, ако вярваме на историческите сводки, на някои е помогнало, на други - не. Каквото е решила съдбата.

Ще има и напълно изтрещели на другия край. Някои ще се опазят с уродливи драконовски мерки, други -не, въпреки тях.

Трябва да кажем и най-тежкото. Който стигне до болница в България, има малки шансове. Просто не трябва да се стига до болница. Това е за мен ключовия момент, който ще определя кой ще оцелее и кой не.
Скрит текст:
Мисля да пусна тежката артилерия в действие още при евентуални първи симптоми,  пък каквото сабя покаже.

ПП Честно казано доста ми е интересна създаващата се ситуация, макар че съм под напрежение. Дано имам възможност да наблюдавам реакциите на хората в момента, когато осъзнаят, че са изпаднали в патова ситуация и няма на света никой, който им гарантира, че ще излязат от нея.

Мамасита, мисля, че голямата вълна ще е наесен. Но и сега няма да е лесно. Вече започна.
Написаното на какво се базира? И как предлагаш да протече лечението на един заразен в домашни условия предвид това, че не трябва да стига до болница, защото  там "има малки шансове"?

# 15 737
Но колко време може да продължи това - месец, два, три.... колко? Карантината в един град не може да продължи вечно, все някога трябва да свърши. И като свърши и хората се върнат в обичайното си ежедневие, нали пак ще се заразят. Вируса през това време няма да изчезне. Той няма да се стопи във въздуха. Един път попаднал в човешката популация, той си остава завинаги, като грипа например.

В Китай имаше ефект, явно грешите. В момента обявяват минимални бройки новозаразени. Въпроса е да се забави разпространението му докато се намери лечение.

# 15 738
Феноменът " никъде няма маски, но и никой не носи" не е български патент. Ирландците също са доста недисциплинирани. Пътуват си, излизат.

# 15 739
Снежана, коментирахме го това преди, случи се за два часа преди обявяването на карантина в цяла Ломбардия след изтичане на информация. После ги чакаха влакове и автобусите на Казерта, идентифицираха и пратиха в карантина. Други области издадоха наредби само за карантина,в Пулия виж колко хиляди сами са отишли в АСЛ да се идентифицират.
И в Ухан имаше пробили карантината в началото. Изобщо политици някакви да вземат такова решение без да изтече ми се струва невъзможно където и да е било по света, какъв кръг от хора трябва да са информирани че да почне подготовка?

# 15 740
Последни новини от Севлиево - инфекциозното отделение в местната болница от сега се охранява строго с полиция, няма данни за потвърден случай към този момент. Полиция пред отделението сутринта не е имало.
Едит: охранява се поради приема на жена, наскоро върнала се от Азия, която е съмнителна. Бързо се разбра коя точно е, наистина скоро беше в Тайланд, ще пиша ако науча нещо друго по въпроса.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 14:39 от Crystal Noir

# 15 741
В много държави случаите наистина са единични, привнесени отвън и с ясен произход. В България за съжаление има огнища, т.е. местно разпространение на вируса и то не едно, а две за които знаем. Сега, колко са големи тези огнища предстои да видим, но факта, че първите случаи поне не са някакви критични или починали според мен е добър знак, че може би сме някъде в началото, а не на нивото на Италия да речем.

# 15 742
Не видях дали е писано, но в Ухан са затворени вече болниците направени за вируса...

# 15 743
  • MI
ieatchips, би трябвало да се държи в тайна до края и да се обяви чак след слагането на постове на военни и полиция на изходите. Така и да има избягали ще са малко. Тук това коментираха военните, че си е стандартна процедура, само дето някой беше изнесъл черновата на наредбата часове преди подписването - някой от техническия персонал очевидно.

# 15 744
Написаното на какво се базира? И как предлагаш да протече лечението на един заразен в домашни условия предвид това, че не трябва да стига до болница, защото  там "има малки шансове"?

Влизала ли си поне за малко в БГ болница? Като за начало, влизаш и вече си в затвор, ако не си помислила предварително за вода и храна, след няколко часа вече ще си просто в скапано физическо състояние. У дома дето се вика може да жулиш Ред Бул с нурофен и да не се обезводниш. След това - ако чакаш да се довериш на лекарите да почнат активно лечение, има да чакаш. Може да не си само ти на опашката.

Ето още един отрезвяващ туит. Ако си мислите, че при масов наплив в болниците за вас ще има кислород...вижте как е в Италия.

https://twitter.com/jasonvanschoor/status/1237142891077697538

Да, по принцип човешкият живот е ценност и да, медиците стигат до момент да преценяват за кой има смисъл да окажат помощ. Това не е неограничен ресурс и лекарите също са хора, просто няма да насмогнат.

# 15 745
Аз пак да питам, училищата така усърдно ли ще ги чистят в четвъртък и сестрата ще мери ли Т на всяко дете, или мерките са пак за властта? И честна дума, то децата не ги лови?!?!
Защо никой журналист не попита това?!? Смешници

Какво да питаш - не. Няма филтър в даскало. Няма и да има. Болен , здрав...всички юруш по стаите. Кой ще ги отсява - никой.
Няма да стане , както говорят. В училищата няма сапун за децата, какво остава да чистят чинове и под или да се проветрява. Учителите не са с маски знам и не са им раздадени. Някой да е прочел да са заредени? Достатъчно е 1 болен, дори да е учител и класът пламва. Чистачките не виждам как ще чистят и дезинфенкцират чинове и маси след започване на училище. То и това надали имат с какво. Да не говорим и родители, които водят малките или големи и влизат и обикалят или ги изчакват при охраната. Да кажат какво са раздали на училищата, защото аз не видях нищо предвидено. Родителите крият къде са ходили и водили децата. Преди писах за мои познати върнали се от Италия и те на работа , а децата от 2 и 6 клас ги пратиха на училище. Дали са извинителни бележки, че били болни. Никой не знае там да вземе мерки, а и дали може.  Същото е и с детските градини. Да не би да не знаете с лекарства как се смъква температура на дете и го бутате в градината. После ...ама беше здраво и ако мине номера и остане.
Това е голяма грешка.  Не бих си пуснала детето сега по никакъв начин. Не заради него толкова, но може да донесе вирус у нас, а имам възрастни хора, че и ние не сме млади и здрави.
Това е пълен абсурд на ставащото и видяното вече в други страни. Дори Румъния и Албания имат повече здрава мисъл от нашите и дадоха 2 седмици за момента ваканция. Защо не променят пролетната и я дадат сега примерно се чудя.

Не им вярвам вече на нищо. В началото се подведох, но....всичко е един пиар, че правят нещо. Нито могат , нито са адекватни и поне да се опитат, ама и това не искат. По телевизия и предавания се подиграват на този вирус и хората.
Навсякъде по Нова ТВ канят някаква лекарка гледам. Ама такова същество и така дразнещо не знам. Някакви кухи майтапи пуска, от седмици я гледам и с такова самочувствие. Защо не поканят и други за мнение. Тази абонирана за всички предавания, защото е удобна явно.

Дори си мисля, че има указания да се подценява вируса, да не се говори за него или да е с насмешка и вменяване на непукизъм. Какво печелят не знам, като след 2 седмици най-много (според мен) нещата ще са страшни. Ние сме и балканска държава. Може да се стигне и до крайности ме е страх. Никакви мерки, никаква сигурност, нищо. Че къде ни е армията само да попитам в случай на безредици, може и да се смеете , но и това допускам. Като няма места в болниците, като имаш болни и на границата на живота, като нямаш храна и лекарства, какво става. Кой ще бъде приет и кой ще бъде върнат. Това си мисля днес и не ми харесва отговора.
Всеки тук ще се спасява поединично. Възможно е и да оскотеем направо. Първи ще са тези, дето нищо не ги лови и това е само грип. (
Мисля, че България най-тежко ще премине през този вирус. Всички знаем защо, а и се вижда, че дори не могат да хванат разпространители. В София да не би да няма заразени?

# 15 746
Във Франция вече 30 души са починали от коронавирусна инфекция. Това съобщават френските здравни власти. Заразени са 1412 души.

https://www.bild.de/news/inland/news-inland/coronavirus-rki-erkl … d.html#la69307748

# 15 747
ieatchips, би трябвало да се държи в тайна до края и да се обяви чак след слагането на постове на военни и полиция на изходите. Така и да има избягали ще са малко. Тук това коментираха военните, че си е стандартна процедура, само дето някой беше изнесъл черновата на наредбата часове преди подписването - някой от техническия персонал очевидно.
Разбира се че трябва, но решения от този род не знам какъв кръг хора ги вземат? Един, двама, пет или десет души. И при най-добро желание мисля че няма как да се запази тайната. За този вирус най не успяха никъде досега. Последната карантина на цялата Италия май не изтече, но пък те го обявиха с вземането на решението и мерките после или поне аз така го проследих

# 15 748
  • на пъпа на Златията
==
Натъкмиха ли пробите...кога ще ги обявят? Сега ги измислят...какво да кажат....
==

Ми да !Натъкмиха ги . Засега ви подсказаха  плюс първите 4 има съмнителни 8 , ама трябва да стигнат до Берлин и ще ви ги кажат.
Ако ви кажат и повече , няма сгрешат .

# 15 749
И откъде да вземем маски? На мен лично са ми останали два бр. Маските ако ги има са над 3,50лв за брой и се продават в неприемлив вид. Извадени от кутията и сложени отпред на стъклото в аптеката.

И аз много искам да разбера отговора на този въпрос, как ще накараш пенсионера да даде 2 лв за маска, за да влезе например в НОИ.
Как решават въпроса със спекулата и нереално завишените цени на маски, ръкавици, спиртни дизенфектанти.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 13:23 от zari65

Общи условия

Активация на акаунт